lauantai 18. helmikuuta 2012

Hilautunut helma

tunnetila: harmistus

Image and video hosting by TinyPic

Kävin ystävänpäivänä Iinan kanssa juhlimassa Sydämen Pohjasta -kampaamon avajaisia ravintola LeBonkissa. Menin juhliin suoraan töistä enkä jaksanut ottaa koko vaihtovaatearsenaalia mukaan. Päädyin siis asuun josta ei tarvinnut juhlalookin saadakseen vaihtaa kuin kengät. Päivällä asuun kuului Shabbies Amsterdamin mustat matalat mokkasaappaat, illalla jalkaan vaihtui Dumondin korkonilkkurit.

Pitkän neuleen alla ollutta minihametta tuli töissä nyittyä koko ajan alaspäin. Hame on minulle vähän liian iso ja ilman tarkkailua se saattaa hilautua kokonaan vyötärölle tai kääntyä ympäri, siis takana oleva vetoketju kääntyy eteen. Näissäkin kuvissa hame on vilahtanut näkymättömiin, toivottavasti en vilautellut töissä pahasti. En ole tottunut käyttämään töissä lyhyitä hameita ja olo oli vähän epämukava. Onneksi pitkät mokkasaappaat tasoittivat fiilistä siistimpään suuntaan.


Image and video hosting by TinyPic

harsoneule Samuji, pitkähihainen aluspaita alla Vila,
minihame alla TopShop, kengät Dumond

Samujin harsoneule on ollut kyllä niin nappiostos kuin olla voi! Pellavaista neuletta voi käyttää kesällä kevyesti bikinien päällä, mekkona sukkahousujen kanssa, tunikana housujen kaverina, kesällä alla voi pitää kevyttä toppia, talvella alle mahtuu pitkähihainen pusero. Ei ole tilaisuutta mihin en voisi tuo neule päällä mennä. Neuleen ainut huono puoli on sen harsomainen kudonta joka jää kiinni ihan kaikkeen. Rannekorut, ohikulkijat, käsilaukun helat, ihan kaikki takertuvat herkkään neulokseen kiinni ja neule on jo ihan täynnä reikiä. Harmittaa vietävästi! Käytän neuletta ihan liikaa ja jatkuvan käytön jälkeen se näyttää jo niin kuluneelta ja epäsiistiltä ettei sitä voi kohta käyttää.

Vaikka muuten olen tyytyväinen harkittuun ja aika vähäiseen vaatevarastooni, niin tämä on tuon kaiken kääntöpuoli. Kun on vain vähän vaatteita niin niitä tulee käytettyä niin paljon että ne kuluvat ihan liian nopeasti. Lempivaatteiden tuhoutuminen on kamalaa! Oletteko Te käyttäneet lempivaatteitanne puhki?

2 kommenttia:

  1. Itse olen huomannut ihan saman jutun sen jälkeen, kun karsin vaatevarastoani reilulla kädellä - vaatteet oikeasti kuluvat puhki / menevät rikki pesussa ja käytössä! Ja harmittaahan se, kun ne olemassa olevat vaatteet ovat juuri vain niitä lempivaatteita. Ehkä haasteena on tulevaisuudessa olla vieläkin tarkempi materiaalien keston suhteen ja ostaa vaikkapa sama vaatekappale tuplana, jos jotain superihanaa joskus sattuu löytämään:)

    VastaaPoista
  2. Kati: Samat sanat, tämä on ihan hämmentävää kun vaatteet menee oikeasti rikki. :) Ennen ihmettelin miten mieheni saa esim. farkkunsa aina riekaleiksi mutta nyt ymmärrän itsekin että vaatteilla vaan on se tietty käyttöikä ja sen jälkeen ne menevät rikki, varsinkin jos niitä käytetään lähes päivittäin.

    Minulla materiaali vaikuttaa jo hankintoihin, mutta mietin itsekin tuota tuplien hankkimista. Helpottaisi luopumisen tuskaa. :)

    VastaaPoista