sunnuntai 28. syyskuuta 2008

Design Week vol 2

tunnetila: rentous

Daniel Palillon kevät/kesä -09 näytös oli siis Kaapelitehtaalla eilen. Palillon tavaramerkki, jättimäiset trikoovaatteet, olivat mallistossa edelleen pääosassa ja näyttivät suunnittelijalta itseltään. Nautin näytöksen asujen väriskaalasta: mustaa, valkoista ja hyvin vaaleaa possunpunaista. Suuria ja selkeitä kuvioita ja leikkauksia. Eniten innostuin kuitenkin "uudesta" materiaalista, esim. jääkiekkoilijoiden pelipaidoissa käytetystä verkkomaisesta kankaasta. Asut saivat muhkeutta kun kun verkkomaista kangasta käytettiin tarpeeksi ja naisten kerrostetut minimekot tästä materiaalista näyttivät herkullisille.

Palillon vaatteet eivät ole löytäneet tietään vaatekaappiini ja edelleen huomaan olevan liian tiukkis ja konservatiivinen käyttääkseni jättimäisiä trikoovaatteita. Paitsi kotona. Mukavuudessaan vaatteet ovat varmasti ylittämättömiä. Palillon luomukset menisivät kuitenkin ihan hukkaan jos touhuilisin niissä vain kotona, joten täytynee jättää tämäkin mallisto ihmisille, jotka kokevat Palillon vaatteet enemmän itsensä näköisiksi. (kuva täältä, kuvissa ei ole eilen esitelty mallisto)

Tänään oli vuorossa jälleen visiitti Kaapelitehtaalle jossa järjestettiin aina niin houkutteleva Design Market. Kymmenet sisustus- ja suomalaisten suunnittelijoiden liikkeet, mm. Vallila, Iittala, Skanno, Lumidesign, Tiia Vanhatapio, KirsiLille, Globe Hope jne. toivat tuotteitaan myytäväksi edullisin hinnoin. Ostettavaa olisi taas löytynyt varmasti tuhansilla euroilla (viimeksi ostimme Design Marketista mm. kaksi upeaa tuolia ja maton), mutta tällä kertaa mies ei lähtenyt mukaan ostoksille joten en uskaltanut ostaa ilman miehen mielipidettä muuta kuin kodin tekstiilejä. Ja tiedän jo että alla esitellystä hankinnasta tulee varmasti sanomista.. :)

Ostin useamman metrin Paola Suhosen Siv & Vim "Motelrose" sisustuskangasta ja ajattelin tehdä siitä tyynyjä sängyn päälle uuden päiväpeiton seuraksi. Mieheni ei muutenkaan ole Suhos-fani ja kankaassa on kaiken lisäksi vaaleanpunaista, joten miehen ilmettä odotellessa... :)

Ostin Marketista sisustuskankaan lisäksi petivaatteita. Saas nähdä mikä on petivaatteiden tuomio... Ja tämän tuomion annan itse. Olen jo vuosia sitten päättänyt, etten käytä muita kuin Marimekon ja Finlaysonin vuodevaatteita. Tällä kertaa mahdollisuuden saavat Vallilan omat puuvillaiset, myyjän mukaan todella laadukkaat, luksus, vuodevaatteet. Täytyykin laittaa ne heti koneeseen ja ottaa pian käyttöön. Materiaali tuntui hyvältä joten uskalsin ostaa kaksi settiä koekäyttöön. Design Marketissa käväisin seuraavassa asussa.

Kuulostaako teistä oudolta että teen kodin sisustukseen liittyvät hankinnat yleensä yhdessä miehen kanssa ja hänen makuunsa täysin luottaen, vai onko miehen osallistuminen kodin sisustukseen arkipäivää? Olen ennen päättänyt käytännössä aina kaikesta itse ja kun tässä suhteessa se ei enää onnistunutkaan niin olin aluksi hyvin ärsyyntynyt toisen jyrkistä mielipiteistä. Nyt, vuosien mittaan olen oppinut arvostamaan miehen sanaa ja koen suorastaan helpottavaksi sen, että päätöksentekoon osallistumme me molemmat.

6 kommenttia:

 1. Minusta on hienoa, että mieskin osallistuu kodin sisustamiseen - onhan se myös hänen kotinsa. Yleensä naiset omii sisustuksen täysin itselleen, eikä miehen mielipidettä kysytä tai siitä välitetä. Toisaalta kun yhdessä suunnitellaan, täytyy toki kompromisseja tehdä suuntaan ja toiseen:) Kaunis on kyllä tuo kangas...entä jos tekisit niistä kaksipuoleiset tyynyt - toiselle puolelle vaikka mustaa kangasta ja toiselle kukkaista. Voi mies kukkaähkyn iskiessä kääntää tyynyt toisin päin:)

  VastaaPoista
 2. Lovely: Hih, kiitos hyvästä ideasta! :) En ole itsekään mikään kukkakuosien ystävä, siksi ihmettelin itsekin kangashankintaani. Jotenkin ajattelin vain kankaan sopivan muuten hyvinkin pelkistettyyn kotiimme.

  VastaaPoista
 3. Mä ostin tuota samaa kangasta :) Piipahdin siis tänään paikan päällä, jos nyt kahden tunnin kiertelyä voi kutsua piipahdukseksi :D

  Harmitti vähän kun ei vielä ole sitä kotia, mutta ens syksynä sitten on ehkä realistisempaa hankkia jotain kotiin. Ja en minäkään kyllä uskaltais kodin hankintoja tehdä ilman miestä, vaikka joistain asioista tekisikin mieli päättää yksin ;) Onneksi miehelläkin on hyvä maku.

  VastaaPoista
 4. Se on aikasta upeaa että miehenkin mielipide ratkaisee - tai se, että miehellä ylipäätään on mielipiteitä sisustuksen suhteen. Ja yllättävän usein sitä pariskunnat kuitenkin huomaavat että maut osuvat aika hyvin yhteen. Ja kukkakuviot sopivat aivan hyvin pienenä elementtinä kotiin (sanoo hän joka kammoaa kaikkea kukkakuvioisia ja silti opiskelee puunhalaajaksi.. :).

  Se on aina jotenkin pientä luksusta pujahtaa uusien lakanoiden väliin. (tai vanhojen puhtaiden..)

  VastaaPoista
 5. Herttainen: No sun näköistä tämä kangas on! :) Saa nähdä saanko tästä tehtyä mitään, kotona huomasin että pohja ei olekaan niin valkoinen mitä ajattelin..

  Mikkan: Mä rakastan uusien/puhtaiden lakonojen väliin menemistä! Siksi tykkäänkin varmaan olla hotelleissa yötä. Pientä luksusta arkeen. :)

  VastaaPoista
 6. Muistatteko mikä tilausmattofirma myi Design Marketissa isoja villamattoja neliöhinnalla viime vuonna, ihan siinä hallin sisääntulossa?
  Justiina

  VastaaPoista