keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Kylmä mutta aurinkoinen syyspäivä

tunnetila: syksyinen

Pari viikkoa sitten kirjoitin viihtyväni vielä ulkona varpaat paljastavissa kesäkengissä. Kirjoituksen julkaisemisesta seuraavana päivänä sää muuttui täysin. Sain saman tien pakata kesäkenkäni pois syksyn ja talven tieltä ja kaivaa syyskenkiä kenkähyllylle.

Kuten osavuosikatsauksestani kävi ilmi, ostin viime neljänneksellä yhdet kengät. Kengät, jollaisia olen kaivannut kenkäkaappiini ikuisuuden. Mustat, nahkaiset, korkealla kannalla varustetut mutta kuitenkin mukavat jalassa. Luulin ettei tuo yhtälö toteudu koskaan, mutta tänä syksynä Vagabond toteutti haaveeni. Pääsin siis toissa viikolla ottamaan laatikostaan esille tulevien syksyjeni suosikkikengät, varrettomat Thelmat.
jättineule Selected Femme / kaulaliina Marimekko /
tunika FilippaK / pitkät nahkahanskat Lumi / housut Lindex /
nahkavyö Pieces / laukku Ordning & Reda / kengät Vagabond

Myönnettävä toki on, että jalkani (päkiät) väsyvät myös näissä pehmoisuuksissa, "korkoa" kun kengissä on 9 cm, mutta silti nämä kengät ovat pelastaneet syksyni päivittäin jo parin viikon ajan ja tulevat tekemään sen eittämättä jatkossakin.

Lämpötilan pudottua muutamaan plusasteeseen sain päälleni myös toisen viime neljänneksellä tekemäni hankinnan, harmaan jättineuleen. Oikeastihan Selectedin neule ei ole tarkoitettu noin jättimäiseksi, mutta jostain syystä ajauduin liikkeessä sovittamaan neuletta koossa L (olisikohan syynä ollut se, että tuo oli ainut kappale ko. neuletta ja roikkui ale-rekissä minua miellyttävään hintaan) ja ihastuin siihen niin paljon että kotiutin sen. Neule on kiva myös löysänä ja roikkuvana, mutta siitä saa hieman takkimaisen kun sitä ryhdttää paksulla nahkavyöllä. Kovin kauan pelkällä paksulla villapaidalla ja pitkillä hanskoilla ei enää talven lähestyessä pärjää, mutta jokaisesta aurinkoisesta syyspäivästä on sitä ennen otettava kaikki irti!

Onko teillä suosikkivaatteita jotka eivät ole lähelläkään omaa vaatekokoanne tai on ostettu vaikka miesten osastolta?

3 kommenttia:

 1. Itse tosi usein ostan kirpparilta paitoja 42 koossa ja käytän niitä mekkoina:) Jonkun topin olen tainnut ihan kaupasta tarkoituksella ostaa liian ison, mutta muuten uusissa vaatteissa suosin kyllä ihan sitä omaa kokoa.

  Niin... ja ihana asu:D

  VastaaPoista
 2. Minulla on nuo edellisen kauden Thelmat ja olen käyttänyt niissä geelityynyjä vaimentamassa päkiärasitusta. Toimii! Niiden nahka on aika kovaa, että kestää hetken ajaa ne sisään noin muutenkin. ;) Sitten ovat kuin unelmat. Harmaa neule on myös minulla metsästyksen alla...

  VastaaPoista
 3. Lovely: Sä oletkin niin pikkuruinen että 42 on varmasti päälläsi kuin mekko! Ja kiitos! :)

  Anna-Maria: Sovittelin edellisen kauden Thelmoja tuon kauden julkaisusta lähtien ja ihastelin niitä aina blogissasi. Ne tosiaan tuntuivat niin koville etten uskaltanut ostaa niitä. Nämä olivat jo alusta asti pehmoiset ja näissä on talven kestävä paksumpi pohja. Mutta geelityynyt taitaa olla minunkin pelastukseni, vaikka harva korkea kenkä on näinkään mukava ilman geelityynyä.

  VastaaPoista