sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Kullaton

tunnetila: toiveikkuus

Image and video hosting by TinyPic

Löysin Tampereen reissulta muutakin kivaa kuin Henkkiksen Marnit. Cotton, yksi Tampereen ihanimmista liikkeistä, on aina täynnä kaikkea liian kivaa (ja liian kallista). Kauniiden, mutta paremmin vasta ale-aikaan budjettiini sopivien vaatteiden, kenkien ja laukkujen lisäksi Cottonissa on onneksi myös pienempiä esineitä esim. koruja ja lompakoita joihin on varaa ihastua. Viimeksi ostin Cottonista piparintuoksuisen kynttilän joka on poltettu jo ajat sitten loppuun. Tällä kertaa ihastuin yksinkertaisiin Marc by Marc Jacobsin hopeanvärisiin nappikorviksiin.

Pystyin ennen käyttämään mitä tahaansa rihkamaa kaikissa koruissa, mutta muutama vuosi sitten huomasin saavani ihottumaa (tai ainakin kutinaa) kaikesta muusta paitsi kullasta. Myös hopea aiheutti saman kutinareaktion. Mietin pitkään uskallanko ostaa 'ei kultaiset' korvikset, mutta lopulta lapsenomainen "mutku mä haluun, nää on niin ihanat" -fiilis voitti. Ovat korvikset ainakin nikkelittömät.

Olen käyttänyt puolipallon muotoisia korvakoruja nyt muutamana päivänä (yöksi otan aina korvikset pois) enkä ole ainakaan vielä reagoinut niihin millään tavalla. Onko teillä antaa vinkkejä korvisten käyttöön jos kutinaa alkaa tulla, vai onko ainut ratkaisu käytön lopettaminen?


Ps. Muistutuksena vielä Huutis ja Essie.

4 kommenttia:

 1. Mulla ei oo viel tullu mistään koruista mitään kutinaa tai ihottumaa, mut käytän useimmiten nikkelittömiä hopeakorviksia, ihan vaan etten sais mitään tollasta. Useimmilla kai tulee se vastaan, että sit pitää vaan lakata käyttämästä niitä rihkamakoruja. Aitojen osto tulee tietty aina kalliimaks, mutta mieluummin niin kun, että sais jotain vielä vakavampaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekaan ei tullut koskaan nuorempana mistään mitään oireita, mutta sit kun tulee vanhemmaksi alkaa kaikki tylsät jutut. :) Toivottavasti sulle ei käy noin.

   Poista
 2. Korut voi myös käsitellä lakalla, jolloin metalli ei pääse kosketuksiin ihon kanssa. Jotkut käyttää väritöntä kynsilakkaa, koruntekijät yleisesti saponilakkaa. Lisää tietoa mm. täältä: http://foorumi.helmetti.fi/viewtopic.php?f=7&t=6016

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeee, kiitti Niltsi!! Olin kuullut tuon lakan olemassaolosta, mutta kun kysyin siitä kerran jossain liikkeessä niin myyjä pyöritteli silmiään. Kiitos siis sinulle linkistä, tutkin asiaa ehdottomasti tarkemmin.

   Poista