tiistai 30. syyskuuta 2008

Omituinen höpöttäjä

tunnetila: huvittuneisuus

Boobettes haastoi minut luettelemaan omituisuuksiani. Kas tässä!

1. Listojen laadinta. Laadin listoja kaikesta. Mm. ulkomailla listaan jokaisen ostokseni, oli se purkkapaketti tai postimerkki koto-Suomeen. Ei sillä että minulla olisi tarkka matkabudjetti, ihan sama mikä loppusummaksi tulee, mutta haluan silti tietää KAIKEN mihin rahaani olen käyttänyt. Kotona sitten listailen muita asioita, mm. tekemiäni vaatehankintoja. Avauduin jo kerran listoistani ja exell-taulukoistani täällä. Järjestys sen olla pitää!


2. Laskeminen. Aina kun minulla on tylsää lasken kaikkea ympärilläni näkyvää. Mökillä makaan sängyllä ja tuijotan kattoa ja lasken kattoparruissa näkyviä oksanpaikkoja. Portaissa kävellessäni lasken askelmat. Kotiini tullessa (4.krs) lasken lähes päivittäin samat portaat muistamatta kuitenkaan koskaan kuinka monta niitä oli. Lasken siis laskemisen ilosta, en siksi että sillä olisi joku järkevä funktio. Tänään työmatkalla sporassa laskin edessäni istuvan naisen hiussoljen piikkejä, liikennevaloissa laskin tänään kuinka monta valkoista viivaa suojatiessä on jne.

3. Ylikehittynyt hajuaisti. Tämä omituisuus ei ole kiva, ei ollenkaan. Esim. julkisilla kulkeminen on usein hajuaistini vuoksi hankalaa. Esimerkki: nousen ystäväni kanssa sporaan. "Hyi, ei jäädä tähän vaunuun istumaan. Täällä haisee ihan kamalalle, täällä on jossain joku haisuli (näin kauniisti sanottuna)." "Hä?! Ei täällä mikään haise eikä haisuleita näy." "Hei oikeesti, ihan pakko vaihtaa paikkaa, mä oksennan kohta!" Ja kas, vaunun ihan toisessa päässä istuu joku laitapuolen kulkija. Vanha viina, juuri poltettu tupakka, lika, valkosipuli, liikaa parfyymia tms. Hyi olkoon!

4. En voi sietää litran jogurttipurkkeja. Mikään (no okei, ehkä joku kuitenkin..) ei ole niin suurta tuhlausta kuin ostaa jogurttia litran purkeissa. Sieltä ei koskaan saa kaikkea hyvää ja rahanarvoista tavaraa käytettyä. Pidän tyhjältä tuntuvaa purkkia kulhossa ylösalaisin ja valutan kaiken mahdollisen syötäväksi, mutta silti purkin pohjalle jää jämät. Joskus jopa leikkaan lähes tyhjän tölkin puoliksi ja kaavin lusikalla loput, mutta tämä on liian vaivalloista, sitä paitsi sakset menee tahmeiksi.. Panostan siis pieniin jogurttipurkkeihin!

5. Olen nähnyt kaupassa nuoren miehen joka osti pussillisen Pihlajanmarja-karkkeja. Kyllä, ihan nuori mies! Ehdimme juuri miettiä ystäväni kanssa että ne ovat mummujen karkkeja eikä varmaan kukaan muu niitä osta koskaan. Oli pakko kaupasta soittaa ystävälleni ja antaa raportti "Kettu-karkkeja" ostaneesta nuoresta miehestä. :)

Okei, tuo viimeinen ei kyllä ollut oma omituisuuteni, mutta eiköhän noissa yllä mainituissa ole jo ihan tarpeeksi sulattelemista.. :) Haaste piti laittaa eteen päin viidelle, mutta tämä on tainnut jo kiertää aikalailla kaikkialla. Mutta hei, jos SINUA ei ole jo tahän haastettu niin nappaa haaste tästä!
Kuvituskuvat viimeisimmältä New Yorkin matkaltani eivätkä liity koko juttuun mitenkään.


16 kommenttia:

 1. Minäkin lasken aina kaikkea ja teen listoja intohimoisesti. Ja varmasti soittaisin jollekin, jos näkisin nuoren ihmisen ostavan "Kettu-karkkeja" :D

  Ja pakko vielä todeta, että kuvituskuvat ovat aivan upean tunnelmallisia!

  VastaaPoista
 2. Hmmm eikös ne litran jugurttipurkit nimenomaan ole kannattavia? Itse tykkään niistä kyllä :) Jos syö paljon jugurttia, muuten se menee äkkiä kokkareiseksi siitä suulta yääh.. Mutta siis: jämät saa kyllä hyvin leikkaamalla, ja hei ne saksethan voi pestä heti :D? Ja sitten jos huuhtelee purkin niin sen voi pistää kartonkikeräykseen. voilá :) Ainakaan meidän jätepisteellä ei ole muovinkeräystä, jonne ne pikkupurkit voi pistää.

  VastaaPoista
 3. Asta: Heh, mehän ollaan monessa asiassa samanlaisia! :) Ja muuten, ostin aamulla, heti tasan ysiltä, lipun sinne keikalle. Jee jee, mutta oli kyllä yllättävän kallis.. :(

  Emmi: Hyviä pointteja. Itseäni ärsyttää myös tuo ettei muovisia purkkeja tule kierrätettyä vaan heitän ne aina tavalliseen sekajätteeseen. Siksi ostankin välillä noita litran purkkeja (toimivamman kierrätyksen vuoksi ja myös siksi, että ostan usein luomujogurttia ja siinä tetrat on yleisempiä) mutta samperi että ne purkit aina alkaa ärsyttää mua. :)

  VastaaPoista
 4. 1. - 4. pitää paikkansa meitsin kohdalla. Huh, ihan kylmäsi kun luin.

