perjantai 12. heinäkuuta 2013

Tehokasta ihonhoitoa

tunnetila: tyytyväisyys

 photo hydrafacial_logo_zpsf400aa6f.jpg

Kävin kaksi viikkoa sitten testaamassa ylistettyä Hydra Facial -kasvohoitoa, enkä voi tuon kokemuksen jälkeen kuin yhtyä ylistäjien suureen ja inokkaaseen joukkoon.

Kyseessä on siis kivuton ihonpuhdistus joka yhdellä hoidolla puhdistaa, kuorii, tyhjentää ihohuokoset sekä syöttää ihon tarvitsemat tehoaineet syvälle ihoon. Tiedän ihmisiä jotka eivät pidä kasvohoidoista sillä he eivät pidä siitä, että joku muu koskettaa heidän ihoaan. Hydra Facial sopii hoitona myös heille, sillä kaikki hoitotoimenpiteet tehdään pääosin ihoa puhdistavan ja hoitavan laitteen avulla. Peruspuhdistukseen kuuluu neljä hoitovaihetta, mutta hoitoon saa halutessaan valita lisäksi erilaisia lisätehoja. Omat hoitonsa on mm. ikääntyvälle- ja akneiholle.

Hoito tapahtuu nelivaiheisesti, aivan kuten tavallinenkin ihonpuhdistus. Ensin iho puhdistetaan ja kuoritaan, sen jälkeen tyhjennetään ihohuokoset ja lopuksi kasvoille imeytetään tehoaineet. Tehokkaan hoidosta tekee puhdistuksessa käytettävän laitteen alipaine joka on niin voimakas että se puhdistaa ihon pelkällä imulla. Ihohuokosten tyhjennyksessä vaikuttavana liuoksena käytetään Beta HD-seerumia, joka sisältää salisyylihappoa, joka puhdistaa ihoa syvältä irrottaen samalla kuollutta ihosolukkoa. Saamme siis heittää hyvästit kivuliaille mustapäiden puristeluille komedoraudalla (jo pelkkä sana 'komedorauta' saa minut kananlihalle), kova alipaine puhdistaa ihon vähintään yhtä hyvin kuin vanha "kidutusmenetelmä". 

Hoito ja ihoon imeytetyt tehoaineet vaikuttavat iholla vielä kaksi viikkoa hoidon jälkeen, siksi kirjoitan itsekin hoidosta vasta nyt. Pidin kahden viikon ajan ihopäiväkirjaa sillä halusin seurata näkyykö ihoni uusiutuminen millään tavalla. 

 photo hydrafacial1_zpscb68121f.jpg

Vaikka kasvojeni iho on paksu, se on silti yllättävän herkkä. Kivuttomaksi mainostettu hoito nipisteli hoidon aikana välillä kipeästikin ja kasvojeni iho oli kosketusarka vielä hoidosta seuraavana päivänä. Ihoni ei ole kuitenkaan koskaan ollut niin puhdas, kuulas ja terveen näköinen kuin se on ollut viimeiset kaksi viikkoa. Ensimmäiset pari päivää ihoa kiristi pesun jälkeen valtavasti ja viikko hoidosta leukaani ilmestyi siistiin riviin kolme pientä finniä, siinä kaikki "ongelmat". Hoidon minulle tehnyt kosmetologi varoitteli, että joillakin uusiutuva iho hilseilee pari päivää kovastikin. Minulle ei onneksi käynyt noin. 

Päiväkirjamerkinnöissä joka päivä nousee esiin yksi sana: pehmeä. Ihoni ei todellakaan ole ollut koskaan noin pehmeä ja sileä. Ihohuokoset ovat pienentyneet ja ikuisuusmustapäät leuasta ovat kadonneet. Hoidon jälkeen ihoa tulee suojata auringolta kaksi viikkoa. Siksi ostinkin hoitolasta Hydra Facial -sarjan kasvoille tarkoitetun aurinkosuojan (kuvassa yllä), suojakerroin 40. Olen käyttänyt aurinkosuojaa päivittäin ja ajattelin käyttää kesän ajan jatkossakin. Nyt kun ihoni on hyvässä kunnossa en halua altistaa sitä auringon haitallisille vaikutuksille.

Ennen hoitoa minua varoitettiin, "Varo vaan, hoitoon jää yleensä koukkuun". Nyt hoidon jälkeen luulen, että olen ihan yhtä koukussa kuin moni muukin. Koukkuuntuminen ei kuitenkaan harmita, sillä jos olen 20 vuotta etsinyt omalle ongelmaiholleni sopivaa hoitoa ja nyt sen löydän, niin eipähän tarvitse enää etsiä. Ainut asia mikä harmittaa on se, ettei Hydra Facial -hoitoa oltu keksitty vielä silloin kun olin teini-iässä ja kävin akneihoni kanssa kerran kuussa kosmetologin kidutettavana. Ei enää ikinä komedorautaa!! 

Tutustumishoidon minulle tarjosi Hydra Facialin maahantuoja Kitty Beauty Centerissä Annankadulla, aurinkosuojan ostin itse.

12 kommenttia:

 1. Luin jokin aika sitten tuosta alipainelaitteesta ja mietin silloin pitäisikö käydä kokeilemassa. Ihan kmalaa kun näin aikuisena on niitä ikuisuusmustapäitä ja se perinteinen puhditus ei todellakaan ole mitään rentouttavaa hoitoa. Kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen hoitoon. Täytynee varata aika ko. hoitoon.

