maanantai 5. maaliskuuta 2012

Arkista tiskiasiaa

tunnetila: vinkki

Image and video hosting by TinyPic

Puolitoista vuotta sitten muuttaessamme uuteen, astianpesukoneelliseen asuntoon, kyselin fiksuilta lukijoiltani tarvitaanko koneeseen myös huuhteluainetta kun sellaiseen hämmästyksekseni kaupan hyllyllä törmäsin. Kiitos vinkkejenne, (turhaa) huuhteluainetta en ole koneeseemme ostanut ja muutenkin olen päättänyt toimia koneen kanssa mahdollisimman ekologisesti ja luontoa säästäen.

Ilahduin muuton jälkeen valtavasti kun löysin Ekolosta Ecoverin konetiskitabletit. Olen käyttänyt tabletteja koneessa nyt puolitoista vuotta ja olen ollut niiden pesutehoon tyytyväinen. Pyöritän koneen usein puolen tunnin pikaohjelmalla ja laitan koneeseen vain puolikkaan pesuainetabletin. Toimii hyvin ja yksi pakkaus kestää tuplasti pidempään.

Olen suunnitellut vinkkaavani tuotteesta jo varmaan vuoden, itse en nimittäin edes tiennyt että myös astianpesukoneeseen saa ekologista pesuainetta, mutta näin "tylsä" aihe on päässyt aina unohtumaan. Nyt kuitenkin nappasin kuvan Ecoverin pesuainepusseista Sugarissa ja siitä muistin jakaa ilosanomaa myös täällä.

Image and video hosting by TinyPic

Toiset pussit joita Sugarissa kuvailin olivat teepusseja joiden sisältö oli kerrassaan mieletöntä! Niin hyvää, niin raikasta ja tuoretta. Kuivatetusta ja tavallisen näköisestä teestä tulee kuuman veden kanssa kosketuksiin päästyään vehreitä versoja jotka näyttävät hetki sitten poimituille, kuivattamisesta ei ole tietoakaan. Ihan mieletön juttu! Thés de la Pagoden teetä on pakko ostaa itselle kun saan vähän juotua teehyllyä tyhjemmäksi. Sri Lankasta tuli nimittäin hamstrattua teetä useampi paketti...

Hei kertokaa Tekin jos olette korvanneet jonkun arkisen asian ekologisella versiolla. Minulla on tiskiaineen lisäksi käytössä mm. ekologiset vanulaput ja bambutiskirätit. Mitä muita päivittäisessä käytössä olevia asioita voisi korvata ekologisilla vaihtoehdoilla?

7 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä. Itse muutin juuri asuntoon, jossa on tiskikone ja edellisen asukkaan jättämät konetiskitabletit ovatkin kohta lopussa. Ei siis muuta kuin Ecover käyttöön.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Täytyy kokeilla. Vaatepyykinpesussa olen jättänyt viisi vuotta sitten huuhteluaineen pois - ainakin tulee käytettyä vähemmän luontoa rasittavia kemikaaleja, kun jättää yhden kokonaan pois.
  Mikrokuituliinat on mahtavia siivoamiseen, koska silloin ei tarvitse juurikaan käyttää pesuainetta (paitsi tietty WC:ssä). Käytän pesuaineena mäntysuopaa, jos haluan raikkaan tuoksun, yleensä pelkkä vesi riittää.
  Lisäksi olen laiska silittäjä, joten sähköä säästyy ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos ekotiskivinkistä! Ostan noita kun entiset loppuu.

  Itse käytän pyykinpesussa pesupähkinöitä (ne voi laittaa biojätteeseen käytön jälkeen) ja tahranpoistoon sappisaippuaa. (Jos tykkää saada tuoksua pyykkiin, voi käyttää eteeristä öljyä.)

  WC:n pesuun mäntysuopaa ja lavuaariin tiskiainetta, tehoaa!

  Olenpas aika ekologinen loppujen lopuksi...!

  VastaaPoista
 4. Meillä astiat tiskataan hartiavoimin, onko se ekologisempaa kuin astiakone? Ei taida olla, sittä vettä kuluu enemmän.. :D

  VastaaPoista
 5. Anonyymi6/3/12 19:27

  Hei Nina! Kiitos vinkistä, "pakko" laittaa kyseisiä konetiskitiskitabletteja tiaukseen :)ehkä jotain muutakin!

  VastaaPoista
 6. Käytän välillä pyykin huuhteluaineena väkiviinaetikkaa. Se poistaa hajuja tehokkaasti. Silti pyykit eivät tuoksu etikalta.

  Etikallahan voi pestä myös esimerkiksi jääkaapiin, jos sinne on pinttynyt hajuja.

  VastaaPoista
 7. Tallis: Suosittelen Ecoveria! Ja hei, onnea tiskikoneesta. Se on yksi maailman parhaista keksinnöistä. :D

  Nasu: Hahahahaha, mulla on sama sähkönsäästösysteemi, eli mahdollisimman vähäinen silitys. :) :) Itsekään en käytä huuhteluainetta. Monet vaatteet eivät kestä sitä joten olen lopettanut käytön kokonaan.

  HeidiV: Kyllä, ekologiselta kuulostaa! Mä en ole koskaan käyttänyt mäntysuopaa missään. Se toisi kyllä kylppäriin kivan tuoksun. Täytynee kokeilla.

  wikke: Oikeassa olet, käsin tiskaus kuluttaa enemmän vettä joten tiskikone on ekologisempi. Tosin jos tiskaa käsin kerran viikossa ja konetta pyörittää puoliksi täytettynä niin silloin käsinpesu voittaa.

  Anonyymi: Kiva jos vinkistäni oli hyötyä. Ainakin itse olen ollut noihin pesutabletteihin tosi tyytyväinen.

  Vimps: Etikkaa voi käyttää kuulema lähes mihin vaan mutten ole koskaan innostunut kokeilemaan. Täytyypä muistaa tuo vinkki. Kiitos siitä!

  VastaaPoista