  Ja tuo hajuaistijuttu on ihan kauhea, kun ne hajut leijailevat ilmassa, vaikka hajun lähde olisi jo poistunut. Tässä yksi syy miksi vältän hissien käyttöä viimeiseen asti. Sillä ne jos mitkä, ovat kaikkien hajujen äitejä ja isiä.

  VastaaPoista
 5. Mulla on ihan sama juttu noiden hajuhommien kanssa :D, ihan perus että meikäläinen on "hyi tääl haisee" ja muut on ihan että "eipäs.."

  Pitäiskin muuten varmaan napata tämä haaste itselleni ;).

  VastaaPoista
 6. Mun mielestä te listantekijät ootte vähän pelottavia, meillä saku tekee kanssa listoja ihan kaikesta ja väittää että se on normaalia... :D

  Ja hei, mä rakastan kettukarkkeja, eipäs anneta yhtään mummoasennetta :P

  VastaaPoista
 7. Heh, kettukarkit oli ainakin joskus pikkuveikan lempikarkkeja ja tämäkin nuori mummo niitä joskus ostaa nostalgiamielessä :) Viimeksi taisin ostaa syksyllä kun kävin Fazerin tehdaskierroksella.

  Muakin ärsyttää ne litran jugupurkit. Mitä hyötyä edullisemmasta litrahinnasta kun kuitenkin menee paljon hukkaan, jos ei siis aina jaksa kauhoa ja lusikoida niitä jämiä. No, tällä hetkellä mulla on joka tapauksessa halvinta ostaa soijajugurttia ja ne alpro soyankin vähän isommat pakkaukset on niitä jättipikareita eli helpompi kaapia. Laktoosittomat maitotuotteet on ihan hävyttömän kalliita nyt.

  VastaaPoista
 8. Shandi: Hui, meitä samoilla omituisuuksilla varustettuja kummallisuuksia on siis enemmänkin! Toisaalta pelottavaa, toisaalta helpottavaa tietää ettei ole outouksineen yksin. :)

  Ocean: Toi hajuherkkyys on oikeesti kamalaa.. Ja hei, haastan siis SINUT kertomaan kummallisuuksistasi! :)

  Nelliina: Voi meidän MUMMUa! :) Vai että on Sakukin "listoittaja", olenkin aina sanonut että Saku on tosi jees. :)

  Herttainen: Ooooooohhh, Fazerin tehdaskierros!! I'd be in heaven! Ja tuosta jogurtista vielä, vertasin juuri maanantaina kaupassa: litran jogurtilla ja pikku purkeilla oli SAMA LITRAHINTA! Mitä ihmettä, säästöä tulee siis vain pakkauskuluissa.

  VastaaPoista
 9. olin kaverin 30-vuotisjuhlissa taannoin, jossa tarjottiin kettu-karkkeja. kukaan ei pitänyt niistä, mutta kaikki söivät niitä nostalgia syistä.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi: No niin, eli ne on mummo-karkkeja! :)

  VastaaPoista
 11. Kyllä, meillä vaikuttaisi olevan hyvin paljon yhteistä :) Ja minäkin sain lippuni kun olin heti yhdeksältä valmiina kyttäämässä. Hinta vähän kirpaisi (etenkin kun vielä elän opiskelijabudjetilla), mutta en toisaalta muista ikinä katuneeni keikkoihin/muihin kulttuurijuttuihin laitettuja rahoja. Kaikki se "henkinen pääoma" mitä niistä saa mukaansa korvaa monenmonituiset eurot!

  Nyt sitten vain laskemaan päiviä marraskuuhun! :)

  VastaaPoista
 12. Asta: Totta, kokemuksia on mahdotonta laskea rahassa. Mutta päivien lasku marraskuuhun onnistuu helposti. :)

  VastaaPoista
 13. Itsellänikin on ylikorostunut hajuaisti. Mun mies sanookin aina, että hahmotan maailmaa ensisijaisesti hajujen kautta ja vasta toissijaisesti muilla asteillani.

  VastaaPoista
 14. Anniina: Tämä onkin näköjään yllättävän yleinen "vika". Pitäisköhän harkita uraa nenänä, haistelisi päivät pitkät parfyymeja tms. Paitsi siitä seuraisi armoton päänsärky, eli ei ehkä sittenkään..

  VastaaPoista
 15. Nuo litran jugu purkit on kyllä aika paljon ekologisempia kun ne pikkupurkit. sen lisäksi että niitä voi kierrättää niin tulee myös vähemmän jätettä. Aika pieni homma nopee huuhtasta ne sakset siitä hinnasta että voi edes vähän auttaa ympäristöä ;) Mutta tapansa kullakin. :) (ps en ollenkaan syö jugurttia niin mitäs mä aiheesta tiedän.. :D)

  VastaaPoista
 16. Blueberrynight: No nih, tulee neuvomaan eikä edes itse käytä.. ;) Ei vaan, oot ihan oikeessa, mutta silti en tykkää niistä litran purkeista. Ja muuten, käytän joskus myös pikkupurkit johonkin muuhun esim. tiskaan ne ja syön niistä vaikka kiisseliä tai sit käytän niitä vesipurkkeina maalatessani vesiväreillä (eli kerran viidessä vuodessa). :)

  VastaaPoista