torstai 1. maaliskuuta 2012

Harmittaisiko sinuakin?

tunnetila: lämpö

Image and video hosting by TinyPic

Kotimaisia talvikenkiä kaipaillessani kehaisin omia australialaisia UGG Bootsejani. "On se kumma kun parhaat talvikengät täytyy hakea maapallon toiselta puolelta". Blogini lukija maissi kertoi kommentissaan, että UGG Australia on amerikkalaisten omistama brändi ja että alkuperäistä australialaista on vain kenkien malli ja nimi.

Totta joka sana, paitsi että minun UGGini on todella valmistettu Australiassa. Yksi parhaista ystävistäni asuu nimittäin Australiassa (UGGeja valmistavan tehtaan lähellä) ja omat tossuni ovat matkanneet Australiasta Suomeen. Sain viimeisimmän bootsilähetyksen muutama viikko sitten ja olen siitä lähtien tassutellut kotona tyytyväisenä uusilla tossuillani.

Ronski traktoripohjamalli on maailman paras ulkoilukenkä talvella. Ne eivät ole liukkaat lumella eikä jäällä, ja ovat oikeasti lämpimimmät kengät ikinä. Nämä sileäpohjaiset, lyhytvartiset tossut tilasin ystävältäni ajamaan sisätossujen virkaa. Luulen, että näiden pohjat olisi ulkona lumella tosi liukkaat.

Image and video hosting by TinyPic

Kengissä lukee monessa kohtaa painettuna niiden valmistusmaa ja kengissä roikkui vielä lisäksi kiinni lappuja joissa todisteltiin kenkien olevan 100% australialaiset ja valmistettu Australiassa. Äärimmäisen rumille kengille on tietysti hyvä että ne ovat saaneet nosteen Jenkeissä josta tyyli levisi muutamia vuosia sitten ympäri maailmaa, mutta uskon että australialaisia, kenkien alkuperäisiä valmistajia, myös samalla harmittaa kun amerikkalainen firma tahkoaa rahaa ja käyttää heidän nimeään vaikka kengät valmistetaan Kiinassa tai jossain muualla, kaukana Australiasta. Ja eniten harmittaa varmasti se, että UGG Australia merkkiä pidetään sinä aitona oikeana ja alkuperäisiä aussikenkiä luullaan feikeiksi.

Image and video hosting by TinyPic

Mitä luulette, ovatko australialaiset UGGien keksijät ainoastaan iloisia että buumin myötä myös heidän myyntinsä on moninkertaistunut, vai harmittelevatkohan he oman tuotteensa "menettämistä"? Nykypäivänä se kai on niin että raha se on mikä ratkaisee, mutta silti minua, jos olisin australialainen UGGien valmistaja, ehkä vähän harmittaisi. Rahavirrasta huolimatta.

6 kommenttia:

 1. Mun mielestä on vähän tylsää, että muut ja erityisesti ne alkuperäisemmät merkit ovat jääneet tän Decker's corpin (se jenkkifirma) rohmuaman tuotemerkin jalkoihin. Ainoa joka taitaa olla vähän isommassa mittakaavassa tunnettu Australialainen brändi on EMU Australia, joka sekin tekee kyllä ison osan tuotteistaan Kiinassa, mutta materiaalit tulee ainakin pääosin Australiasta.

  Sitten kun on kaikennäköistä yrittäjää, joka myy aitona tavarana tekstiilivuorellisia ja jopa keinomokkapäällisellisiä feikkejä, ei normikuluttaja voi välttämättä luottaa näihin alkuperäisiinkään merkkeihin, ovatko ne todella nahkaa ja villaa, jos ei pääse käsin koskemaan.

  Mutta kuulemma nämä ei ole niin kuumaa kamaa itse Australiassa, enemmänkin vähän noloa. Näin asiaa kommentoi australialaistaustainen ystäväni.

  VastaaPoista
 2. maissi: Ystäväni mies, joka on australialainen, oli ihan järkyttynyt kun ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten kuuli että haluan ko. töppöset itselleni. Eka kommentti oli ollut jotain vastaavaa kuin "Yäk, ne on niin rumat! Miten Nina voi haluta ne, niitähän käyttää vain mummot!" Heh, mummot ja mukavuudenhaluiset!

  VastaaPoista
 3. En kyllä ymmärrä miten australialaiset pystyy uggeja sieelä helteessä käyttämään... :--D

  theprofessionalcinderella.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Elina: :D Ausseissa ei taloissa ole välttämättä ollenkaan lämmitystä ja talvisin siellä on kuitenkin lunta ja kylmä. Siellä asuva ystäväni (joka on siis suomalainen ja tottunut Suomen talveen) nukkuu kuulema talvisin lämmitettävän sähköhuovan alla ja pitää sängyssä kuumavesipulloja. Eli UGGit on siellä keksitty todella suureen tarpeeseen. :)

  VastaaPoista
 5. Kiinnostavaa, en ole erityisesti uggsien ystävä, ja siksi en tiennyt näistä nimi-aitous-asioistakaan.

  Tästä tulee tosin mieleen myös tsekkiläinen Budweiser-olut, jonka jenkkiversion jäljiltä se aito tsekkiläinen Budweiser onkin nykyisin Budějovický Budvar tai Budweiser Budvar...

  VastaaPoista
 6. Ilona: Tässä on kyseessä aika sama asia. Ja aina mua se vähän ärsyttää. :)

  VastaaPoista