keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Inspiraation iskiessä

tunnetila: naureskelusta huolimatta

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Tiedän, että blogimaailmassa naureskellaan bloggaajille jotka kuvaavat "mitä tänään söin". (Paitsi siis jos olet ruokabloggaaja, silloin aterian kuvaaminen on oikeutettua.) "Siis oikeesti, tänään tuli taas kolme postausta, ekassa oli kuvattu aamiainen, toisessa päivän asu ja kolmannessa illallinen. Voi tsiisus!"

Olen silloin tällöin laittanut blogiini ruokakuvia, mutta suurimpana kuvaussyynä ei ole itse ruoka vaan kuvissa täytyy olla myös jotain muuta. Maanantaina, ylimääräisenä vapaapäivänä, vaeltelin kotona ja kuvailin mitä mieleen juolahti. Oli kiva kuvata kun kerrankin sisällä oli valoisaa. Kuvasin myös lounaani sillä olen niin innoissani kun meillä on nyt pöytäliina! Älkää ymmärtäkö väärin, Tamburiini -liina on ehkä kymmenen vuotta vanha, ei siis missään nimessä uusi, mutta käytän niin harvoin pöytäliinaa että sen käyttö saa koko keittiön näyttämään uudelta.

Mitäs sanotte, kuulutteko blogien ruokakuville naureskelijoille vai voiko silloin tällöin inspiksen iskiessä antaa kameran laulaa ja kuvata blogiin vähän mitä sattuu, vaikkapa oman lounaansa ja ryppyisen pöytäliinan?  

18 kommenttia:

  1. Kyllä voi :) Ei mua ainakaan häiritse ruokakuvat, paitsi siinä mielessä että tulen niistä aina tosi kateelliseksi. En osaa kokata! :D

    Rajansa toki kaikella, ehkei nyt kolmea ruokapostausta päivässä sentään jaksa lukea. Tai katsoa. Paitsi niissä ruokablogeissa. Mutta ne ovat ihan kiva piristys välillä näissä muoti- ja lifestylehommissakin :) Ja hei, missä on määritelty se mitä kukanenkin saa omaan blogiinsa laittaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, en minäkään osaa kokata! Tai siis kyllä tekeleeni ihan hyvältä maistuvat, mutta se ruokien keksiminen on viheliäistä!!! Minulla on ehkä 10 ruokaa joita osaan tehdä ja joita sitten teen vuorotellen. Onneksi syömme molemmat viikolla töissä joten nuo kymmenen ruokalajia vaihtelevat aina viikonloppuisin. :)

      Ja totta, jokainen saa julkaista blogissaan ihan mitä haluaa!

      Poista
  2. Musta on kiva katsella blogeissa melkein mitä (bloggaajan omia) kuvia vaan, kunhan niissä on se joku innostus, ajatus tai inspiraatio takana. Tai vaikkapa vaan kaunis kuva. About ainoa mitä en vaan tajua, on ihan täysin mitäänsanomattomat (ja suurinpiirtein päivittäistavaran tuote-esittelyyn verrattavat) kuvapostaukset, joiden pääosissa on pussiteelaatikko ja puolityhjä jogurttipurkki, vieläpä todella monesta eri kulmasta. Ja näitä sitten esitellään päivästä toiseen "Söin tänään taas jogurttia, tässä kuvia. Taas." :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, onneksi en ole törmännyt vastaaviin postauksiin. Taidan lukea pääosin laadukkaita blogeja. :)

      Poista
  3. Kyllä voi! (ja pitääkin). Blogihan on nimenomaan se paikka, minne saa laittaa ihan mitä vain blogin pitäjä itse haluaa. Ruokakuvat on kivoja, jos niissä on jokin muukin idea kuin lähikuva makaroonilaatikosta tms. Esim. nämä sunkin kuvaamasi annokset ovat visuaalisesti kauniita. Jos kuvaa puolityhjää jukurttipurkkia monesta eri kuvakulmasta päivästä toiseen, niin en jotenkin usko et blogi on silloin muutenkaan kovin laadukas :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, juuri näin! Ja kiitos, kiva että näistäkin kuvista on iloa jolle kulle. :)

