tiistai 4. joulukuuta 2012

Ensikosketus

tunnetila: sekava

Image and video hosting by TinyPic

Päätin eilen uskaltautua ulkoilmaan ensimmäistä kertaa sitten taksikyydin joka toi meidät kotiin lentokentältä. Kiharsin hiukseni ja laitoin oikein huulipunaa. Halusin näyttää hyvinvoivalta jos joku tuttu sattuisi tulemaan vastaan. Ajattelin, että kiharretut hiukset vievät huomion tasapainottomasta mielestä. 

Pieni takaisku tuli jo ulko-ovella. Pipo, päähän täytyi laittaa pipo. Hiusten kiharrus taisi mennä hukkaan. Onneksi sentään punatut huuleni näkyivät.

Ensimmäiseksi päätin piipahtaa Lindexillä. Ilokseni huomasin uuden Holly&Whyte -malliston saapuneen ja menin katsomaan sitä. Selasin rauhassa rekkiä kun yhtäkkiä molemmin puolin minua hyökkäsi kaksi naista samalle rekille. Molemmat halusivat katsoa juuri samaa puseroa jota minä katselin ja toinen yritti työntää minua kyynärpäällä kauemmaksi rekistä. 

Viimeisin shoppailukokemukseni oli kiitospäivän jälkeinen Black Friday joka on suurimpia shoppailupäiviä Yhdysvalloissa. Liikkeet on täynnä, sovituskoppijono on tunnin mittainen ja saman verran jonotat kassalle. Kuitenkaan kukaan, ei kukaan hyökkää päällesi tai käyttäydy sinua kohtaan väkivaltaisin elkein. Kun ihmiset lähestyvät toisiaan pyydetään aina kohteliaasti anteeksi. Excuse me, sorry. Molemmat pahoittelevat, väistävät, ja jatkavat rauhassa rekkien selailua. 

Kauhistuin Lindexillä naisten käytöstä niin paljon että poistuin paikalta ja menin alusvaateosastolle nyyhkyttämään. Okei, myönnän että nyyhkytys oli ylireagointia, mutta kun olin muutenkin hieman poissa tolaltani niin kauhistuin todella käytöstapojen puutetta ja pelästyin iskua antanutta kyynärpäätä.

Vaateliikkeiden kiertely jäi sikseen, ei enää huvittanut muu kuin päästä ruokakaupan kautta kotiin. Ruokakaupassakaan en oikein osannut toimia. Unohdin punnita hedelmät ja puhuin kassaneidille englantia. Voi jestas. Pakkasin ostokset kassiin ja marssin suorinta tietä lähimpään kahvilaan. Tilasin piparminttuteen ja tuplasuklaakakun. Onneksi oikea lääke löytyi ja harmistunut mieli suli suklaakakun myötä. Taitaa tämä sopeutuminen ottaa aikansa. Mutta tuota käytöstapojen puutetta en tule koskaan sulattamaan. Viimeksi marmatin samasta asiasta aika tasan kaksi vuotta sitten täällä


Ps. Olen käyttänyt aikaerosta johtuvan yövalvomisen hyödyksi ja käynyt kaappeja läpi. Nyt olisi Huutiksessa tarjolla muutama käsilaukku ja lisää tavaraa pitäisi tulla lähipäivien aikana. Klikkaa jos kiinnostaa. Linkki Huutikseen myös sivupalkissa.

14 kommenttia:

 1. Jep, tervetuola "ihanaan" Suomeen! Me tässä miehen kanssa juteltiin, että voisi muuttaa Yhdysvaltoihin kokonaan tai mennä seuraavan kerran kokonaiseksi vuodeksi. Ihana maa! Kesällä oltiin viisi viikkoa ja taas voisi mennä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos merikukka, "ihanaa" tosiaan. :D Voi kunpa Yhdysvaltoihin muuttaminen olisikin noin helppoa! Mekin olisimme olleet siellä vaikka kuinka pitkään ellei olisi ollut pakko tulla pois. Tai jos totta puhutaan niin en ehkä haluaisi asua Yhdysvalloissa muualla kuin New Yorkissa. Muut kaupungit joissa olen käynyt on kaikki olleet ihan ok mutta en ehkä haluaisi asua niissä. New York on mulle "se" juttu. <3

   Poista
 2. Hei !
  Kurjaa sinulle joutua heti tönittäväksi täällä, itseänikin ärsyttää huono käytös päivittäin. Mielelläni olisin lukenut blogejasi New Yorkista, itse olen viettänyt siellä viikon ihastuin heti kaupunkiin. Syksyn matka peruuntui myrskyn takia ja unelma juoksuni siellä. Ensivuonna uusi yritys, toivottavasti salama ei iske kahdesti samaan paikkaan.
  Tervetuloa tänne kylmään ja tylyyn suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vähän tylyltä täällä kyllä tuntuu!

