sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

BB vai CC?

tunnetila: tyytyväisyys

 photo ccvoide1.jpg

 photo ccvoide2.jpg

Ei kirjaimet, eikä ainakaan kirjainyhdistelmät, tästä maailmasta ihan heti lopu. Maailmaa valloittaneiden BB-voiteiden rinnalle on kosmetiikkahyllyihin alkanut puskea CC-voiteita (CC=Color Correcting), joista ensimmäisen sain testattavakseni Lumenelta.

Lumenen CC-voidetta markkinoidaan huikealta kuulostavalla 6in1 -sloganilla. Samassa tuotteessa on ohut mutta peittävä meikkivoide, peitevoide, pohjustus, ihon heleyttäjä, suojakerroin 20 ja voiteen luvataan pysyvän iholla kauniina pitkään. Hetken testauksen perusteella allekirjoitan meikkivoiteen ohuen koostumuksen, normaalia ohutta voidetta peittävämmän pinnan ja heleän lopputuloksen. Myös suojakertoimen olemassaoloon uskon vaikkei sitä itse oikein voi todistaakaan. 

Peitevoideominaisuus ei ole tuotteessa iholleni tarpeeksi peittävä, joten joudun käyttämään voiteen kanssa erillistä peitepuikkoa peittämään viime kesänä tulleet arvet. Hyväkuntoiselle iholle en usko että tarvitaan mitään muuta tasoittavaa tuotetta kuin tämä. Aika loistavaa, vai mitä?

Ominaisuus josta erityisesti pidän BB-voiteissa on sen helppous. BB-voiteen voi levittää kasvojen iholle heti pesun jälkeen, päivävoiteita ei alle tarvita. Tätä ominaisuutta CC-voiteessa ei valitettavasti ole. Jos tässkin tuotteessa olisi päivävoide samassa, ja jos tuotteen voisi sipaista kasvoille ilman kosteuttavaa alusvoidetta, sanoisin että täydellinen tuote on löytynyt. Testaamani tuote on kuitenkin nimeltään CC-meikkivoide, joten meikkivoiteena tätä tuleekin käyttää. Ei kosteusvoiteena. 

Nopeina ja huolettomina aamuina tulen ensi kesänä luultavasti käyttämään viime kesän tapaan helppoa ja kevyttä BB-voidetta. CC-voiteen valitsen silloin, kun minun täytyy meikata "kunnolla" päivävoiteen ja ripsivärin kanssa. Erinomainen tuote tuo CC-voide on kuitenkin, suosittelen testaamaan jos haluat kevyen mutta normaalia peittävämmän meikkivoiteen, jossa on mukana hyvin tarpeellinen suojakerroin.

Mitähän tuotteita meikkipussissamme on viiden vuoden päästä? YY -voiteita?


Ps. Tiesittekö muuten että Good House Keeping valitsi Lumenen BB-voiteen parhaaksi BB-voiteeksi vuonna 2012?! Onnea Lumene, mieletön saavutus!

4 kommenttia:

 1. Mullakin on tämä sama cc-voide käytössä ja tykkään kyllä! Vaikkei siinä olekaan päivävoidetta samassa, niin spf 20 on kuitenkin enemmän kuin sata jänistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kans tuosta CC -voiteesta. Tuo suojakerroin on kyllä meikkivoiteelle erinomainen ominaisuus, joissakin sitä on vähemmän, tässä onneksi enemmän. Sopii hyvin myös kesään.

   Poista
 2. Itselläni oli jo kädessä tuo voide, mutta jätin vielä ostamatta - en osannut vielä päättää sävyä;) Nyt juuri saattaisi mennä vielä light, mutta kuukauden päästä jo medium. Siis odottelen vielä hetken, mutta kyllä tämä tuote on minulle jossain vaiheessa kotiutumassa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen niin kalvakka että jopa tämä vaalein saisi olla minulle juuri nyt vielä vaaleampi. Mutta itseruskettavan kanssa kombo on kiva ja ihosta tulee kivan päivettyneen oloinen. Suosittelen testaamaan uutuutta. :)

   Poista