      Poista
  4. Mun mielestä ruokakuvia voi laittaa hyvän maun rajoissa. (Niin niin juuri itsekin kuvasin aamiaiseni viime viikolla..) Mua ei jaksa ihan hirvittävästi kiinnostaa joka viikkoiset postaukset tyyliin "tässä leipä, jonka päällä juustosiipale ja jugurttipurkki ja tässä mun lounas, purkkikeittoa ja raejuustoa". Sun salaatti näyttää todella herkulliselta ja voi antaa inspistä muiden salaatteihin, eli nämä ruokakuvat kelpasivat oikein mainiosti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hyvin sanottu "Mun mielestä ruokakuvia voi laittaa hyvän maun rajoissa." Eli kuvia pahoista ruoista ei kannata laittaa. :D :D

      Juu, inspiraatiota saan itsekin joistain ruokakuvista. Kuten yllä sanoin, minun on aina älyttömän vaikea keksiä mitä ruokaa laittaa. On ihanaa jos blogit helpottavat vaikkapa lounaan ideointia.

      Poista
  5. Sun blogi - your rules! Minusta on ihan kiva katsella valilla ruokajuttujakin - saan valilla jopa inspista ja tuo salaatti naytti oikein hyvalta!!

    Edelliseen postaukseen - kavin Sephorassa enka loytanyt tuota seerumia sielta (tosin kavin aika pienessa tuolla Madeleinen kulmilla), mutta nayttavat myyvan suoraan netissa (siis firma..). Tosin sinun syy kun torsasin sitten Make up Foreverin tuotteisiin!!! On muuten hyvaa meikkivoidetta MUFE:n HD ja niiten HD puuteri eli ehka sittenkin kiitos, etta kavaisin Sephorassa etsimassa tuota seerumia.

    T. Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, MUFE:n HD-meikkivoide on parasta meikkivoidetta mitä olen ikinä kokeillut! Ihan lempparein tuote mullekin. Hyvä ostos siis! :) (En siis tunne huonoa omatuntoa että saatoin sinut ostosten tielle Sephoraan.)

      Poista
  6. Totta kai voi! Musta on ainakin tosi ihana katsoo kauniita ruokakuvia aina, paitsi onhan siinä vaara että tulee kauhee nälkä:)niinkuin nyttekin kävi:)
    Minä ainakin aion kirjoitella vastedeskin blogiini ihan mitä mieleen tulee ja kuvata vähän mitä sattuu:) Eikö blogiin saa juuri laittaa mitä bloggaaja itse haluaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, minullekin tulee aina nälkä kun näen ruokakuvia muiden blogeissa. :)

      Ja oikein, oma blogi, omat säännöt!

      Poista
  7. Ei minua ainakaan ruokakuvat häiritse yhtään :)

    VastaaPoista
  8. Ruokakuvat ovat mukavaa vaihtelua ja kyllähän tuota pöytäliinaakin kehtaa esitellä. Jäin kyllä miettimään, mitä tuossa toisessa ruokakuvassa ilmeisesti teemukin viereisessä kulhossa on. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahhahaa, odottelinkin jo milloin joku kysyy mitä tuo omituisen näköinen mössö on! :) Söis siis jälkkäriksi turkkilaista jogurttia jonka päälle laitoin viime syksynä tekemääni omenasosetta. Nam! Maistuu hyvältä, näyttää epäilyttävältä. :D

      Poista
  9. Näin kivoja ruokakuvia katsoo mielellään. Itse otetut kuvat on aina kivoja. Vähemmän tykkään, kun joissain blogeissa suurin osa kuvista on lainattu jostain. Vähiten kestän niitä blogeja, joissa on kymmenen kuvaa jostain asusta otettuna muutama astetta eri kulmasta ja kaikesta paistaa läpi, että "ihailkaa ja kehukaa mua". No saahan niinkin tehdä, mutta niitä blogeja en luekaan. Sun blogissa on aina mukava vierailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nasu! En oikein itsekään jaksa lukea blogeja joissa samasta asusta on kymmenen kuvaa. Näkee sen asun yleensä jo parista kuvasta. :)

      Poista