lauantai 24. maaliskuuta 2012

Epärehellisyys maan perii

tunnetila: pettymys

Vietin tänään aamupäivän seisoskellen kirpputori Valtterin myyntipöydän takana. Vaatteita minulla oli myynnissä aika vähän, kenkiä, laukkuja, huiveja, koruja sekä muuta pientä tavaraa senkin edestä. Pääsin käyttämättä jääneestä tavarasta ihan mukavasti eroon, mutta liian moni juttu läksi pöydältämme pitkäkyntisten mukaan. 

Luulin ensin että minulta varastettiin vain koruja, mutta kotona huomasin jotain muutakin kadonneen epärehellisten ihmisten taskuihin. Härskein tilanne oli heti aamusta kun mies pyysi saada katsoa rasiaa jossa minulla oli koruja myytävänä. Mies selaili koruja, keräsi käteensä parhaat ja käveli pois. Mies näki tasan tarkkaan että huomaan tilanteen, mutta hän ajoitti lähtönsä niin että olin juuri tekemässä kauppoja toisen ostajan kanssa enkä voinut lähteä hänen peräänsä. Huusin miehen perään, mutta mies katosi hetkessä ihmispaljouteen. Kotona huomasin että pöydästä katosi ilman maksua korujen lisäksi ainakin Dieselin t-paita sekä Italiasta ostettu silkkitoppi.

Onneksi en vienyt kirppikselle mitään arvokasta. Jo pelkkä epärehellisyys, vaikkei siitä suurta taloudellista tappiota syntyisikään, v***ttaa ihan älyttömästi! (Anteeksi kielenkäyttöni.)

Uskon ihmisiin palauttaa onneksi toisenlaiset kohtaamiset. Eräskin vanhempi rouva tuli tänään kysymään sainko maksun mustasta laukusta joka katosi pöydästä. Kerroin myyneeni laukun kahdella eurolla. Nainen ilahtui ja kertoi jääneensä seuraamaan sivusta lähteekö laukku varkaan mukaan vai saanko laukusta rahat. Laukkua oli soviteltu niin kaukana myyntipöydästäni että nainen oli pelännyt varkausyritystä. "Huomasin että olet kiireinen muiden asiakkaiden kanssa joten jäin katsomaan puolestasi että laukku joko ostetaan tai palautetaan pöytääsi." Voi miten kilttiä!

Oletteko te kohdanneet kirppiksillä epärehellistä toimintaa?
 

24 kommenttia:

 1. Jep, just muutama viikko sitten kun olin Valtterissa myymässä, huomasin kotona, että oli tainnut aika reilustikin lähteä tavaraa maksamatta. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi höh! Jumankauta että mua ärsyttää tuollainen! En taida uskaltaa enempää miettiä mitä minulta varastettiin, jo tämä pöllimissaldo ärsyttää älyttömästi.

   Poista
 2. Toi on tosi ärsyttävää.:( Meiltä ei jäähallilta lähteny mitään vissiin varkaiden mukaan silloin, kun olimme siellä, mutta tavarat eivät varmaan olleetkaan jälleenmyyntimielessä kiinnostavia. Kai sitä pitäis pultata kaikki tuotteet kiinni pöytään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että teillä kävi parempi tuuri. Mä luulen että tuo Valtteri on pahin paikka pöllimisille. Siellä on niin ammattimaista se myynti että tuntuu että se ruokkii ympärilleen rikollisuutta.

   Poista
 3. Tuo on niin törkeää! Etenkin kun varastetaan suoraan yksityishenkilöiltä heidän läsnäollessaan ja lisäksi vielä kirppiksellä, jossa tavaran yleensä muutenkin saisi muutamilla euroilla eli se ei voi kenelläkään olla rahasta kiinni. En ole itse ollut Valtterissa koskaan myymässä enkä noin puoleen vuoteen kiertämässäkään - harmittaa niin ne trokarit ja tosiaan tuo varastelu, sillä AINA kuulee kuinka myyjät juttelevat, että mitä pöydästä on kadonnut huomaamatta (myös ostajat saavat olla tarkkoina, ettei vorot vie lompakkoa!). Jäähalli on tosiaan vähän siistimpi paikka, mutta viimeksi siellä kaverini kanssa myydessämme häneltä varastettiin myytävänä ollut parempi nahkalaukku, vaikka vahdimme sitä tarkasti - pitkäkyntiset osaavat hommansa... Samoja tarinoita olen kuullut myös Hietalahden kirppikseltä. Ei kai sitten pitäisi mennä yksin myymään koskaan vaan olla aina pari "vartijaa" vieressä vahtimassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei... Nahkalaukun varastaminen saa sappeni kiehumaan. Olin ajatellu pyytää molemmista puseroista euroa, korkeintaan kahta, joten rahasta tuo ei voi olla kiinni. Jotain kiksejä sitä ihminen varmaan varastamisesta saa. Toivottavasti (siis jos joku varasti vaatteita itselleen) hänellä on joka kerta nuo vaatteet päälle pukiessaan huono omatunto. Luultavasti ei kuitenkaan ole. Säälittäviä tyyppejä!

