lauantai 27. heinäkuuta 2013

Lempparipöksyt Nizzassa

tunnetila: muistelu

 photo nizzamuseummodernart_zps13596dbc.jpg

Nizzassa oli tolkuttoman kuuma koko lomamme ajan. Kaikkeen varautuvana (=pessimistinä) pakkasin mukaan muutaman pitkähihaisen, housut, neuleen ja kevytuntuvatakin. (Älkää naurako, untsikkaa käytin mennen tullen lentokoneessa joten tuo oli paksummista vaatteista ainut jota käytin.) Kevyempiä kesävaatteita mukana oli vain muutama ja käytin niitä olosuhteiden pakosta ihan koko loman. Taisin käyttää kymmenen päivän aikana viittä vaatetta. Onneksi oli parveke jossa sain tuuletettua vaatteet öisin.

Viimeisenä päivänä edelliset kymmenen päivää palvelleet vaatteet joutivat jo matkalaukun likavaatepussiin ja kaivoin matkustusvaatteiksi mukaan ottamani tämän kesän lempparihousut. Hankin Samujin oranssinkirjavat housut heti kun ne ilmestyivät liikkeeseen ja olen käyttänyt niitä siitä lähtien jatkuvasti. Tajusin reissussa ettei housut ole kovasta käytöstä huolimatta päässeet vielä blogiin asti joten pyysin miestäni ikuistamaan viimeisen päivän reissuasuni.  

 photo 240713toka_zps57d93b19.jpg

t-paita ja housut Samuji, 
laukku Milanosta, kangastossut Line Collection

 photo 240713eka_zpsadaf8a79.jpg

Tykkään housuista yli kaiken ja harmitti ihan vietävästi kun Nizzassa jopa nuo kevyet puuvillahousut olivat ihan liikaa eikä niitä voinut käyttää siellä lainkaan. Viimeisenä päivänä luurailimme hellettä paossa museoissa (postauksen kuvat otettu Nizzan modernin taiteen museon edessä) joten käytin tilaisuuden hyväkseni ja pukeuduin heti suosikkipöksyihin. Housut olivat valitettavasti tuskallisen kuumat myös museoissa, mutta osoittautuivat täydelliseksi matkustusvaatteeksi löysine lahkeineen ja säädettävine vyötärönauhoineen.

Omistan nyt todistetusti kaksi värikästä vaatetta joita käytän ja joista pidän kovasti. Marnin silkkiset "crazy pantsit" toimivat pään avaajana tähän hurjaan väri-ilotteluun ja Samujin housut lisäävät pökköä pesään. Mitähän seuraavaksi? Kirjavat kesäespadrillokset voisi olla kivat, yläosiin en taida vielä värejä haluta. Joku tolkku täytyy sentään olla.

6 kommenttia:

 1. piti ihan käydä tsekkaamassa ne marnit aiemmasta postauksesta. nehän olisi varmaan ollut mukavan vilpoisat tuolla reissussa. ja hienot ennen kaikkea! (tai ehkä ne olivatkin mukana..?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marnin silkkipöksyt jätin tällä kertaa kotiin sillä olen käyttänyt niitä viime kesänä ja syksynä, ja taas tänä kesänä niin paljon, että pelkään niiden kuluvan puhki. Reissussa ainoa vaate mitä pystyi käyttämään oli hihaton ja minimittainen. :)

   Poista
 2. Kiva pöksyt! Ja matkapakkaaminen on kyllä stressin paikka - aamulla lähtö Vilnaan eikä kapsäkissä ole vielä mitään;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vilnassa on varmaan myös helteet vastassa joten kannattaa pakata kevyesti. (Ja tietysti ottaa se kevytuntuvatakki mukaan, ihan varmuuden vuoksi...) ;)

   Ihanaa matkaa Vilnaan, nauttikaa reissusta!!!

   Poista
 3. Ihanat pöksyt! Kevyet ja ilmavat ovat aina se paras valinta. Omalla kohdallani aina osuu ongelmaksi se, että joko ne kiristävät pohkeista tai sitten ovat jättisuuret vyötäröltä.. Onneksi löytyy kaapista äidin vanhat silkkiset onbre-värjätyt versiot, jotka menevät aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Domi! Oih, sinulta löytyy äitisi vanha silkkiaarre! Ihana kuulla. Silkki hapertuu usein kovassa käytössä saumoista, huippua että äitisi housut ovat niin laadukkaat että kestävät äidiltä tyttärelle. :)

   Poista