sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Helpotusta meikkiostoksiin

tunnetila: tyytyväisyys

Image and video hosting by TinyPic

Sain L'orealin meikkitilaisuudesta Essie-lakkojen lisäksi muutakin testattavaa. Maybellinen uusi Fit Me -kasvomeikkisarja koostuu meikkivoiteesta, peiteväristä, puuterista ja poskipunasta, ja tuosta sarjasta itselle sopivien tuotteiden ostaminen on nyt helpompaa kuin koskaan. Kaikki tuotteet on nimittäin numeroitu yhtenäisesti, joten on helppoa poimia itselle oikea tuote joka kategoriasta. Kategorioita sarjassa on kolme: 100 vaalea iho, 200 keskivaalea iho ja 300 tumma iho.

Tärkeintä on löytää ensin itselle sopivin meikkivoide. Meikkivoidesävyjä sarjassa on huikeat 12 erilaista, joten jokaiselle löytyy varmasti omansa. Meikkivoiteen sävykoodin pohjalta loput tuotteet löytyvät kuin itsestään. Esimerkiksi oma meikkivoidesävyni on sävy numero 115, joten oli helppoa napata hyllystä puuteri samalla numerolla. 

Poskipunia "satasten sarjassa" on kaksi, 115 Light Peach ja 120 Light Pink. Olisin voinut jatkaa luonnollisen, ihoni sävyihin sulautuvan lookin sarjaa ja valita myös poskipunaksi sävyn 115, mutta ihastuin keväisen pinkkiin poskipunaan, joten valitsin poskipunaksi numeron 120. Saman "satasten sarjan" sävyjä voi siis huoletta sekoitella keskenään, ne sopivat aina yhteen eivätkä ole liian tummia tai pohjasävyltään liian erilaisia.

Peitevärejä on kolme erilaista, jokaiselle sarjalle omansa. Oma peitevärini löytyi siis niin ikään satasista. Tuotteet on myyntiständeissä esillä sävyperheittäin, eli kaikki sataset löytyvät lähekkäin ja oikean sävyn valinta on helppoa.      
Image and video hosting by TinyPic

Olen ehtinyt testata sarjasta meikkivoidetta, puuteria ja peitevoidetta ja täytyy sanoa että pidän tuotteista paljon. Meikkivoiteen sävy sulautuu ihooni kauniisti ja voide on hengittävä eikä kuivata ihoa. Meikkivoide myös peittää ihon virheitä paremmin kuin moni kokeilemani kevyt meikkivoide. Plussaa meikkivoide saa myös pakkauksestaan. Pakkaus on linjakas ja saa tuotteen vaikuttamaan ylelliseltä ja huomattavasti kalliimmalta mitä onkaan.   

Puutereita en ole käyttänyt vuosiin ja suhtauduin myös tämän sarjan puuteriin skeptisesti. Pintakuiva ihoni on kauneimmillaan ja kuulaimmillaan hengittävän meikkivoiteen kanssa, kuiva puuteri kuivattaa ihoa entisestään ja tuo juonteet paremmin esiin. Ensimmäisellä testikerralla tämän puuterin kanssa kävi kuten aina ennenkin ja olin jo luovuttamassa puuterikokeilujen suhteen. Päätin kuitenkin kokeilla puuteria toistamiseen ja laitoin sitä ainoastaan helposti kiiltäviin kohtiin, eli otsaan, nenään ja nenänpieliin sekä leukaan. Lopputulos oli paljon parempi. On siis ollut virhe laittaa puuteria koko kasvoille. Varsinkin silmän alla puuteri on kohdallani katastrofi! 

Puuteri toimii siis moitteettomasti (jos sitä osaa käyttää, köh köh..) ja kiinnittää meikin hyvin. Laitoin ensimmäisellä kerralla puuteria hieman liikaa ja ihmettelin miksi meikkivoiteen kanssa sama sävy on minulle liian vaalea. Seuraavalla, maltillisella kerralla lopputulos oli parempi, joten suosittelen sipaisemaan puuteria kasvoille vain kevyesti.

Vaikka pidän koko sarjasta niin peiteväri on silti suosikkini. Ainakin omaan ihooni peitevärin (numero 15) sävy on täydellinen ja sillä saa suuremmatkin punoittavat kohdat piiloon. Viime viikonloppuna en jaksanut meikata kunnolla ja asioille lähtiessäni töpötin peitevärillä epäpuhtaudet piiloon ja sipaisin kasvojen t-alueelle Fit Me -puuteria. Hyvä tuli!    

