sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Kolmas neljännes

tunnetila: pelonsekainen tyytyväisyys

Ostorajoitteeni tälle vuodelle: saan ostaa puolet viime vuonna ostettujen vaatteiden, kenkien ja laukkujen määrästä on edennyt viimeiselle neljännekselle. Hurraa! Ensimmäinen neljännes meni hyvin, toinen neljännes päin persettä kun hamstrasin paniikissa kesäksi esim. t-paitoja ja nyt on kolmannen neljänneksen tilinteon aika.

Lähtötilanne toisen neljänneksen jälkeen oli tämä (ensimmäisenä lueteltu neljänneksen aikana ostetut kamppeet):


Seuraavassa tämänhetkinen tilanne. Toisen neljänneksen jälkeen tuskailin miten pärjään vain kuudella vaateostoksella loppuvuonna. Kolmannella neljänneksellä ostin neljä vaatetta mutta loppuvuoden saldoni on edelleen neljä, ei kaksi kuten pitäisi. Tämä ei ole laskuvirhe vaan johtuu siitä, että palautin joitain kesäkuun lopussa tehtyjä ostoksia heinä-elokuussa sillä ne hajosivat päälleni ensimmäisellä käyttökerralla. Vaatteista tehtiin siis reklamaatiot ja näin ostoresurssini loppuvuodelle paranivat. Hip hei!


Muistanette, että olen viime aikoina hajottanut tehokkaasti myös vanhoja käyttövaatteitani mm. nypynpoistajalla ja urheilun tiimellyksessä. Kun kaapista puuttuvat perusvaatteet alkoivat tuottaa päänvaivaa joka aamu päätin, että saan ostaa uuden vaatteen jokaisen roskiin tai lattiarievuksi heitetyn vaatteen tilalle. Olen siis ostanut listan ulkopuolelta muutaman t-paidan ja mustan neuletakin ja korvannut niillä roskiin joutuneet samanlaiset vaateressukat. Tavallaan olen siis huijannut ja ostanut enemmän mitä saisin, mutta muistaakseni tekin olitte sitä mieltä että rikkinäisten tilalle saa ostaa ehjiä, korvaavia vaatteita.


Huijausta tai ei, olen silti hyvin tyytyväinen saldooni ja suurimpaan osaan kuluneena vuonna tekemistäni hankinnoista. Olen myös tyhjennellyt kaapistani hutiostoksia ja pieneksi jääneitä vaatteita ja antanut niitä sukulaistytölle (tyttö on 11v ja hänelle käy jo samat vaatteet kuin minulle, hmm..) sekä myynyt kirppiksellä omaisuuttani lähes kolmensadan euron edestä. Nyt kaappi alkaa taas näyttää siltä mille pitää. Jos en ensi vuonna toimisi mielihalujeni mukaan en varmaan oikeasti tarvitsisi yhtään uutta vaatetta. Niin, en tarvitsisi mutta haluan kuitenkin! Kuinkas teillä on lähtenyt syksy käyntiin? Onko tullut harrastettua kauniiden syysvaatteiden ostelua vai kiristelläänkö sielläkin kukkaron nyörejä?

9 kommenttia:

 1. Ens vuonna sitten vain puolitat taas tän vuoden hankinnat, muutaman vuoden päästä pääset sitten siihen ettei enää oo mitä puolittaa.

  Mä oon saanu vuoden alusta lähtien apaut 400 € siitä mitä oon myynyt huuto.netissä ja nytkin sulkeutuvista kohteista tulossa vajaa satanen, oon niin onnellinen! Ehkä pian maltan kärrätä loput kirpparille. No, joistain en kyllä salettiin ilmaiseksi luovu, mieluummin käytän niitä vielä ite jos en saa rahoja takas ;)

  Melkein salaa toivon että Nanson ystävämyynti ois sillon kun oon Skotlannissa niin ei tarttis päättää että meneekö vai ei. Se on mulle se pahin paikka vuodessa, en mä muuten mielestäni kauheesti hamstraa ja shoppaa.

  VastaaPoista
 2. Vau, aika hyvä roti. Herttaisen neuvot oli aika hyvät lopulliseen kuluttamisen lopettamiseen.

  Mulla on nyt menossa hyvin huono aika shoppailun rajoituksessa, kaikki tuntuu ihan väärältä ja huonolta ja tylsältä. Vaikka olisi kuinka hyvä ja fiksu vaatekaappi niin on päiviä, että ei vaan onnaa, eikä huvita.

