keskiviikko 3. syyskuuta 2008

"Oletpas sä hienona!"


tunnetila: tyyneys

Keväinen ostoslakko, kirppisreissut (myyjänä) viime keväänä ja nyt syksyllä ovat tehneet vaatekaapille ja ennen kaikkea mielelle hyvää. Kammottava "osta osta, pakko ostaa" kerskakulutus tuntuu epämiellyttävältä ajatukselta ja on ihanaa kun on saanut iskostettua päähänsä ajatuksen: en OIKEASTI tarvitse mitään uutta syksyksi. Onnensa ohi ei kuitenkaan kannata kävellä, joten jos joku ihanuus sattuu tulemaan vastaan niin mikä ettei, toki sen voi ostaa ja ilahduttaa itseään.

Minulla on kaapissa kymmeniä hameita ja mekkoja, mutta lähes päivittäin valitsen jalkaani tutut ja turvalliset housut. Ärsyttävää! Mennyt kesäkin luikahti ohi ilman, että olisin ehtinyt kaikkia hameitani käyttää. Nyt olen reippaasti päättänyt ottaa hameet jokapäiväiseen käyttöön, turha kaikkia kivoja juttuja on kaapissa roikottaa! Viime viikolla olin töissä Antti Asplundin ihanuudessa, tänään valitsin päälleni Gina Tricotista viime syksynä ostamani korkeavyötäröisen hameen. Hameen seuraksi kaapin kätköistä löytyi vanha nahkatakki ja vanhat, lähes käyttämättömäksi jääneet kiilakorkokengät. Kenkien käyttämättömyyden syyn huomaatte varmasti itsekin: ne on ruskeat. Miksi, oi miksi olen ostanut ruskeat kengät?? (Itse asiassa siksi, että sama kenkä mustana oli jostain syystä aika ruma.. Päädyin siis ruskeaan ja huonosti kävi.) Ulkona kaulassa oli vielä kuvan huivi.

Ettei ruskeat kengät olisi niin yksinäisen näköiset muuten mustassa kokonaisuudessa valitsin kengille kaveriksi kellon, jossa on tismalleen samanvärinen nahkaranneke. (Kello Fossil, kengät 100% Donna) Poolokauluksinen (kiva napitus takana), puhvihihainen pusero on ostettu Lindexistä keväällä.

Tunsin asussa oloni muuten, ruskeista kengistä huolimatta, ihan kotoisaksi, mutta jouduin töissä koko päivän vastailemaan kysymyksiin: miksi olet noin hienona, oletko menossa johonkin tilaisuuteen työpäivän jälkeen. Ai miten niin hienona?? Trikoopaita ja hame, missä vaiheessa yhdistelmästä on tullut salonkikelpoinen?? Tai kyllähän asulla voisi vaikka mihin tilaisuuteen mennäkin, mutta satuin nyt olemaan kerrankin töissä hame päällä ja heti olin "hienona". En halua enää laittaa hametta töihin enkä vastailla jatkuvaan kyselytulvaan!

Mieheni heitti muuten aamulla päivän parhaan. Katsoi asuani ja sanoi: "Taas ne sanoo sua siellä töissä pieneksi goottitytöksi." (Näin kävi kun mulla oli viime talvena musta poolo, musta hame, mustat pitkät saappaat ja harmaat helmet kaulassa.) Vastasin: "Mutta mulla on ruskeat kengät. Ei gooteilla ole ruskeita kenkiä." Mieheni: "Mutta sulla voikin olla koska olet Kelju K. Kootti!" Ei ole totta! Nauroin koko päivän Kelju K. Kootille. :)

9 kommenttia:

 1. Mä olen kanssa ostolakon jälkeen osannut paremmin keskittyä olennaiseen. En enää osta mitä sattuu vaan just niitä juttuja joita kaapista oikeasti puuttuu. Ostolakon aikana kun tuli kerrankin käytettyä niitä vanhoja vaatteita, niin tietää mitä kaapissa on. ja ne mitä ei silloinkaan tullut käytettyä on menneet kirpparille. No, melkein kaikki. Joillain vaatteilla on vaan NIIN paljon tunnearvoa, että ne on pakko säästää.

  VastaaPoista
 2. Shandi: Kiva että sinullekin kävi samoin. Itsellä ainakin on koko hommasta tosi hyvä mieli. Ja miksi ostaa uutta kun kaappi on täynnä vanhaa, kivaa ja käyttökelpoista? (Olisipa mieheni nyt ylpeä kun lukisi mitä juuri kirjoitin.) ;)

  VastaaPoista
 3. Heh :)

  Uteliaisuuttani kyselen, että minkä ikäluokan ihmisiä työkaverisi edustaa? Hauskaa, että tuot sinne tuulahduksen juhlaa keskelle työpäivää ;)

  VastaaPoista
 4. Miinus: Suurin osa työkavereistani on ikähaarukassa 45v-60v. Ihania ihmisiä ja viihdyn heidän kanssaan mainiosti, mutta välillä oma maailmani on niiiiin kaukana heidän maailmastaan. :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi3/9/08 20:05

  Teillä on hauska huumorintaju. Kelju K kootti, söpöä! :)

  Ps. Ei nuo kengät näytä hirveältä!

  VastaaPoista
 6. Mun piti kanssa sanoa, että ruskeat kengät pehmentävät ihanasti kokonaisuuden!

  VastaaPoista
 7. Mikkan: Heh, Kelju K.. Vieläkin naurattaa. :) Ja kiitos, ei nämä kengät nyt ehkä niin pahat olekaan..

  Ellen: Kiitos, tykkäsin yhdistelmästä itsekin yllättävän paljon. Nämä kengät olivat jo menossa pari viikkoa sitten kirppikselle, mutta olisin voinut pyytää pari kertaa käytetyistä, 80€ maksaneista nahkakengistä korkeintaan kympin joten päätin urheasti ottaa ne käyttöön. Varmasti ihan hyvä päätös.

  VastaaPoista
 8. Sinullahan on viehättäviä työtovereita;D (no ei nyt sentään:)) Jännää muuten kun noita kommentteja kuulee yleensä juuri niiden suusta, jotka eivät iste halua/jaksa/viitsi ulkonäköönsä ja pukeutumiseensa niin panostaa. Kaunis asu:)

  VastaaPoista
 9. Lovely: Työkaverini ovat oikeasti aivan ihania, mutta totta, juurikin heidän suustaan, jotka eivät panosta omaan pukeutumiseensa, noita kommentteja usein kuulee.

  VastaaPoista