sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Avain rakkauteen

tunnetila: löytöjä

Image and video hosting by TinyPic

Yhdessä kuvassa kaksi löytöä. Ensimmäinen löydöistä on viikko sitten Eerikinkadulle avattu konseptimyymälä Paloni jonka herkullisessa sisustuksessa silmä lepää ja jonka valikoimista voi löytää aarteita. Vinkkasin ensimmäisen kerran kesäkuussa avattavasti Palonista Linda Muodin huipulla -postauksessani. Palonissa myydään eettisesti tuotettuja, suurelta osin käsintehtyjä tuotteita joiden joukossa kotimaisuutta edustaa mm. Muodin huipulle voittajan, Linda Sipilän naistenvaatemallisto.

Toinen löydöistä on vanhasta alpakkalusikasta tehty avaimenperä tekstillä "to love". "Key to love" pääsi käyttöön heti kuvien ottamisen jälkeen ja ilahduttaa minua päivittäin kun kaivan esiin avainnippuni päästäkseni kotiin.


Image and video hosting by TinyPic

Avaimenperä osui silmiini pikavisiitillä Paloniin ja ostin niitä heti eri teksteillä useamman. Yhden pidin itse, loput pääsevät ilahduttamaan ystäviäni. Avaimenperät on tehty vanhoista lusikoista ja itseä ilahdutti eniten lusikat joissa oli painetun tekstin lisänä vanhoja kaiverruksia. Yhdessä lusikoista oli nimikirjaimet, toisessa kerrottiin lusikan olleen kolmas palkinto hiihtokisoissa. Ihania pieniä yksityiskohtia jotka tekevät avaimenperistä uniikkeja.

Avaimenperät ovat kotimaista tuotantoa ja ovat kotoisin Mäntsälästä. Päivi ja Janne Brunou valmistavat avaimenperiä käsityönä ja jokainen kappale on hieman erilainen. Nämä tekstit, mm. "to happiness" ja "to love", on tehty yksinoikeudella Palonille eikä avaimenperiä noilla teksteillä löydy muualta.

Ostin avaimenperiä antaakseni niitä lahjaksi ystävilleni ja hei, myös te, blogini lukijat, olette ystäviäni, joten eiköhän pistetä arvonta pystyyn! Arvon siis tätä postausta kommentoineiden kesken yhden alpakka-avaimenperän. Avaimenperän teksti olkoon yllätys.

Nyt siis kaikki jotka haluaisitte sievän avaimenperän itsellenne kertokaa kommenttiboksiin mikä on parasta kesässä. Itse vastaan ehdottomasti LOMA. Ihan sama vaikka sataa, kunhan ei tarvitse olla töissä. :) Halutessanne voitte vinkata arvonnasta omassa blogissanne jolloin saatte kaksi arpalippua. Kommentointiaikaa on noin viikko ja arvonta päättyy juhannuksen jälkeen sunnuntaina (26.6.) klo 18.00.

Onnea kaikille tasapuolisesti!

62 kommenttia:

 1. Hih, kesti hetken ennen kuin tajusin pointin "KEY to love" :)

  Kesässä omalta kohdaltani on parasta työ ja työkaverit. Välillä olisi kiva vain huidella ympäriinsä ja lomailla, mutta toisaalta nautin enemmän työstäni, joka on minulle harrastus ja intohimo. Sitäpaitsi viikonloput on edelleen vapaat :P

  VastaaPoista
 2. (Niin siis älyssäni ei lie muuten vikaa, mutta luin tokkurassa tekstiosuuden vähän huonosti ;D)

  VastaaPoista
 3. Kaunis avaimenperä ja kiinnostavan kuuloinen liike! Täytyy muistaa poiketa :)

  Parasta minun kesässäni on rakas, jonka sain taas saman katon alle. opiskelu eri kaupungeissa on puuduttavaa, onneksi kesä on pitkä.

  VastaaPoista
 4. Täytin juuri 18, joten tämä kesä taitaa mennä ystävien kanssa aamuun asti tanssiessa, keikoilla ja tietysti festareilla (: Ja toisin kuin sulla, tuskaisen kesätyönetsinnän jälkeen töihin pääseminen on myös ihan huippujuttu.

