perjantai 30. lokakuuta 2009

HD-meikkejä

tunnetila: kiinnostus

Kirjoitan nykyään harvoin tilaisuuksista joissa käyn iltaisin minglailemassa. Tänä syksynä vip- ja muita kutsuvierastilaisuuksia on ollut useampia viikossa, ja kun en ole jaksanut muutakaan työpäivien jälkeen touhuta, niin olen käynyt nautiskelemassa pientä naposteltavaa noissa illoissa. Torstaina kuitenkin kävin niin kiinnostavassa tilaisuudessa, että siitä on pakko kirjoittaa muutama sana.

Image and video hosting by TinyPic


Make Up For Ever täyttää tänä vuonna 25 vuotta ja tätä juhlistettiin niinkin eksoottisessa paikassa kuin Yrjönkadun uimahallissa! Uimahalli oli suljettu koko päivän uimareilta ja 25-vuotisjuhlalle oli tarjolla hulppeat puitteet. Loistava keksintö tilaisuuden järjestäjiltä! Sarjan perustaja, taiteilija Dany Sanz, oli itse paikalla ja kertoi tuoteperheen uutuuksista ja luottotuotteista. Tilaisuudessa esiteltiin meikkisarjan uusi mainoskasvo, Katri Ylander, ja tilaisuudessa tehtiin näyttäviä fantasiameikkejä kuviouimareille jotka esiintyivät meikit kasvoillaan meikkien lainkaan leviämättä! Onhan tuo nähty ennenkin, mutta en ole tiennyt, että näitä upeuksia (mm. meikin kiinnittäjä) on saatavilla myös meille tavallisille tallaajille.

Toinen minua hämmästyttänyt uutuus oli HD-meikit. Kaikkihan tietävät, että uusi HD-teknologia on leviämässä joka kodin televisiovastaanottimiin ja ohjelmia tehdään koko ajan enemmän ja enemmän teräväpiirtotekniikalla. Tätä tarkoitusta varten on luotu uusi meikkisarja josta löytyy mm. meikin pohjustusaineita. HD-kuva on 6 kertaa tarkempi mitä ihmissilmä, joten meikin täytyy tv:ssä esiintyvillä olla aivan eri luokkaa mitä ennen. Nyt tähänkin on kehitetty omat tuotteensa, kertoi Make Up For Everin kansainvälinen pääkouluttaja, Pariisissa nykyään asuva Makka Elonheimo. Super kiinnostavaa! Tästä on pakko ottaa pian tarkemmin selvää.

Lähtiessäni tilaisuudesta sain mukaani goodie bagin jossa oli vaikka mitä kivaa. Eniten innoissani olen kuitenkin noista HD-meikkivoidetestereistä. Täytyy vaan toivoa etteivät saamani näytteet ole liian tummia kaltaiselleni kalkkilaivan kapteenille että voin testata niitä ihan käytännössä. Oletteko te kuulleet meikin kiinnittäjistä tai HD-meikeistä? Minulle tämä kaikki oli ihan uutta!

11 kommenttia:

 1. Mielestäni noiden HD-meikkien suosio on hyvin onnistuneen markkinoinnin ja hypetyksen ansiota. Käytin puoli vuotta tuota HD-meikkivoidetta, ja onhan se todella hyvä, mutta ei kuitenkaan mitenkään normaalia hyvää meikkivoidetta erikoisempi. Tai siis en huomannut mitään erityistä "HD-ominaisuutta". Samoin HD-puuteri on melko lailla rahastusta. Sekin on toki mainio, mutta koostumukseltaan pelkkää piioksidia, jota esim. Coastal Scentsin nettikaupasta saa pilkkahintaan. Mutta hyvin brändättyjä. :)

  En halua dissata Make Up Foreveriä, sillä pidän merkin tuotteista. Halusin vain sanoa, että markkinoinnilla hintoihin on saatu rutkasti ilmaa (pätee tietenkin useimpiin vähän kalliimpiin merkkeihin), ja ihmiset uskomaan ihmeisiin.

  VastaaPoista
 2. .Nekku.: Oho, sä olet käyttänyt HD tuotteita jo puoli vuotta ja minä vasta kuulin niistä! Minäkö hidas?? :) Ja tilaisuudessa niitä kyllä hehkutettiin siihen malliin että olin minäkin aivan myyty.

  Täytyy testata itse ja todeta sitten mitä olen niistä mieltä. Ihan hyvä että joku vähän toppuuttelee intoani. En sitten pety jos tuotteet eivät ole kaiken hypetyksen arvoisia. :)

  VastaaPoista
 3. Mulla on ollut tuota meikinkinnittäjää käytössä jo toista vuotta, mutta mä olenkin uutuuksien perään jo ennen kuin niitä kaupastakaan saa... Noista hd-meikeistä en sen kummemmin osaa sanoa, voipi kyllä olla, että niiden hd-ominaisuudet eivät pääse esiin arkikäytössä.