   Voi ei, olen niin pahoillani maratonin peruuntumisen vuoksi! Tiedän että tuota juoksua varten moni oli treenannut jopa vuosia joten uskon että harmittaa. Onneksi et sentään ehtinyt tulla paikalle turhaan. Tai no, New Yorkissa ei ole koskaan turhaan, mutta silti. Ensi vuonna paremmalla onnella, hyvä että osallistumisen sai siirtää vuodella eteenpäin.

   Poista
 3. Voi jestas mitä tätejä liikenteessä :( Voin kuvitella millainen kulttuurishokki oli palata takaisin Suomeen. Kun itse tulin Prahasta, unohdin kaupassa joka kerta punnita ostokset, mutta ihmettelin myös kassojen ystävällisyyttä (Tsekeissä semmoinen on varmaankin laitonta..) ja kaikki tuntui ankealta. Määrään sinulle lääkkeeksi parhainten ystävien ja läheisten seuraa nautittuna välittömästi. Ja runsaasti suklaata ja salmiakkia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa että mun teki mieli huutaa niille tädeille. Maltoin onneksi mieleni, ei olisi ollut hyvää käytöstä sekään. :)

   Voi mä muistan Tsekin reissultasi sen yhden kassan joka antoi kaiken ilmaiseksi mikä ei piipannut koneella. Paras juttu ikinä! :D :D

   Ja kiitos määräyksestä, toteutan "lääkärin" määräyksen hyvillä mielin. :)

   Poista
 4. Niinpä, tällästä täällä on. Kaikki kiukkuisia ja pahantuulisia. Koita kestää mama! <3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti beibe! <3 Mutta arvaa mikä on pahinta? Se, että tuota ei juuri edes huomaa kun asuu täällä. Kun on hetken poissa sitä vasta tajuaa miten muualla ollaan ystävällisiä ja kunnioitetaan kanssaihmisiä. Nyt vielä kauhistuin tuota käytöstä mutta annas olla kun menee pari kuukautta niin en enää edes huomaa tylyydessä tai muksimisessa mitään kummallista. "Sellasia me vaan ollaan." Mutta kun ei olisi pakko olla, voisi olla jotain ihan muuta!

   Poista
 5. Suomalaisten tylyys ja käytöstapojen puute on todella ikävää. Ulkomaan reissujen jälkeen sen aina huomaa. Taitaa sivistys olla täällä vielä kovin pinnallista, kun muualla on ollut sivistystä ja kaupunkeja satoja vuosia kauemmin. Tervetuloa takaisin kuitenkin! Onneksi tulee joulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nasu! Tänä vuonna tuntuu kyllä että joulu pelastaa vähän kaiken. Paitsi että joulun jälkeen alkaa taas työt, eli se siitä helpotuksesta. Voi itku! :D

   Poista
 6. Olet ajatuksissani!!!

  VastaaPoista
 7. Joo, täällä kyllä törmää kaupoissa kaikenlaisiin hiihtäjiin. Silti kamalin vaatekauppakokemus oli Italiassa, kun myyjä tuli syyttämään minua myymälävarkaaksi... Ilmeisesti oli ennenkuulumatonta seisoskella puoli minuuttia paikallaan odottamassa kaveria sovituskopista. Mihinkään koskematta. Taisin näyttää riittävän hämmentyneeltä, kun ei tarvinnut ihan hirveästi selitellä.

  Onneksi täällä Suomessa ankeita on vain kanssa-asiakkaat :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua mikä kokemus sinulla Italiassa! Itse olen kokenut saman Tampereella, RUOKAKAUPAN kassalla. Ostin omenoita ja kassa luuli että yritän huijata. Siis myyjä luuli että olin ottanut kalliita omppuja ja punninnut ne halvempien hinnalla. Hirveä huuto kovaan ääneen: "VARAS! VARAS!! Vartija, tule hakemaan, täällä yritetään varastaa!!" Vartija juoksee paikalle, liike on ihan täynnä asiakkaita ja kaikki tuijottavat minua ja supisevat keskenään. Minut otetaan sivuun kassalta ja kaikki tuijottavat edelleen. Kerron vartijalle mikä on varkauden aihe ja sanon hänelle että voidaan käydä katsomassa että omenat on varmasti punnittu oikein. (Omenani olivat kassan mukaan kuulema liian punaisia ollakseen niin edullisia.) Vartija tuijotti minua ja omenoita hetken ja alkoi nauraa. Pääsin pälkähästä. En tosiaankaan yrittänyt säästää muutamaa kymmentä senttiä ja punninnut omenoitani väärin.

   Osataan sitä siis Suomessakin. :)

   Poista