  Tuplaan arpaonneni (:

  VastaaPoista
 5. Kesässä on parasta se, ettei palele (joka päivä)! Tuntuu, että olen muulloin aina kylmissäni. Lämpötilan noustessa hellelukemiin on ihanaa, kun ei tarvitse miettiä villasukkia. :)

  VastaaPoista
 6. Kesässä on parasta se, ettei tarvitse hoputtaa ketään (itseäänkään) töihin, kouluun, läksyjentekoon, nukkumaan, syömään... :)

  VastaaPoista
 7. Niin ja linkkaan omaan blogiin eli 2 tikettiä, kiitos ;)

  VastaaPoista
 8. Kesässä on parasta se, että se kutittelee varpaita, tuoksuu sateelta, näyttää kauniilta, on täynnä tärkeitä asioita, maistuu suklaalta ja järvivedeltä ja kuulostaa linnunlaululta ja vähän poraltakin parveremontin takia.

  VastaaPoista
 9. Kesässä parasta on valoisat yöt!

  Ja mansikat, uiminen järvessä, grillaus, pussikaljoittelu, festarit, kun saa olla ulkona ilman takkia....

  VastaaPoista
 10. Loma ja mansikat! ja jäätelö!

  -aada

  VastaaPoista
 11. kesässä parasta on aurinkoiset päivät, pääsee mm. kävelylle! ja muutenkin kesällä tuntuu, että olo on hyvä ja levännyt :)

  tsekkaa ihmeessä mun blogi: www.tahtipolya.blogspot.com

  VastaaPoista
 12. Kesässä parasta on hymyilevät, hyväntuuliset, aurinkoiset ihmiset. Se tarttuu! Toinen mahtava juttu on edulliset kasvikset ja tuoreet marjat. :)

  VastaaPoista
 13. Se, kun näkee pitkästä aikaa ihmisen, jota on ollut ikävä.:)

  VastaaPoista
 14. Kesässä parasta ovat valoisat aamut. Silloin harvoin kun onnistuu saada itsensä kukonlaulun aikaan ulos, tulee aina niin raikas, reipas ja seesteinen olo!

  VastaaPoista
 15. Kesässä parasta on vihreys. Puut, ruoho [ah, etenkin se vastaleikatun tuoksu], kukat... Parhaimmillaan värit ovat kyllä jo keväällä, lehtiin puhkeavien puiden vaaleaa vihreyttä ei voita mikään. Mutta vieläkään ei ole kesän helle pilannut sävyjä, joten edelleen luonto jaksaa näyttää kauniilta. :)
  Vihreyden kanssa kilpailee ykkössijasta myös vesi; en tiedä, mikä kesä on kesä ilman uimista ja varpaiden huljuttelua laiturinnokassa.

  VastaaPoista
 16. Kesässä parasta on helppous. On niin helppoa pukata sandaalit jalkaan ja kävellä koiran kanssa ulos, on helppoa lähteä aamulla Kauppatorille aamiaiselle, kun jääkaappi ammottaa tyhjyyttään, on helppoa viedä pyykit ulos kuivumaan, eikä tarvitse viritellä kaikenlaisia telineitä, on helppoa nauttia elämästä, kun ympärillä luonto antaa parastaan, kukat tuoksuvat, linnut laulavat, meri kimmeltää.

  No okei, kyllä mä jo päiviä lasken lomaan. ;)

  VastaaPoista
 17. Stressittömyys on parasta ehdottomasti!

  VastaaPoista
 18. parasta kesässä on tuoreet oman maan mansikat, ei tarvinne perusteluja.. :)

  VastaaPoista
 19. Aikaiset kesäaamut Kauppatorilla, kun meri on aivan tyyni ja aurinko lämmittää.

  VastaaPoista
 20. Kesässä parasta on helteet. Toisena tulevat mansikat. lomastakaan ei niin väliä, kunhan on KUUMA!

  VastaaPoista
 21. Yötön yö, satoi tai paistoi:)

  -Elina

  VastaaPoista
 22. Parasta kesässä on spontaanius, kesäsateen rummutus ikkunaan yöllä, kun voi nukkua ikkuna auki, kostea ilma, lehtien välistä siivilöityvä valo, ystävät, nauru ja kaikki muut kliseet :)

  - sofia

  VastaaPoista
 23. Parasta on kun ei ole pakkasta!

  VastaaPoista
 24. Parasta kesässä on säät, stressittömyys ja kaikista pienistäkin hetkistä nauttiminen, ystävät ja hyvä ruoka. :)
  ja aivan ihana liike on Paloni! :)

  - maija

  VastaaPoista
 25. Parasta kesässä on valo ja vihreä vehreys.

  Ihanata lomaa!