  Sitä kynsilakaa ei muuten ollut kaupassa kun kävin Helsingissä, tulee kuulemma marraskuun aikana. Olen ehkä joulukuussa tulossa, mutta jos reissu peruuntuu, voinko vaivata sinua?

  VastaaPoista
 4. Shandi: Mähän olen aivan jälkijunassa näiden hehkutusteni kanssa.. No, parempi myöhään kun ei silloinkaan. :)

  Ajattelin itsekin, että tavallisella silmällä (siis arkikäytössä) sitä HD:n erinomaisuutta ei välttämättä edes erota. Sen sanotaan olevan niin ohut ettei edes välttämättä näy että on meikkiä, mutta se kuitenkin muodostaa iholle tasoittavan kalvon (joka ei siis ole kuitenkaan sellainen kalvo mitä kalvolla yleensä tarkoitetaan) joka hävittää ihon virheitä.

  Ja totta kai, voin käydä katsomassa marraskuun aikana löytäisinkö lakan sinulle.

  VastaaPoista
 5. Meikin kiinnittäjästän olen ollut tietoinen, ja olen aikonut sitä hankkia, mutta en ole saanut aikaiseksi kun ilmankin on pärjännyt. Noista HD-meikeistä en ole ennen kuullutkaan. Mutta heräsi kysymys. Jos kerran HD-tvn kuvanlaatu on 6 kertaa parempi kuin silmän kyky nähdä niin mikä on se pointti että pitää olla parempilaatuista meikkiä naamassa tv-esiintyjillä jos ihmisen silmä ei sitä kuitenkaan pysty erottamaan? Vai onks tää nyt taas tätä että kukaan ei nää eroa mutta tiedän itse että se on siellä...
  Täytyy tunnustaa että oon hieman kade että pääset noihin tilaisuuksiin. En pistäisi pahakseni jos minäkin saisin kutsuja kaikenlaisille kokkareille ja uutuusesittelyihin. Uutuuksista on aina kiva tietää ennen kuin muut.

  VastaaPoista
 6. Rhia: Se taitaa mennä niin, että ennen, ilman tuota HD-teknologiaa se tv-kuvakin on ollut sen verran huonompaa, että tavallisella meikillä on pärjätty. Nyt kun kuvataan ihan super tarkalla kameralla, niin ihon virheet erottuvat kuvassa paaaaljon paremmin mitä ennen, ja sit kun tämä super tarkka kuva lävähtää kotikatsomoihin niihin valtaviin 42" litteisiin hd-telkkuihin niin kuvan laatu on siellä edelleen niin paljon parempi, että ne rypyt ja muhkurat näkyisivät paljon selvemmin. Mun järjellä homma menee noin.

  Noissa tilausuuksissa on kyllä kiva käydä (saa joka ilta coctailpaloja ja skumppaa :)), mutta esim. eilisen uutuusarvo oli aika vähäinen kun muut ovat näitä tuotteita käyttäneet jo puoli vuotta. :) Noh, oli ainakin uutta minulle. Ja parasta on tietty noi testerit, ilman niitä tuskin ostaisin tuotteita joiden toiminnasta en ole varma.

  VastaaPoista
 7. Jei minäkin olin paikalla ja tykkäsin tosta goodiebagista. En ole nimittäin ennen käyttänyt make up foreveria. Nyt vaan testailemaan. Menenkin tästä suihkuun ja teen sen heti :).

  VastaaPoista
 8. Mii: Ai, sinäkin olit paikalla. Eipä satuttu törmäämään. Tai sitten ei vaan tunnettu toisiamme.. :) Mutta hulppeat oli puitteet ja lahjakassin sisältö kiva.

  VastaaPoista
 9. HD-meikit on mullekin uutta :-o Meikin kiinnittäjä on tuttu häämeikistäni 5 v (!) sitten, kun meikkaajani suihkautti semmoista kasvoilleni, estämään meikin leviämistä hääpäivän aikana.

  VastaaPoista
 10. hei mitä tarkoittaa "minglailemassa"?

  VastaaPoista
 11. Heidi: Häämeikeissä ja muissa minäkin olen kuullut/nähnyt käytettävän meikin kiinnittäjää, mutta luulin, että sitä on saatavilla vain ammattilaisille. Toivottavasti häämeikkisi kesti koko ihanan päivän kunnossa!

  Anonyymi: Minglailla on huono suomennos/väännös sanasta "mingling - the action of people mingling and coming into contact". Eli kekkereissä minglaillaan, tavataan ihmisiä, jutustellaan jne.

  VastaaPoista