torstai 16. kesäkuuta 2011

Jälkijunassa

tunnetila: herääminen

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

tunika Zara, housut Monki,
lintukoru TitiMadam, tossut Vagabond


Ihastuin Tallinnan Zarassa mustavalkoiseen mekkoon jo kaukaa. Lähempi tarkastelu osoitti mekon olevan ehkä enemmän pituudeltaan ja malliltaan tunika kuin mekko ja se herätti minussa epäilyn. En ole tainnut koskaan omistaa "virallista" tunikaa. Siis sellaista vaatetta jota käytetään leggingsien kanssa. Kun en omista leggingsejäkään niin en ole tullut hankkineeksi myöskään tunikoita.

Myös mekon materiaali epäilytti. Paksu viskoosi tuntui olevan hieman liian juhlava arkikäyttöön, enkä ole muistaakseni koskaan omistanut viskoosivaatteita sillä olen ajatellut niiden olevan kesällä hiostavia ja talvella kylmiä. Paksu kangas vaikutti myös helposti rypistyvälle.

Kaikista epäilyksistä huolimatta sovitin mekkoa ja kiikutin sen hymyssäsuin kassalle. Vaate näytti kivan rennolta mutta samalla tyylikkäältä joten päätin kerrankin kokeilla jotain uutta ja erilaista, kärsinhän akuutista yläosapulasta.

Olen nyt käyttänyt vaatetta mekkona alusmekon ja sukkahousujen kanssa sekä tunikana housujen kaverina. Materiaali on viileillä ilmoilla ollut vilpoisa, lämpiminä päivinä en ole uskaltanut mekkoa käyttää. Tykkään eri tilanteisiin helposti muuntuvasta mekosta paljon, pidän siitä jopa tunikana housujen kanssa. Tätä menoa alan kohta pitää myös leggingseistä, vain kuusi vuotta sen jälkeen kun muut ymmärsivät niiden hienouden. Perässä tullaan!

10 kommenttia:

 1. Kaunis on mekko, sopii hyvin tunikaksi, muutenkin nätti asu koruineen kaikkineen!

  Saara

  VastaaPoista
 2. Mekko/ tunika näyttää hyvältä! Kyllä kai toi menisi kesäkuumalla ihan mekkonakin (ilman niitä legginsejä)? Miten toi toimisi farkkushortsien kanssa?

  Minusta viskoosi on hyvä materiaali. Se valmistetaan puukuidusta, ja on ainakin oman kokemuksen mukaan helteelläkin hyvä. Moni sekoittaa viskoosin jostain syystä samaan kastiin polyesterin kanssa, joka on kyllä vihoviimeisin materiaali kesällä. Itse nappaan kyllä heti hyvät viskoositopit yms. mukaan jos niitä sattuu zaran polyesterihutun keskeltä löytymään. Valitettavan harvoin kyllä...

  -Iina-

  VastaaPoista
 3. Saara: Kiitos Saara! Tykkään itsekin asusta, siitä kertoo viimeistään se, että olen samoissa vaatteissa jo toistä päivää. :)

  -Iina-: Kiitos Iina! Ja kyllä, ajattelin käyttää tuota kesällä paljaiden säärien kaverina. Mekko toimisi varmasti hyvin myös farkkushortsien kanssa mutten omista sellaisia. Olisiko shoppailun paikka..? ;)

  Polyesteri on kyllä ällöttävin materiaali kesävaatteisiin mitä on keksitty! Olen jotenkin mieltänyt itse viskoosin myös jotenkin hengittämättömäksi, toivottavasti tämä mekko osoittaa ajatukseni vääräksi.

  VastaaPoista
 4. Mä oon kuule niin harmissani, kun sulle tuo vaate passaa mutta ei mulle ja koot oli loppu, koon pienempänä se ois voinut toimiakin :( Kävin tänään sitä kokeilemassa, mutta se ei vaan mulla toiminut niin kuin sulla.

  Onnentyttö oot, tuo tunika on vaan niin hieno ja juuri nimenomaan tuollainen viskoosi on parasta! Viskoositrikoo menee tosi nopeasti huonoon kuntoon, mutta kudottu viskoosi ei taas niinkään :) Saumat voi ehkä ajanmittaa liestyä, mutta muuten mahti materiaali. Eikä mun mielestä lainkaan liian juhlava!

  VastaaPoista
 5. Salka: Voi ei, miksei mekko muka sopinut sinulle?? Tämä on tosi ihana, harmi että kävi noin! :( Itse taas otin yhden koon liian suuren jotta sain vaatteesta enemmän mekkomaisen.

  Hyvä kuulla että materiaali on toimiva. Toivottavasti mekko pysyy käytössä hyvänä ja yhteiselomme kestää pitkään. :)

  VastaaPoista
 6. Viskoosihan on aivan loistava materiaali - suurin osa lempiteepaidoistani on viskoosisia. Ei se hiosta!

  VastaaPoista
 7. Vimps: Mä en ole vielä ihan varma viskoosin erinomaisuudesta. Ainakin tämä mekko rypistyy helposti. Toivottavasti matsku osoittautuu niin loistavaksi mitä kaikki kehuvat.

  VastaaPoista
 8. Miks tunikan kanssa tarvii olla legginssit? Mulla on kaappi täynnä tunikoita eikä yksiäkään legginssejä. Käytän tunikoita vain ja ainoastaan housujen kanssa. Hyvä et on muitakin jotka ei ole jumiutunut ajatukseen legginssit + tunika = ainoa oikea tapa pukeutua:)) Sun asu näyttää hyvältä:)

  Ellu

  VastaaPoista
 9. Ellu: Totta, hyvä pointti! Ja kiitos. :) Jotenkin itse miellän aina tunikat ja leggingsit yhteen. Mutta tästä lähtien en miellä. Tunikat sopii kapeiden housujenkin kanssa, se on fakta.

  VastaaPoista
 10. Onpas muuten oikeasti raikas ja tyylikäs. Itse jotenkin vierastan raitaa omassa pukeutumisessani mutta melkein muutin jo mieltäni nämä kuvat nähtyäni. :D

  VastaaPoista