perjantai 7. joulukuuta 2012

Tyyliryhmiä

tunnetila: oivallus

Image and video hosting by TinyPic

"Laidback yet sophisticated, and relaxed, understated look."

Olen miettinyt jo pitkään mitä tyyliä pukeutumiseni edustaa. En ole osannut luokitella sekametelisoppaani oikein mihinkään kategoriaan. Vaikka pukeudun aika yksinkertaisesti en ole kuitenkaan minimalisti. En ole myöskään klassinen pukeutuja vaikka omistankin aimo annoksen "siistejä perusvaatteita". En kulje muodin mukana tai ainakaan etulinjassa. Sporttiseksi minua ei myöskään voi luonnehtia sillä sporttilookin kulmakiviä on erilaiset shortsit, tennarit ja farkut, enkä oikein osaa käyttää noista mitään. Perinteinen hametyttö taas on tyyliltään minusta ehkä kauimpana mitä mikään edellä mainituista.

Selailin äsken Max & Co. syksy/talvi 2012 katalogia ja sieltä se pomppasi: Luxury Sportswear! Kuvastossa oli jaoteltuna eri tyylit omien kategorioidensa alle. Kategorioita oli mm. Military, Preppy, Opposites (inspired by grunge), Floral, At Work ja Luxury Sportswear. Vaikka jokaisessa kategoriassa oli kivoja asuja niin silti tuo Luxury Sportswear oikein pomppasi sieltä esiin. Oli pakko ihan räpsäistä inspiraatioksi kuva yhdestä katalogin asuista (kuva yllä), joka kolahti minulle kuin metrin halko.

Kävelin koko syksyn lenkkareissa ja yhdistin ne ihan kaikkiin vaatteisiin, myös hameeseen. Mikäs sen enemmän sportswearia? Katalogin kuvien perusteella sanoisin, että tuo luksus tulee käsitteeseen enemmänkin materiaalien kautta kuin super kalliiden vaatteiden muodossa, ja kun oma vaatekaapissani on paljon pehmeää kashmiria ja muita laadukkaita materiaaleja, niin luonnehdinta kuulostaa aika oikealta.

Sitä paitsi inspiraatiokuvan asussa yhdistyy kaikki mitä pukeutumiseltani haluan: rentous, mukavuus, välittömyys ja tyylikkyys. Vielä kun jaksaisin opetella käyttämään korkoja myös arjessa niin tyylini saattaisi hyvinkin muistuttaa yläkuvan neitosta. Oih, toiveajattelua!

Oletteko Te miettineet mihin "tyyliryhmään" pukeutumisellanne kuulutte? Onko jokin Max & Co:n tyyleistä (Military, Preppy, Opposites (inspired by grunge), Floral, At Work (ikityylikäs jakkupukuinen toimistolook), Luxury Sportswear) omanne?  

13 kommenttia:

 1. Oonk mää sit joku militääri? Vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän sä ehkä joku militääri olet... Pienellä huopa-pilleri-hattutwistillä. :)

   Poista
 2. Max&Co:n kuvailuihin en taida sopia, enkä varmaan mihinkään muuhunkaan. Sekametelisoppa varmaan kuvais hyvin, tai sit ihan vaan et hippi? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko susta Sara tullut hippi?? :) Sekametelisoppa on näin joulun aikaan ihan hyvä termi kuvaamaan helposti muuntautuvaa tyyliä. ;)

   Poista
  2. On musta vähän joo tullu! :D

   Poista
  3. Hippi on hyvä! <3

   Poista
  4. Jep, ja sitä toi Afrikka teettää! :D

   Poista
  5. Sitä mä vähän arvelinkin, että Afrikan peruja tuo muutos on. Mutta muutos on aina hyväksi ja hippeily on mukavan leppoisaa, eli mikäpä siinä. :)

   Poista
 3. Vooi hyvänen aika. vaikea kysymys. En osaa yhtään luokitella itseäni. Tai osaan vähän, en mä ainakaan klassinen pukeutuja ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä vaikeaa, onneksi ei ole mikään pakko luokitella itseään mihinkään lokeroon. Jotkut ihmiset vain ovat suoraan jostain kategoriasta ja vaatekaapista ei löydy mitään omasta tyylistä poikkeavaa. Olisi aika jännä omistaa sellainen vaatekaappi. :)

   Poista
 4. Mäkin kävin nyt kurkkimassa nuo Maxin tyylit. En sovi niistä mihinkään, aitsi hetkittäin aina johonkin ja kohta taas johonkin muuhun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kans välillä aika kameleontti mutta tuo Luxury Sportswear on kyllä ensimmäinen luonnehdinta joka sattuu kohdalle yllättävän hyvin. Mutta kuten sanottu, onneksi itseä ei ole pakko luokitella mihinkään kategoriaan.

   Poista
 5. What a beautiful little purse! Congrats on successfully working the odd count peyote ... I'm still an even girl and afraid to even try!
  CT Jewelry Stores

  VastaaPoista