  Ja haluisin syystakin, talvisaappaat, pikkumustan yms. Ehkä uusi harrastus auttaisi ;-).

  VastaaPoista
 3. Rva Herttainen: Hei, mä just sanoin miehelleni että ensi vuonna kyllä puolitan tämänkin määrän. Mut nääää, en ehkä sittenkään. Kunpa oppisi sen että ostaa vaan tarpeeseen eikä aina kun tekee mieli.

  Vau, mahtavaa Huutis-myyntiä. Onneksi olkoon! Voitais muuten vatara joku viikonloppu yhteinen pöytä Valtteriin. Mulla tuota tavaraa on vielä jonkun verran poistettavana mutta ei ehkä niin paljon että koko pöytä täyttyisi..

  Nooruska: Kiitti, oon omasta mielestänikin ollut aika reipas. :)

  Mutta joo, joskus vaan tulee aikoja jolloin täytyy ottaa vaatekaappi tarkkaan syyniin ja vaikka uusia sitä kerralla kunnolla. Ei siinäkään ole mitään pahaa. Kun sitten jättää sen ostelun hetkeksi siihen.

  Mä olen aloittanut tänä syksynä uuden harrastuksen. Tuli vaan valittua niin kallis laji ettei rahaa säästy yhtään. :)

  VastaaPoista
 4. Joo, vois kattella sitä kirpparijuttua vaik sitten kun tehdään mun kaappiin inventaariota. Toivon kyllä vielä että jotkut jutut menis vähän isommalla rahalla kaupaksi tuolla huutiksessa, kirpparille kun ei viiti viedä muuta kuin semmosta missä tyytyy muutamiin euroihin. Kun ei itsekään kirpparilla maksais muutamaa euroa enempää niin turha yrittää itsekään korkeampia hintoja kiskoa... Ja kun sieltä kyllä mielellään lähtisi aika tyhjin käsin, nyt jo ärsyttää noi pahvilaatikot lojumassa olkkarissa.

  VastaaPoista
 5. Minä aloin juuri miettiä, miksi ihmeessä en saa aikaiseksi huutis-tilin avaamista saatikka kirpputorille menemistä, siis myyjänä. Ullakolla alkaa olla jo aikamoinen kasa vaatteita jotka odottavat uutta kotia :)

  Hyvältähän tuo sinun ostossaldosi näyttää, ja vielä on varaa ostella juttuja ;)

  VastaaPoista
 6. Rva Herttainen ja Ilona: Hei mehän voidaan mennä porukalla kirppikselle. Otetaan vaikka pari pöytää ja useampi myyjä. Päivästä tulee yhdessä kivempi ja tulee lähdettyä myymään kun on ryhmän paine. :)

  VastaaPoista
 7. Onhan tässä käyny mielessä et pitäs päästä eroon parista pussillisesta vaatteita ja sen jälkeen tehä uus siivouskierros vaatekaapilla..

  On mulla nyt onneks juttuja huuto.netissä, vielä kun ne menis kaupaks..

  VastaaPoista
 8. Wau, hyvä NinaV!! Eikä käsittääkseni ole kuitenkaan hirveän tuskallista ollut?

  Mä olen nyt jo monta viikko apitänyt kirppispöytää, ja kellari on varmasti puolella tyhjentynyt, vielä kun saisi oikein vaatekaappiinkin tilaa...

  VastaaPoista
 9. Mari: Onnittelut tavaran listaamisesta Huutikseen! Musta se on ihan hirvittävän vaivalloista. Ensin kuvaat vaatteen, sitten kirjoitat kuvailun ja vielä mittanauhan kanssa täytyy mittailla leveydet ja pituudet. Ihan hirvee homma. Ja sit vielä jos vaate ei edes mene kaupaksi.. Grr.. Hermot ei kestä! :) Toivottavasti saat tavarasi myytyä, pidetään peukkuja!

  Joy: Jee, kiitti! Vähän on välillä tympinyt mutta kun on ollut niin paljon kaikkea muuta tekemistä niin en ole ehtinyt edes kauppoihin lorvailemaan. Ei pääse tekemään ostoksia kun kiertää kaupat kaukaa. :)

  Mahtava tulos tuo kellarijemmojen puolittaminen. Hienoa, onneksi olkoon! Siinäpä tavoitetta kaikille!

  VastaaPoista