  Oikein ihanaa loman jatkoa sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo laite on kyllä tehokas, eikä hoito ole mielestäni edes kallis tehoon nähden. Minäkään en ymmärrä miksi tässä iässä vielä täytyy olla noita näppyjä. Eikö se riitä että kärsii aknesta koko nuoruutensa, juuri ne ratkaisevat vuodet ennen aikuistumista kun toivoisi olevansa mahdollisimman viehättävä. :( Jotkut onnekkaat säästyvät tältä kokonaan.

   Suosittelen kyllä kokeilemaan hoitoa, ainakin itse aion käydä hoidossa jatkossakin.

   Ihania kesäpäiviä sinullekin CurryKaneli! :)

   Poista
 2. Pitäiskö kokeilla itsekin. Oon käynyt kosmetologilla alle 10 kertaa ikinä. Et ei toi oo kovin paha, jos käy näin harvoin ;) Mulle on yli kolmekymppisenä tullut enemmän finnejä kuin teininä ja pahempia. Teininä yksittäinen finni jossain leuassa oli muka maailmanloppu. Pah. Sen ihon kun saisi takaisin. Kiitos suosituksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua onnellista joka et joutunut kokemaan akneihoa nuorena! Mietin hetki sitten miten kalliiksi akne tulee. Sadat säännölliset ihonpuhdistukset vuosien ajan, tuhansia maksaneet erilaiset lääkekuurit ja valohoidot joista ei tainnut olla edes hyötyä jne. Ihan tolkutonta!

   Jos innostut käymään Hydra Facial hoidossa niin toivottavasti tykkäät lopputuloksesta yhä paljon kuin minä!

   Poista
 3. Oo, kiitos vinkistä. Hurjan kalliilta vaikuttaa kyllä, mutta mitäpä ei tekisi että pääsee eroon mustapäistä...
  Toisaalta, ostin just kuivakuppauskupit ja mietin että mitenköhän niiden käyttäminen kasvoihin onnistuisi.. Alipainehan siinäkin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kuivakuppauskupeista minäkin haaveilen. En tosin käyttäisi niitä kasvoihin vaan jonnekin ihan muualle.. :) Luulen että kasvojen iho on sen verran ohuempi (kuin esimerkiksi reisien), että tuolla kuivakuppauksella saattaisi saada enemmän vahinkoa aikaan. Tai ehkä lähempänä totuutta on se, että mitään ei tapahtuisi. Mutta jos testaat niin kerro ihmeessä miten kävi. Kuulostaa tosi jännittävältä. :)

   Poista
  2. Mä haikailin niitä aika pitkään ja nyt sitten ostin. Tosi mukava niitä on käyttää. Ensisijaisesti haluan vaan paremman nestekierron, kun lihakset on jumissa. Pidän kyllä bileet jos niillä lähtee myös jotain muuta, mutta en usko siihen niin kovasti että pelkästään siitä syystä oisin ostanu nuo. Mutta on sitä kiva tehdä, ihan niin kuin hierontaa sais. Koitin kasvoihin mutta enpä tiedä...

   Poista
 4. Oi kiva lukea, että tykkäät! :) Siis auttaako tämä finnien jättämiin arpiin vai mikä tämän hoidon perimmäinen tarkoitus on? Talvella kärsin huonosta ihosta ja edelleen minulla on finnien jättämiä arpia, vaikka muuten ihoni on nyt ok (ei ainakaan puske uusia finnejä ja iho on tasainen). Mietin olisiko tästä apua arpiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että arpia tämä hoito ei poista, se pureutuu vain ihon epäpuhtauksiin. Eli kuollut ihosolukko ja epäpuhtaudet poistuvat hoidon avulla tehokkaasti. Hoidon jälkeen voit halutessasi nähdä iholtasi imetyt mustapäät ja muut epäpuhtaudet, ne kun menevät yhteen säiliöön. Yäk, en halunnut nähdä omiani. :D :D

   Poista
  2. Myös minulla on finnien aiheuttamia arpia kasvoissa ja niitä olen joskus hoidattanut mikrohionnalla. Sitä voisin suositella sinulle tuoreiden arpien poistoon. Tai sitten tätä tuotetta: http://ninan-tunnetila.blogspot.fi/2013/01/aikuisten-iho-ongelmia.html

   Poista
 5. Kävin pari päivää sitten ko. hoidossa myös ja tykkäsin! Nyt vaan iho hilseilee aika kovasti, meikkauksen kannalta ikävää, mutta ehkä se on sen arvoista. Ensi kuussa uudelleen. :) Suositeltiinko sulle jotain aikäväliä miten usein pitäisi käydä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että Jenni myös sinä tykkäsit hoidosta!

   Ajoitin oman käyntini perjantaille jotta sain olla viikonlopun ilman meikkiä. Pelkäsin juuri tuota ihon kuoriutumista mutta mitään sellaista minulle ei sitten tapahtunutkaan.

   Kysyin hoitajalta kuinka usein hoitoa suositellaan tehtäväksi ja hän kertoi että normaali hoitoväli on juuri tuo sinun mainitsemasi kuukausi. Itse en vielä varannut uutta aikaa sillä lomailun vuoksi en ole paljon nyt Helsingissä, mutta kuukausittainen rutiini tuosta voisi olla kiva tehdä.

   Poista