maanantai 8. huhtikuuta 2013

Hiustrendit 2013

tunnetila: oppiminen

Pääsin viime viikolla tutustumaan vuoden 2013 hiustrendeihin ja kampauksiin TRESemmén järjestämässä hiusillassa. Anne Kukkohovi oli koonnut kampaaja Taavi Vuokkovaaran kanssa kattavan paketin kymmenestä tämän vuoden suosituimmasta hiustrendistä. 

Ilokseni huomasin, että moni kampauksista ei vaatinut tuntien puunausta tai föönausta vaan kampaukset saivat olla huolettomia ja vähän räjähtäneitäkin, kunhan pohjatyö (tuotteet, tupeeraus ja kiharrus) oli tehty huolella. Vuosia mallina työskennellyt Anne vinkkasi, että jos pohjatyö on tehty hiuksiin hyvin, parhaan ja trendikkäimmän kampauksen saa yleensä aikaan vasta seuraavana päivänä. Hiuksia ei tarvitse välttämättä edes harjata, vaan trendikkään "niskasutturan" voi koota harakanpesämäisesti eilisen hiuslakan ja vanhan tupeerauksen avulla. Kuulostaa helpolta, kun vaan saisi edes kerran tehtyä ne paljon puhutut pohjatyöt kunnolla...  

Image and video hosting by TinyPic

Top 10 vuoden 2013 kampauksissa on seuraava:

- Million Dollar Girl (jakaus keskellä päätä, tyvestä latvaan hyväkuntoiset hiukset, hiuspuuterilla tyvikohotus ja kuohkeus, muuten suoraksi föönatut hiukset, kiiltävä hiusten pinta)

- Go East (selkeät jakaukset, sojottavat nutturoiden päät, aasialaiset hiuskoristeet ja lisäkkeet, kiillottavat hiussuihkeet)

- Straight Wave (hiuksissa on "mutkia", ei kiharoita, luonnollinen lopputulos, ei paljon muotoilutuotteita, hiuksen latva suora, ei kiharrettu)


- Pins, Clips and Ribbons (pinnit ja klipsit saa näkyä hiuksissa, silkki- ja nahkanauhat ponnareissa tuovat ajankohtaista ilmettä)

- Gilda (hiusöljyillä hius hyväkuntoiseksi, hiusten kiharrus ja kiharan harjaaminen päältä, metallipinneillä tai klipseillä laineita hiuksiin, hiuslakkaa päälle, pinnit pois, kampaus toimii myös hyvin juhlavissa tilaisuuksissa)

- Perfect Ponytail (korkealle sidottu ponnari on hyvä kasvojenkohotus, perusponnari käy jopa gaalaan, jos hiuksissasi ei ole tarpeeksi volyymia käytä lisäkkeitä, lisäkkeitä ei nykyään tarvitse hävetä eikä karsastaa)

- The Bun aka Suttura (täydellinen toisen päivän kampaus, helppo tehdä hiuspuuterilla, sutturan saa koottua vanhasta kampauksesta eikä sitä tarvitse huolitella)

- Braid Babes (yksinkertaiset letit on täällä taas, tee lettejä myös erilaisilla tekniikoilla ympäri päätä, lookin ei tarvitse olla siisti eikä huoliteltu)

- Color IT (pastillisävyt hiuksissa on todella trendikkäitä, markkinoita on valloittamassa uudet hiusliidut joilla voi värittää myös tummat hiukset minkä värisiksi tahansa!)

- Xtra Wow! (valtavat lisäkkeet kaikissa kampauksissa)

Image and video hosting by TinyPic

Annoin Taaville vapaat kädet kampaukseni suhteen ja hän halusi taiteilla minulle Gilda -laineet. Voi kunpa osaisin tehdä nuo joskus ihan itse! Taavilla meni kampauksen tekemiseen kymmenisen minuuttia, siinäpä sitä itselle tavoitetta kerrakseen. Kampausten tekeminen kuulostaa aina helpolta, mutta lahjattomuuteni tuolla saralla on jotain käsittämätöntä.  

Hiusten värittäminen liiduilla kuulostaa niin helpolta että sen uskoisin onnistuvan jopa minulta. Saakohan hiusliituja vielä Suomesta?

Kiitos kuvista Aurora!

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä, järkevältä ja käytännölliseltä tuo kokonaisuus. Vielä kun ehtisi kampaajalle muutamaksi tunniksi raidoitukseen, niin saisi tämän "luonnollisen" ombreen omasta kuontalosta kesäkuntoon, olisin tyytyväinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raidat kyllä piristää hiuksia aina. Varsinkin kesällä ne tuovat kivaa raikkautta kampaukseen.

   Poista
 2. Liituja saa kyllä Suomestakin, Kevin Murphyltä löytyy Color Bug -nimellä. Olen juuri testaamassa niitä ja kirjoittamassa juttua Kaikki Kaundeusta -sivulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooohhh, mä haluan kans testata noita liituja! En meinaa millään uskoa että ne sopivat myös tummiin hiuksiin. Tai että pysyvät hiuksissa hetkeäkään. :)

   Poista
 3. Gilda-kampauksesi on upea! Minulle on tehty pari kertaa 30-luvun lainekampaus, en kummallakaan kerralla olisi malttanut pestä kampausta pois juhlista kotiuduttua ;) Vielä pyjamassakin olin sitten hiukset ojennuksessa :D Itse siis tykkään antaa kampaajan väsätä kampaukset, koska itse en ehkä onnistuisi... en uskalla edes yrittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Voin kuvitella että sinun lyhyemmissä hiuksissasi elegantit laineet pääsevät kauniisti oikeuksiinsa. Mä olen ihan samanlainen kuin sinä, en edes uskalla yrittä itse. Joku kerta täytyisi kokeilla kampauksia vaikka ennen suihkua, saisi pestä heti pois jos menee ihan pieleen. :)

   Poista