   Poista
 4. Hei kuule, taitaa olla samoja trokariäijiä, jotka pölli multa koruja samalla tavalla. Melkein vannon, että sun korut olisivat löytyneet venäläisten pöydistä.:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, muistan kun sinäkin kerroit että sinulta varastettiin Valtterissa. Jumaliste että ärsyttää. Olisi mahtavaa joskus olla Valtterissa päivä ja kierrellä ison "turvamiehen" kanssa vain ympäriinsä. Seuraisi miten paljon näkee varastamista ja aina varkaustapauksen nähdessään laittaisi "turvamiehen" varkaan kimppuun. Kuinkahan moni kärähtäisi?

   Poista
 5. Kirppiksiltä varastavat ovat alhaisimpia! Ei riitä halvat hinnatkaan, pakko viedä maksamatta. Siksi kirppiksillä saa hälyttimiä + vitriinipaikkoja tavaroilleen. Trokarit ja jälleenmyyjät ovat sitten toinen juttu, heidän uhrikseen olen joutunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinullekin Heidi on käynyt noin?! Tämä on kyllä viheliäistä! Voisi laittaa Valtteriin kirppistä pyörittäville postia jossa pyytää että silloin tällöin palkkaisivat kirppikselle siviilipukuisia poliiseja. Paranisi samalla Valtterin mainekin, nimittäin ei kovin paljon tee sinne enää mieli mennä. :(

   Poista
 6. Kyllä sapettaa puolestasi! En sitten ehtinyt käydä ja jäi Nilsiänkadun pop up -myyjäisetkin välistä, niin poikki eilisen jälkeen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sinua Onneli odottelin näkeväni, mutta nähdään sitten joku toinen päivä paremmalla ajalla. Ja kiitos sympatiasta! :)

   Poista
 7. voi itku, inhottaa nuo trokari-pöllijät. Ja kaikki eivät ole edes ulkomaalaistaustaisia, muistan yhden vallila-myyntikerran, kun yksi suomalainen teinityttö osti pöydästämme edullisesti farkut, ja vähän myöhemmin siskoni näki ne hänen pöydässään kalliimmalla myynnissä.. Hyvä meininki.

  Mä en oo käynyt valtterissa kertaakaan sen jälkeen kun olimme sun kanssa siellä viime keväänä myymässä.. Jatkossa taidan myydä Hietsulla vaatteeni, siellä on jotenkin kiva meininki. Toki sää voi aina muodostua ongelmaksi ulkokirppiksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole ollut koskaan Hietsussa myymässä, pelkään liikaa saavani kaatosateen päälleni. Mutta jos joskus olet menossa niin voisin kyllä lähteä kaveriksi. Ottaa sääriskin. :)

   Poista
 8. Kiukuttavaa menoa!!!! Jaksan aina ihmetella, etta joku viitsii kayda varastelemassa euron tavaroita. Taalla Pariisissa kirpputorikulttuuri ei oikein kuki, mutta valilla tulee pyorahdettya Clignancourtin kirpuilla (jossa siis pitaisi vaan olla antiikkia) ja siiella on aivan valtava kasa ihmisia myymassa kaikkea taivaan jà maan valilta. Sinne meneminenkin on kuin extreme urheilua....ovat kovasti sulle myymassa rolexeja jà diorin laukkuja....
  T. Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen myös käynyt Clignancourtin kirppiksellä muutaman kerran ja pakko myöntää että nuo "Diorin" kauppaajat on ahdistavia. Täällä tuo feikkikauppa ei onneksi ole noin räikeää. Vielä... Varastellaankohan muuten noilla antiikkimarkkinoilla paljon?

