keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Kuka on Alec Berman?

tunnetila: tyytyväisyys

Olen blogissani kertonut useampaan otteeseen täydellisen duffelin vuosia kestäneestä metsästyksestä joka ei tunnu päättyvän koskaan. Ei ainakaan onnellisesti. Kaikissa duffeleissa on aina jotain vialla. Nyt näkyy kuitenkin valoa tunnelin päässä.

Löysin viime kesän helteillä Valtterista, kirpputorilta siis, pitkän tummanvihreän duffelitakin. Takki oli erinomaisessa kunnossa. Takin ahkerasta käytöstä kertoi ainoastaan lähes hapertuneet nahkaremmit joilla napit oli kiinni miehustassa, ja samassa kunnossa oli nahkalenkit joihin napit pujotettiin. Näin takissa potentiaalia (ja rakastuin sen valtavaan huppuun) ja kun kokokin oli suhteellisen sopiva niin raahasin takinroikaleen kotiin.


Takki oli kooltaan aika reilu, kuitenkin istuva, mutta talvipakkasia ajatellen on vain hyvä että alle mahtuu useampi vaatekerros. Duffelin pituus ei ollut kaltaiselleni tapille imarteleva, ellei tarkoituksella hakenut hobittifiilistä, joten jätin takin odottamaan kaappiin parempia aikoja kun ehtisin tehdä sille jotain. Ja se aika tuli tänään. Leikkasin takin helmasta pois puoli metriä kangasta ja lyhensin sen itselleni sopivammaksi. Korvasin myös hapertuneet nahkalenkit uusilla ja lopputulos on tässä. (Klikkaa kuvat isommaksi, takki näyttää taas kerran kuvissa ihan mustalta. Pahoitteluni!)Olen haaveillut pitkään duffelista sillä sen klassisempaa talvitakkia tuskin löytyy. Duffeli sopii kaikkeen, niin housuasun kuin toisen klassikon, italialaisten ratsastussaappaiden kanssa. Tämä takki täyttää kaikki kriteerini laadun ja mallin suhteen, takin väri, tummanvihreä, tosin vähän mietityttää. Duffelin klassikkovärit taitavat olla tummansininen ja vihreä, joten klassikkopisteet ropsahtavat toisaalta myös siitä. Sitä paitsi, voiko täydellisyyttä odottaa jos takin hinta on 2,50€?!


Takki on nyt lyhennetty ja pidän siitä kovasti. Talvipakkaset saavat tulla! Jäljelle jää vain kysymys takin valmistajasta: kuka kumma on Alec Berman?

18 kommenttia:

 1. Wau miten upeaksi tuunasit tuon duffelin! Tyylikästä! Osaisinpa minäkin...

  VastaaPoista
 2. Upea tuli tosiaankin! Itse en osaa nähdä piilossa olevia mahdollisuuksia, vaan jään olemassa olevan vangiksi, harmillista. Meinaanpa ihan olla kateellinen! ;)

  VastaaPoista
 3. Oon kyllä niin kateellinen noista taidoistasi. Tai että oot kouluttautunut moneen. Loistava lopputulos.

  VastaaPoista
 4. En ole kyllä Alecista ennen kuullut. Hieno takki, olen aina pitänyt duffeleista (vaikka ne lukeutuvatkin vaatteisiin, joihin äitini puki minut pienenä ;)).
  Vihreä on tosiaan klassinen väri, vaikka voishan sen varmasti värjätäkin, on varmaan villaa?... Ai niin, mutta siinä oli niitä nahkaosia! Noh, ehkä kaiken ei aina tarvitse olla mustaa, hahaha!

  VastaaPoista
 5. Upea muodonmuutos! Taidan minäkin tyytyä vain ja ainoastaan ihailemaan täyspitkiä takkeja, vaikka omistankin yhden sellaisen, pitkät helmat takeissa eivät todellakaan imartele lyhyitä ihmisiä, ellei aio kulkea takki auki koko talven :D

  VastaaPoista
 6. Loistava löytö, voisiko parempaa talvitakkia olla!

  VastaaPoista
 7. Heidi: Voi kiitos! Osaat sinäkin kun vähän harjoittelet! :)

  Ami: Kiitos sinullekin Ami! Ei kannata olla kateellinen. :) Ensi keväänä vaan suuntaat jollekin opiston ompelukurssille ja siitä se lähtee!

