tiistai 17. huhtikuuta 2012

Toppi kierrätysmateriaalista

tunnetila: tyytyväisyys

Image and video hosting by TinyPic

Viimeisin Conscious Collection -mallisto saapui H&M:n myymälöihin ja Henkan nettikauppaan viime viikolla. Kestävään kehitykseen pohjaavan malliston materiaaleina on ollut mm. luomupuuvilla, tuotannon ylijäämämateriaalit, tencel sekä PET-pullot. Muun muassa nämä materiaalivalinnat ovat yksi osa H&M:n kampanjointia kestävän kehityksen puolesta. 

Toki voi sanoa että paras tapa edistää kestävää kehitystä on jättää valtavalla volyymilla valmistettavat massatuotteet valmistamatta ja ostamatta, mutta jos tuotteita valmistetaan ja ostetaan kaikesta huolimatta, on hyvä että materiaaleihin ja valmistusprosesseihin kiinnitetään huomiota. Ja jos asiakas ostaa, tuottaja tuottaa. Omat valintamme ovat olleet yllättävän suuressa roolissa kun vaikkapa H&M:llä ollaan mietitty siirtymistä luomupuuvillan käyttöön.

Vietin viikonloppuna H&M:n sovituskopissa ihan liikaa aikaa, mutta samalla huomasin kopin seinällä tarran. Tarrassa kiitettiin asiakkaita luomupuuvillan suosimisesta ja samassa tarrassa kerrottiin, että H&M:llä on tavoitteena siirtyä vuoteen 2020 mennessä kokonaan luomupuuvillaan kaikissa puuvillatuotteissaan. Tarrassa mainittiin myös, että tällä hetkellä H&M on maailman suurin luomupuuvillan käyttäjä. 

Ihmisten painostuksella ja tehdyillä ostopäätöksillä on ihan varmasti oma osansa H&M:n tehdessä muutoksia tuotantotapoihinsa. Vaikka paljon on vielä tehtävää, niin ekologisemmin valmistetut tuotteet ovat yksi askel oikeaan suuntaan. Varsinkin jos ekologisesti valmistetut tuotteet ovat kaiken lisäksi sieviä! (Käytin kuvassa esiintyvään Conscious Collection -malliston toppiin yhden viiden euron lahjakorteistani. Jee, sunnuntain turhautuminen alkaa olla muisto vain.)
 

4 kommenttia:

 1. Kiva kuva! Toppi näyttää kauniilta. Kävin tänää siskon kans aleksin hooämmällä ja mun mielestä se erikoismalliston runsashelmainen, hääpukumainen vaaleanharmaa luomus oli aivan upea! Yritin siskolle ehdottaa yo-mekoksi, mutta ei ihan lämmennyt.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Wikke! Mä kans ihailin sitä mekkoa. Joku nainen mun edellä kassalla osti sellaisen. Onkohan menossa naimisiin, mekko sopisi hyvin hääpuvuksi.

   Poista
 2. Mun mielestä tuo Conscious Collection on ehkä parasta mitä henkkis on tehnyt. Plus että nuo vaatteet ovat usein todella nättejä ja tuntuvat laadukkaammilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten totta, malliston vaatteet tuntuu laadukkaille. Oma kierrätyspolyesteristä tehty toppini on perushiostavaa polyesteriä, mutta enköhän mä sen kanssa pärjää. Polyesterivaatteet voisi kyllä muuten omasta puolestani jättää valmistamatta. :)

   Poista