   Poista
  2. En maa usko, etta siella varsinaisesti sielta antiikkipuolelta lahtee tavaraa nappariin nappeihin. Lahinna siella saa vierailija/turisti pidella tiukasti tavaroistaan huolta kun sen verran on halinaa ja tungosta niin taskuvarkaat ovat ahkerasti toissa. Maa olen sen verran huolimaton tapaus, etta mulla on aina laukut auki....ukko aina siita valittaa ja ihme ja kumma....mulla on kymmenen Pariisin vuoden aikana vaan kerran varastettu lompakko!

   Poista
 9. Auts, aika paha! Mä olin viime kesänä ulkokirppiksellä myymässä kamaa kaverini kanssa, mutta meiltä ei onneks varastettu mitään, vaikka aikuisiakaan ei ollu lähellä. Tosin ne myyntipöydät oli niin lähekkäin, että ei kai kukaan kehdannu vohkia mitään kun porukkaa oli koko ajan liian lähellä.
  Mutta karua toi tollanen.... Ihana toi nainen joka vahti sitä laukkua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans liikutuin rouvan kivasta eleestä. Onneksi maailmassa on myös paljon hyviä ja rehellisiä ihmisiä!

   Poista
 10. Voi ei! :( Aina kun olen vienyt itsepalvelukirppareille tavaraa, jotain on AINA varastettu. Ja aina on harmittanut, vielä kun vaatteista ei ole edes pyytänyt kuin muutaman hassun euron. Näiden tapausten kautta kyllä on myös oppinut, että monien itsepalvelukirppisten "hälytyssysteemit" ovat täyttä huijausta. Olen monesti maksanut hälyttimistä (en paljoa, mutta kuitenkin), jotta vaatteita ei varasteltaisi, mutta viimeistään silloin, kun ostamattomiin tavaroihini, jotka kiikutin takaisin kotiin, oli unohtunut hälyttimiä, eikä hälytysportti ollut inahtanutkaan lähtiessäni, menetin toivoni niiden suhteen.

  Mutta jotenkin vielä tuhannesti röyhkeämpää on mielestäni varastaa ihan myyjän silmien edestä... Uskomatonta. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole totta, sinulta on AINA varastettu jotain?! Ja vielä uskomattomampaa ettei hälyttimet edes toimi! Niistähän maksetaan! Vitsit että pistää vihaksi kaikki, eniten ihmisten käytöstapojen puute.

   Poista
 11. Mä en vie enää ollenkaan tavaraa millaisillekaan kirppareille, vaan mieluummin jaan sitten suoraan ilmaiseksi pois tutuille.
  Mua ei harmita rahan menetys, vaan se, että joku ilkeä ihminen viitsii ja kehtaa varastaa. Mä tykkään kierrellä kirppareilla ja musta on ihana tehdä edullisia löytöjä siellä. Tuollaiset h*lvetin, anteeks kielenkäyttö, idiootit pilaa koko ilon. Hemmetti. Mä en vie kamoja kirpparille siksi, että joku tyhmä ihminen saa nautintoa niiden pöllimisestä.

  Tuntuu muutenkin, että nykyään ollaan ihan hemmetin röyhkeitä. Meidän lähiLidlissä erään kerran kansallispukuihin sonnistautuneet naisasiakkaat availivat ruoka paketteja, söivät ja heittelivät ruokia pitkin käytäviä. Sen jälkeen tunkivat kilo tolkulla PAKASTEITA hameidensa kätköihin ja lähtivät ulos kaupasta. Syljeskelivät vielä kassan päätyyn. Kassaneidit oli ihan voimattomia tuollaisen edessä, koskaan ei tiedä mikä puukko riehuvan asiakkaan taskusta löytyy ja vartijoilla kestää kuitenkin hetki tulla.

  Sori tätä hirveän pitkää tekstiä. Mutta ärsyttää kovasti sun ja muidenkin kirpparimyyjien puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääaäaäaäaääaäaä, ei voi olla totta! Kiitos sympatiasta. Mieitn itsekin seuraavaa myyntikertaa kahdesti. Tai ainakin mietin menenkö Valtteriin vai jonnekin ihan muualle. Valitettavasti.

   Poista
 12. Anonyymi3/4/12 14:26

  Käyn parikertaa vuodessa Valtterin kirppiksellä myymässä vaatteita ja kenkiä. Joka kerta lähtee tavaraa varkaiden mukaan vaikka kuinka yritän pitää pöytää silmällä. Viimeksi kun olin Valtterissa myymässä niin siellä jopa kuulutettiin varoitus näistä varkaista... Olivat vieneet myyjien rahoja!!!

  VastaaPoista