  VastaaPoista
 26. mullemulle!
  Kesässä parasta on varvastossut :D

  VastaaPoista
 27. Hengailu ulkona! Mieluiten luonnon helmassa, kun kaikkialla on niin kaunista, festaritkin kelpaa :)

  VastaaPoista
 28. Ihana idea! Jos ei arpaonni tällä kertaa suosi, niin tarvii kyllä tehdä visiitti Paloniin. Kiitos, että muistutit, olin jo autuaasti unohtanut, että siellä pitää ehdottomasti käydä ihastelemassa!

  Parasta kesässä on se, että on kokonaisia kiireettömiä viikkoja, jotka voi viettää rakkaimpien ihmisten seurassa. Me lähdetään odotetulle häämatkalle Eurooppaan, joten se on parasta mun kesässä! Enää 4 päivää, jipijipijipi :D

  VastaaPoista
 29. Minä vastaan, että valoisuus. On ihanaa, kun vielä lähellä puoltayötä on valoisaa. Aamut ovat valoisia, päivät ovat valoisia, illallakin on valoisaa. Nautitaan tästä vielä se pieni hetki, kun voidaan. Ja iloitaan sitten syksyllä kynttilöistä. Mutta se onkin toinen stoori se.

  VastaaPoista
 30. Kesässä parasta on luonto! Eli valo, järvet, meri, kukkaset, varpaita kutitteleva ruoho, lämpö ja lintujen viserrys. :)

  Maikki

  VastaaPoista
 31. Kesässä parasta on villasukat ja sandaalit - tyylitietoisuus kas huipussaan :D.

  VastaaPoista
 32. Lämpimät kesäyöt, kun voi kävellä kotiin ilman takkia, nukkua ikkuna auki ja valvoa yövuorojen hiljaisilla, hämyisillä käytävillä :)

  -H

  VastaaPoista
 33. Kesässä on parasta mansikat ja hymyilevä suu, jonka kanssa jakaa ne :)

  VastaaPoista
 34. Oumai! Tuo on niin hieno!

  Kesässä on parasta se, miten yhtäkkiä sitä aina huomaa elävänsä aivan hiton hienoa elämää. Talvella se pääsee kummallisesti joskus unohtumaan, mutta kesän myötä tajuaa kaiken ihanuuden :)

  VastaaPoista
 35. Parasta kesässä on aurinko. Eikä sadekaan haittaa, kun se on kuitenkin lämmintä.

  Nimim. Aurinkomoottorilla käyvä

  VastaaPoista
 36. Koska tänä kesänä lomaa ei ole,niin parasta on arkiaamut kun matkaan töihin, aurinko on juuri noussut ja luonto heräilee. Jenni

  VastaaPoista
 37. Parasta kesässä on aurinko, kesäinen sade, ukkonen, mansikat, uudet perunat(ylipäätään kaikki toriherkut), grillaus

  VastaaPoista
 38. Vaihtelu! Opiskelijana minulla ei ole ollut vuosiin mahdollisuutta viettää varsinaista kesälomaa, kun kesät ovat kuluneet kesätöissä. Kesätyöt ovat joskus vieneet mukanaan ihan toiselle puolelle Suomea ja se on tuonut mukavaa vaihtelua ja uusia näkökulmia. Sitten syksyllä onkin ollut mukava palata yliopistolle. Koskaan ei ole ollut kahta samanlaista kesää.

  VastaaPoista
 39. Kesässä ihaninta on se odotuksen tunne. Koko ajan mahan pohjassa pieni tuntu siitä, ettei tiedä mitä jokainen kesäpäivä tuo tullessaan. Sataako vai paistaako. Pyhittyykö päivä laiskottelulle, ulkoilulle vai ihanalle piknikille.

  VastaaPoista
 40. Parasta kesässä on se, että ei ole kiire minnekään, ja että on aikaa tehdä sitä mikä kulloinkin sattuu huvittamaan! Ja lisäksi se, että ihmiset ovat iloisia ja hymyilevät!

  VastaaPoista
 41. Parasta kesässä on valoisat ja lämpimät illat, jolloin hengailua voi jatkaa pitkälle yöhön.

  VastaaPoista
 42. Kesäyöt, uiminen ja parveke!

  - avokado

  VastaaPoista
 43. Loma ja lepo on kesässä parasta

  VastaaPoista
 44. Lämpö ja löhöily auringossa(grillin vieressä)

  repukka@luukku.com

  VastaaPoista
 45. Parasta tässä kesässä on omat häät. <3
  Yleisesti muuten on loma ihaninta, sitten mökki, aurinko ja kesähepeneet!
  Ihanaa kesää. Sinulla on mukavan oloinen blogi!