  Petra: Oli tässä kyllä vähän pähkäiltävää kun takissa oli vuori ja villavatiini ja kaikki piti lyhennellä ja fiksailla. Voin kertoa ettei takkia kannata tulla tutkailemaan sisäpuolelta ihan läheltä.. ;)

  Joy: Joo, villaa tämä duffeli on ja mäkin mietin sitä värjäämistä. Mutta en taida värjätä, mustia takkeja mulla on jo useampi. Vihreitä ei yhtään! (Sille toki on syynsä.. ;) )

  Salka: Se on kyllä tylsää kun pieni ihminen näyttää entistä pienemmältä (ja paksummalta) pitkässä raskaassa takissa. Tietty jos takki on hyvin niukkalinjainen ja jalassa on korot niin silloin efekti ei ole niin vallitseva. Mutta yhtä kaikki, takki oli pitkänä niin painavakin että halusin lyhentää sen kevyemmäksi.

  VastaaPoista
 8. Nooruska: Kiitti! Ei paljon parempaa tosiaan voi olla, ja kun hintakin oli huimat 2.50€ niin oon aika iloinen. :)

  VastaaPoista
 9. !!!Etsintäkuulutus!!!

  Lukijani Piksi, jos huomaat tämän ilmoituksen niin laitatko mulle sähköpostia ninotzka@hotmail.com

  Koodisana Lumi.. ;)

  VastaaPoista
 10. Ihana duffeli ja todella taitava muokkaus, siitähän tuli juuri oikeanlainen! Mahtava juttu että löysit vihdoin etsimäsi, näin edullisesti :)

  VastaaPoista
 11. Maili lähetetty =).

  VastaaPoista
 12. Mahtavaa kun odotus palkittiin, ja näillä kylmillä säillä varmasti tulee todella se motivaatio muokata takki itselle sopivaksi. Lyhyt malli on sata kertaa parempi kuin pitkä, ihan sama kuinka pitkä itse on niin mun mullakin tulee aina jotain ihme hobittifiboja pitkistä takeista. Onko väri muuten lähempänä kuvaa jossa takki pitkänä vai lyhyenä?

  Loistolöytö!

  VastaaPoista
 13. yhdyn kehuihin duffelista, upea parannus tuo lyhennys.

  mutta eniten innostuin noista saappaista! uuh, mistä moiset ihanuudet ovat peräisin?

  VastaaPoista
 14. Wikke: Kiitti, olen itsekin tohkeissani. Miten joku voi myydä duffelitakin hintaan 2.50€?! :O

  Piksi: Kiva! En pääse töissä hotmailiin (suojauksia verkko täynnä)joten laitan sulle vastauspostia illalla. :)

  Rva Herttainen: Väri on kaikkien kuvien välistä. :) Jouduin niin paljon vaalentelemaan kuvia että niistä sai mitään selvää että värit on kaikissa väärät. Mutta enemmän ehkä sammaleenvihreä kuin ihan tumma.

  gecko: Ratsastusaaappaat on ostettu tammikuussa Lui&Lei Shoesista Helsingistä. Näissa on klassikon ainesta. :) Tarkempi kuva täällä http://ninan-tunnetila.blogspot.com/2009/01/2008-vs-2009.html

  VastaaPoista
 15. Upea tuunaus!

  VastaaPoista
 16. Anonyymi: Kiitos, sinä kiva anonyymi!! Kokeilin äsken taas takkia ja tykkään siitä nyt vielä enemmän kuin heti tuunauksen jälkeen. Kivaa!

  VastaaPoista
 17. oho, tulipa tuosta hieno! erityisesti fanitan noita nappeja, niistä tulee mieleen pikkutyttöajat leikkikentällä. ja mun mielestä pitkät takit
  imartelee todella harvoin oikein ketään, jotenkin siitä pituudesta tulee väistämättä mieleen joku haltijaviitta.

  VastaaPoista
 18. Tiiti: Kiitti, mustakin noi napit on parhautta! Haltiaefektin pitkässä takissa tekee yleensä huppu. Huputtomat pitkät takit voi olla pitkillä ihmisillä ihan jees.

  VastaaPoista