keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kengät käytössä

tunnetila: tykkäys

 photo finsknilkkurit1-1.jpg

 photo finsknilkkurit2.jpg

Onnistunut nettiostos on osoittanut olevansa hyvä ostos myös alkuinnostuksen jälkeenkin. Haussa oli nahkaiset, sään kestävät nilkkurit joissa on vähän korkoa, mutta joilla jaksaa silti kävellä. Tilasin Finskin nahkaiset nauhanilkkurit ainoastaan niiden ulkonäön ja pohjan materiaalin perusteella ja olin tilatessani aika varma että joudun palauttamaan kengät. Sopivien kenkien ostaminen sovittamatta on vaikeinta ikinä. Ainakin minulle joka onnistuu joka toinen kerta ostamaan väärän kokoiset kengät vaikka pääsisi sovittamaan niitä. Tällä kertaa ostos meni kuitenkin ihan nappiin.

Tai jos totta puhutaan niin luulen etten olisi ostanut näitä kenkiä jos olisin sovitellut niitä. Kenkien tuntuma jalassa on hyvä ja pehmeä, lesti tuntuu jalkaan hyvältä, mutta nilkkureiden varsi on sen verran pitkä että se saa sääreni näyttämään entistä lyhyemmiltä. Lyhytjalkaisen parhaita kenkäystäviä ovat avokkaat jotka jättävät nilkan ja jalkapöytää paljaaksi. Paljaasta ihosta syntyy illuusio säären jatkumisesta normaalia pidemmälle. Nilkan peittävä ja lähes pohkeeseen nouseva varsi lyhentää ja paksuntaa jalkoja. Jos siis olisin sovitellut kenkiä ennen ostopäätöstä olisin luultavasti jättänyt ne ostamatta.

Tällä kertaa olen iloinen etten päässyt sovittamaan kenkiä vaan ne ikään kuin vain tulivat luokseni. Sääriä lyhentävästä ominaisuudesta huolimatta pidän kengistä kovasti ja ne ovat jo pelastaneet muutaman ongelmaisen kenkäpäivän. 

Millä perusteella Te hankitte kenkiä? Meneekö mukavuus ulkonäön ohi vai suostutteko kärsimään kävellessänne jos kengät näyttävät muuten upeilta?

Kiitos kuvista Wikke!

4 kommenttia:

 1. Kivan näköiset kengät!
  Täällä mennään nykyään mukavuuden ehdoilla - paitsi juhlakengissä. Ja joskus muissakin, mutta kyllä vaivaisenluut ja Mortonin oireyhtymä heti rankaisevat;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä alan olla myös niin mukavuudenhaluinen että välillä ihan nolottaa. :) Mutta vaikka olisi kuinka kiva tilaisuus niin jos kengät puristaa, painaa ja päkiät on tulessa niin juhlatunnelma katoaa aika pian. Mukavissa kengissä on mukava olo! :)

   Poista
 2. Jonkun verran on tullut kärsittyä kauniissa kengissä (aika harvoin itse asiassa), mutta nykyään haluan kenkäni sekä kauniina että mukavina. En vain suostu kärsimään enää kenkien takia.

  Mutta pelkästään mukavuuden ehdoilla en myöskään suostu steppailemaan; kenkien pitää myös näyttää omaan silmään hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun jalan luusto on varmasti täysin eri maailmasta kuin minun. Ihmettelen aina miten painelet huikean korkeilla piikkareilla kaupungilla tuosta vaan. Itsellä kun saattaa väsyä jalat vaikka jalassa olisi lenkkarit. :) Sä olet kyllä onnekas kun voit käyttää korkoja tuskitta.

   Poista