  VastaaPoista
 46. Ylettömän kaunis avaimenperä, huh!!Kesässä on parasta se, että kun on valoisaa niin uskaltaa /tohtii / keksii liikkua vähän oudompiinkin aikoihin... varhaisaamun juoksulenkit torikahvin kautta pysähtyen taitaa ollakin kivointa kesässä.

  VastaaPoista
 47. Kyllä on pakko sanoa kanssa et loma on parasta kesässä.. Ihan sama sataako vai paistaako kunhan saa vain olla ja rentoutua

  VastaaPoista
 48. Ihanan antiikkinen avaimenperä :) Kesässä on parasta rentoilu!

  VastaaPoista
 49. Kesässä on parasta se, että voi ja tuleekin tehdyksi asioita suunnittelemattomammin kuin talvella. Päätös ja menoksi, eikä niinkuin talvella jolloin täytyy miettiä vaatetus ja kaivaa auto lumihangesta ja etsiä kadonneita hanskoja .... kunnes jo kiusaus jäädä kotiin kasvaa liian suureksi. Kesällä on niin paljon helpompaa olla spontaani. Osallistun arvontaan yhdellä arvalla, toivottavasti se riittää, kun arvontapalkinto on aivan ihana!

  VastaaPoista
 50. Now a day, most of the products having name with love and many quotes are coming with love. So only that products getting popular. "To love" is very nice.

  VastaaPoista
 51. Ihaninta kesässä on valo, aurinko ja lämpö! Niistä nauttimiseen ei välttämättä tarvita edes lomaa.

  Onnellista kesää!
  toivottaa Viola

  VastaaPoista
 52. Ajan viettäminen "laajennetun perheen" kanssa, johon kuuluvat omat vanhemmat, sisko perheineen, anoppi ja miehen sisarusken perheineen. Siitä on hyvä kesä tehty <3

  VastaaPoista
 53. Kesässä on yhtenä yksittäisenä asiana parasta ehkä mahdollisuus nukkua ulkona (parvekkeella). Raitis ilma antaa ihan erilaiset unet kuin sisällä nukkuminen. Pieni paleleminenkaan ei haittaa. Osallistun yhdellä arvalla kun minulla ei ole blogia johon linkittää.

  VastaaPoista
 54. Kesässä parasta on tietenkin loma, mutta myös lämpimät kesäillat, kesäsateen jälkeinen tuoksu, kylmä kuohuviini ja kotimaiset perunat, herneet ja marjat. Mukavaa kesää kaikille!

  VastaaPoista
 55. Mansikat! Mums, niitä tuleekin syötyä kesällä ihan urakalla, ettei tarvitse muina vuodenaikoina syödäkään :)

  VastaaPoista
 56. Parasta mun kesässä ei suinkaan ole kipsattu koipi, vaan se, että parin viikon takainen accident suorastaan pakottaa lekottelemaan parvekkeella oman kullan kainalossa :)

  VastaaPoista
 57. Parasta kesässä on kesäkuun valoisat aamut ja elokuun pimenevät mutta lämpimät kesäillat. Molemmista voi nauttia vain niin häviävän pienen ajan, että niistä yritän aina ottaa kaiken mahdollisimman tehokkaasti irti. Kaunis tuo avaimenperä, mukana arvonnassa peukut pystyssä..

  VastaaPoista
 58. Parasta kesässä on se, että sen voi viettää vanhassa kotikaupungissa työskennellen ja siellä asuvia ystäviä nähden :)

  VastaaPoista
 59. Parasta kesässä on aurinko ja lämpö ja niiden mukanaan tuoma elämisen helppous kun ei tarvitse kerrospukeutua, skrapata, lanata, luoda, varustautua ja valmistautua kaikkeen mahdolliseen. Niin ja mukavaa on myös uiminen luonnonvesissä. Kisaan ihanasta avaimenperästä osallistun yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
 60. Kesässä parasta on ihana valo, joka herättää kaikki luonnon värit elämään. Osallistun arvontaan, tuo avaimenperä on ehkä kaunein jonka olen nähnyt.

  -eevula-

  VastaaPoista
 61. Parasta kesässä on mansikat ja vesimeloni. Toissapäivänä tyhjensin paikallisen Amarillon mansikkamargaritoista ja eilen söin kokonaisen vesimelonin :)

  Niin, ja rikoin avaimenperäni alkuviikosta.

  -Henni

  VastaaPoista