perjantai 23. lokakuuta 2009

Lämpimiä kerroksia

tunnetila: *hrrr.. hampaiden kalinaa*

Työhuoneessani on hirvittävän kylmä! Aina syksyisin kun lämpötila ulkona laskee, laskee myös lämpötila työpaikallani. Talven aikana lämpö sisällä onneksi tasaantuu, mutta talvi yllättää aina, niin autoilijat kuin työpaikkani kiinteistöhuollonkin. Pidän työhuoneeni kaapissa pitkää neuletakkia jonka lämpimään syliin voin aina kietoutua, mutta tällä viikolla kylmyyden taltuttamiseksi on tarvittu järeämpiä keinoja. Puuvillainen neuletakkini kun ei ole yksin riittänyt lämmikkeeksi.

Onneksi vaatekaapistani kotona löytyy useampikin pakkasen taltuttaja. Tänään taistelen kylmyyttä vastaan seuraavassa asussa: mohairneule Marc O'Polo, kaulahuivi H&M, pitkä aluspaita Koola Anna, housut Lindex, mohairsäärystimet Calvin Klein, kengät Vagabond.


Mohairneule on takuuvarma lämmittäjä, mutta olen myös hyvin yllättynyt Koola Annan pitkästä t-paidasta. Pusero on 100% viskoosia ja lämmittää kuin patteri! Ostin pitkän t-paidan viime talvena bikineiden päälle vetäistäväksi rantapaidaksi Thaimaahan, mutta heti ensimmäisenä päivänä reissussa olin läkähtyä kevyeksi luulemani pusero päällä. Pusero ei juurikaan hengitä, ja kun väri on musta niin voitte kuvitella miltä tuntui olla se päällä +35 asteen helteessä... Talvella pusero on kuitenkin mainio kaveri!

Sääriä ei mikään muu lämmitä niin ihanasti kuin 80-luvun jumppavideot mieliin tuovat säärystimet. Olen aina ollut säärystintyttö ja omistan niitä laatikollisen. Kotona ja urheillessa säärystimet ovat aina ehdottomat, mutta julkisesti en niitä viime vuosina ole juuri käyttänyt. Paitsi nyt. Ja voi että ne lämmittävät ihanasti! Vuosia sitten H&M:ltä ostettu verkkomainen ja muhkea huivi kuuluu myös päivän pelastajiin. Huivin materiaalista minulla ei ole aavistusta, mutta lämmin ja kaunis se on joka tapauksessa.


Asukuvaa katsoessani näen melkein itseni 20 vuotta sitten, hui! Säärystimet tekevät tehtävänsä ja luovat selkeät vuoden -89 fibat. Tuossa taitaakin olla asu valmiina, seuraavaksi voin mennä leffaan fiilistelemään Famen uuden version mukana. Paitsi että en ymmärrä miksi klassikoiksi muodostuneita juttuja yritetään aina säännöllisin väliajoin lämmitellä. Suunnattoman harvoin ne onnistuvat tuomaan mitään uutta. Yleensä jäljelle jää vain pettymys. Kuinkahan käy tällä kertaa?

Onko lukijoissani uuden Famen nähneitä tai vanhan fanittajia? Tai muita jotka tykkää säärystimistä?

7 kommenttia:

 1. Näin tällä viikolla uuden Famen, kun teini-ikäiset serkkuni halusivat sen nähdä. Lahjakkaita laulajia ja tanssijoita oli kyllä päähenkilöinä, mutta en kokenut aivan olevani kohderyhmää (olen siis 29-vuotias)... Juoni oli ehkä liian perushuttua (tyypillinen nuorisorakkaustarina)ja mieluusti olisin nähnyt lisää tanssikohtauksia. Mutta musiikki oli hyvää, joten ihan viihdyttävä. Vanhempi Fame oli kyllä parempi, mutta toisaalta olin silloin itsekin nuorempi...

  -Kaisa

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis asu. Tykkään todella tyylistäsi. Ja Famen ajattelin nähdä, sen verran kovaa kolahti se eka 80-luvulla.

  terv. uusi lukijasi

  VastaaPoista
 3. Kaisa: Niinpä, aika kultaa helposti muistot ja asioihin suhtautuu nuorempana eri tavalla. Mutta luulen silti että tykkään vanhasta versiosta enemmän.. :)

  Leena: Voi kiitos! Olipa kivasti sanottu. Tervetuloa lukijaksi, toivottavasti en tule pitkästyttämään sinua jorinoillani. :)

  VastaaPoista
 4. muistan sunnuntai-iltapäivät tv-huoneessa. kaikki famet katsottiin kahden isosiskon kanssa. oi niitä aikoja.. uutta famea en kuitenkaan tahdo nähdä; olen sitä mieltä että toistaiseksi remaket eivät ole koskaan olleet parempia kuin alkuperäiset, joten en halua pilata muistojani.

  säärystimet sopivat niille, jotka niitä käyttävät. itse en voi persjalkaisena niitä laittaa jalkaani..

  VastaaPoista
 5. I May Say: Juuri tuo muistojen vaaliminen on syy miksi itsekin mietin käydäkö katsomassa leffa vai ei..

  Persjalkainen ilmoittautuu! Voin mennä ihmisten ilmoille säärystimissä jos on korkeat korot. Muuten ei tulisi kysymykseenkään. :)

  Sanoipa muuten eilen töissä yksi kollega: "Tuo on mun lempi asuni sulla. Onnistunein asusi ikinä!" Olin pikkasen yllättynyt: päällä lähes muuten kotivaatteet mutta lökähousut korvattu tavallisilla pöksyillä. Okei...

  VastaaPoista
 6. Minulla on säärystinfiksaatio, ja löytyvätpä itseltäni myös näköjään aivan samat CK:n säärystimet kuin sinulta :D Olen ostohetkestä asti käyttänyt niistä uskollisesti saappaideni kanssa. Pidän varsinkin säärystimistä, joissa on kantapääosa.

  VastaaPoista
 7. S: Hyvä säärystinmaku sinulla. :) Mulla noi on ensimmäiset säärystimet joissa on kantapää ja ne on kyllä loistavat käytössä!

  VastaaPoista