maanantai 13. kesäkuuta 2011

Vauhtiraidat

tunnetila: hups

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

mekko Zara, balleriinat Calvin Klein

Kaksi päivää kaupungilla kiertelyä lähes aamusta iltaan. Tallinnan saldona raitatunika joita saa myös Helsingin Zarasta. Ja arvatkaa mitä? Tismalleen samaan hintaan kuin Tallinnasta.

Ennen hintaero Tallinnan ja Helsingin Zaran välillä on ollut pieni, mutta se kuitenkin on ollut olemassa Viron hyväksi. Nyt kun euro on tullut myös Viroon hinnat ovat pompsahtaneet samoihin lukemiin kuin Suomessa.

Juttelin virolaisen tuttavani kanssa vuodenvaihteessa ja hän kertoi hintojen nousevan joka kerta kun hän käy kaupassa. Ei siis Zarassa vaan ihan jokaisessa kaupassa, ruokakaupat mukaan lukien. Eilen sama tuote oli halvempi kuin tänään. Meille kuluttajillehan on jo vuosia toitotettu: euro ei nostanut hintoja. Ja toki me kuluttajat uskomme kaiken mitä meille sanotaan emmekä sitä minkä joka päivä kaupassa itse näemme ja koemme. Hoh hoijaa...

Vaikka shoppailusaldo jäi itsellä aika laihaksi (shoppailuseurana ollutta siskoa onnisti paremmin), oli meillä silti kivaa, valuutasta huolimatta.

8 kommenttia:

 1. Kyllä Virossa euroon siirtymisestä ja hintojen noususta huolimatta silti on paljon edullisempaa kuin Suomessa :) Ketjuvaatekaupoissa toki hinnat on aika samat, mutta esim. ruoka on todella halpaa suomalaisesta näkökulmasta. Olin Tallinnassa keväällä kuukauden, ja paluu Suomeen ja Prismassa käynti oli aikamoinen slap in the face :D

  VastaaPoista
 2. Niin, ja siis nimenomaan suomalaisessa Prismassa käynti, onhan niitä Virossakin :D

  VastaaPoista
 3. Sara: Kyllä kyllä, oikeassa olet, varsinkin ruoka on Virossa edelleen halvempaa kuin täällä. Jyrkkää nousua on tapahtunut siinäkin mutta virolaisten palkat ovat edelleen samat kuin ennen euroa. Ei kuulosta hirvittävän hyvältä...

  VastaaPoista
 4. Onpa ihastuttava tuo raitatunika! :)

  Viime joulukuussa Tallinnassa vieraillessani tuumiskelin, tuleeko hinnat nousemaan merkittävästi euron myötä ja niinhän ne tosiaan näyttävät tekevän...

  VastaaPoista
 5. Christina: Kiitos Christina! Hinnat ovat kyllä Tallinnassa nousseet aika paljon. Toivottavasti hintojen nousu ei karkaa käsistä, muuten saattaa turismi olla vaarassa. Tälläkin keikalla näytti että ihmiset raahasivat alkoholia laivalta lava kaupalla, maista ei kovinkaan moni näyttänyt enää ostavan ko. tuotteita.

  VastaaPoista
 6. Mää voisin haluta tuon raitamekkosen kans!

  Hinnat ovat Virossa nousseet viime vuosina kerta kerran jälkeen, mutta euro-aikana en ole siellä vielä käynyt.

  VastaaPoista
 7. Ne paskiaiset olivat ovelia niiden hintojen kanssa täällä Suomessakin. Hintojen korotushan ei välttämättä näkynyt ihan heti kun aluksi kaikki hinnat olivat näkyvillä sekä markkoina että euroina.
  Mutta pikkuhiljaa niitä hilattiin ylös niin että se mikä ennen maksoi markan maksaa nyt euron. Juu toki, hinnat eivät "nousseet", valuutta vain vaihtui ja numerot pysyivät samana. Siinä on hyvä huijata ihmisiä että ei mitään muutosta kun kerran fyysisesti numero on hintalapussa ihan sama, siinä on vaan eri valuuttamerkki perässä ja harva hoksaa että kah, hintahan on nyt kuusinkertainen.
  Minä olen alusta asti ollut vakuuttunut että hinnat kyllä nousivat reilusti. Virossa en ole käynyt nyt viimeaikoina joten niistä hinnoista ei ole kokemusta. Olen kuitenkin kuullut monilta siellä useasti käyneiltä että Suomi-turismin myötä etenkin Tallinnan keskustan hinnat ovat nousseet jo viimevuosien aikana tuntuvasti ja jos menee keskustasta vähän pidemmälle niin hinnat ovat edullisemmat.

  VastaaPoista
 8. Vimps: Tämä mekko on kyllä tosi kaunis, päällä nytkin. :) Luulen että tämä on ensimmäinen viskoosimekko minkä olen koskaan omistanut. Pelotti aikalailla mutta toistaiseksi matskusta vain positiivisia kokemuksia. :)

  Rhia: *nyökyttelee* Samaa mieltä, 1mk on 1€. Eipä siinä sitten auta kuin kärvistellä ja ihmetellä asiaa.

  Keskustan hinnat Tallinnassa on kyllä nousseet valtavasti viimeisten kymmenen vuoden aikana. Toivottavasti virolaiset muualla saavat vielä hetken, euron tulon jälkeenkin, nauttia järkevästä hinnoittelusta.

  VastaaPoista