Tiedätte minut, rakastan kaikkia kätevyyksiä, joten en voi olla pitämättä tästäkään sarjasta. Olen niin monta kertaa seisoskellut meikkiständin edessä ja miettinyt minkä sävyn mistäkin tuotteesta ottaisin, että tämä uudistus on varmasti kaltaisilleni kokemattomille meikkaajille iso helpotus.
 

12 kommenttia:

 1. Fit me- sarja kuullostaa hyvältä. Ite oon monet kerrat tässä miettiny että pitäis varmaan kokeilla, nyt kun toi mun nykynen meikkivoide ja puuteri on tullut matkansa päähän. Eikä hintakaan ole paha? Toivottavasti ei, koska kehuistasi päätellen noi tuotteet vois sopia mun iholle, naama kun tahtoo kuivua niin herkästi. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä voisi olla sinulle Hanna aika hyvä sarja. Ja hinnat on mielestäni edulliset, ainoastaan vähän yli 10€/tuote. Meikkivoide on kallein ja sekin on alle 15€.

   Poista
 2. Tiedän tuon tuskan meikkiostoksilla, erityisesti meikkivoiteen ja puuterin suhteen. Pari viime vuotta on mennyt tuskitta, kun marssin aina Stockmann Beauty -liikkeeseen Turun Skanssissa ja annan myyjän palvella. En ole tehnyt yhtään virheostosta sen jälkeen ja nyt keväällä pääsin ilmaiseen meikkausopastukseenkin, kun olin kerännyt 10 leimaa passiin. Onhan nuo tuotteet tietysti kalliita, mutta uskon pidemmän päälle säästäväni, kun ei tule hukkaostoksia kuten aiemmin. Kuulostaa houkuttelevalta tämä Maybelline konsepti yhtenäisillä tuotenumeroilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maybellinen konsepti on loistava ja mietinkin eikö kukaan ole aikaisemmin keksinyt moista.. Oma tapasi tehdä kosmetiikkaostoksia on varmasti toimiva ja tuntuu oikeasti kivalta saada vinkkejä ammattilaiselta. Siitä voi vähän ekstraa maksaakin.

   Poista
 3. Tarvii kokeilla. Mulla on meikit vahan heikkous ja ostan helposti kallistakin kosmetiikkaa jos joku vaan osaa mulle myyda. Yhdessa vaiheess ostin vaikka kuinka paljon BeneFitin tuotteita kun myyja osasi aina auttaa mua meikkivalinnoissa. Olen muuten aivan surkea esim. meikkivoiteen ostossa...sitten BeneFitin standi meni kiinni Printempsin myymalassa....siirryin MAC tuotteisiin ja nyt viimeisimpana villityksena NARS tuotteet.....taalla on vaan niin malsaa, etta ns tavistuotteilla ei ole ikina myyjaa ja mulle on aina ihan mysteeri miten ostaa oikeanvarinen meikkivoide tai puuteri....pffff ja ikaakin on melkein se 38 vuott....

  T.Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös sinä Johanna olet selkeästi tämän sarjan kohderyhmää. :) Benefitin tuotteet on ihania (käytän tällä hetkellä heidän kasvovoiteitaan ja tykkään todella), harmi ettei niitä myydä Suomessa.

   Poista
 4. Tämä on kyllä kiinnostava sarja. En ole reiluun vuoteen käyttänyt muuta kuin mineraalipohjia, mutta jotain nestemäistä olisi kiva taas kokeilla. Hyvin varteenotettava vaihtoehto siis :)

  Btw, sinulle on blogissani pieni tunnustus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä sarja tuntuu kyllä tosi hyvältä. Ja hinta on oikeasti niin maltillinen että tätä voi hyvin testata ilman että budjetti romahtaa.

   Voi kiitos Nina tunnustuksesta, poimin sen talteen. :)

   Poista
 5. Kuulostaa kyllä hyvältä. :) Olen jo pitkään harkinnut kyseisen sarjan kokeilemista, mutta vielä ei ole ollut tarvetta lähteä meikkiostoksille. Mutta voipi hyvinkin olla, että päädyn tähän sarjaan, kun vanhat tuotteet loppuvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen testaamaan. Ja jos tuote ei olekaan ihollesi hyvä niin pieni rahallinen satsaus ei harmita. Luulen, että ihollani on vielä vähän Sri Lankan päivetystä jäljellä ja joudun pian hakemaan meikkivoiteesta vielä vaaleamman sävyn, eli kaikista vaaleimman, numeron 110. Uskomatonta miten kalpea sitä talvella onkaan. :)

   Poista
 6. Tänään ehdin kokeilla ja tykkään kyllä! Ihanan luonnollinen tulos tuli eikä sellaista pakkelinaamaa.:)

  VastaaPoista
 7. kiva bogi sulla! :) oliko toi peitevoide muuten hyvä?

  VastaaPoista