keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Viiden tähden illallinen

tunnetila: uuuuh ja nam

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

 Kuten sanottua, juhlimme viime perjantaina kivalla porukalla maailman söpöimmän Iinan synttäreitä pitkän kaavan mukaan. Saavuimme sovittuun aikaan A21 Dining -ravintolaan emmekä oikein tienneet mitä illalta odottaa. Iinalle oli vain kerrottu paikka jonne saapua tiettyyn kellonaikaan ja häntä pyydettiin ottamaan mukaan muutama ystävä. Saavuttuamme ravintolaan meidät ohjattiin kabinettiin, jossa useamman tunnin kestänyt makumatkamme alkoi.

Nautimme illan aikana viiden ruokalajin illallisen ja jokaisen ruokalajin kanssa maistelimme annokseen varta vasten suunniteltuja cocktaileja. Kyllä, luitte oikein, jokaisen ruoan kanssa oli tarjolla cocktail, ei viiniä. Ravintola toki tarjoaa myös viinimenun, mutta kun ravintolan erikoisuutena on annoksiin sopivat cocktailit, maistelimme tietysti cocktailmenun kiinnostuneena läpi.

Juomat olivat erinomaisia kevyistä ja kukkaisista cocktaileista tervaisempiin makuihin ja kaikki cocktailit täydensivät annosten makumaailmaa. Yksi cocktaileista, possun kanssa tarjoiltu pippurilla ja tervalla maustettu punaviini jakoi seurueemme mielipiteet, mutta vaikkei mausta olisi pitänytkään, niin silti erikoinen makuelämys oli varmasti vertaansa vailla.
Selkeät kotimaiset maut seurasivat toinen toistaan jokaisessa annoksessa ja jokaisen annoksen kohdalla kuului seurueessamme lausahdus "Luulin että tuo äskeinen oli paras mutta oih, jos on enää mahdollista niin tämä taitaa olla vielä parempaa!" Jälkiruoan kohdalla sanat loppuivat ja taidettiinpa fine dining ravintolassa nuolla lautasia, ehkä ensimmäistä kertaa. Onneksi olimme kabinetissa eikä kukaan nähnyt mitä siellä tapahtui.

Viiden ruokalajin illallinen A21 Diningissa on normaalistikin mielestäni hyvin kohtuuhintainen (65€ + cocktail-/viinipaketti), mutta jos kiinnostutte tämän postauksen myötä kokeilemaan perjantaina testaamaamme makumaailmaa, niin saimme lukijoitamme varten erityisen kivan kampanjan. Jos teette pöytävarauksen ravintolaan 1.5. mennessä oheisen linkin kautta, saatte viiden ruokalajin illallisen hintaan 50€! Varaus täytyy siis tehdä 1.5. mennessä, mutta illallisen ajankohta voi olla joskus myöhemminkin. Erikoishintaisen illallisen voit tilata helposti täältä.  

Meillä oli kiva ilta, toivon myös Teille ihania herkkuhetkiä A21 Diningissa!

2 kommenttia:

 1. Ooh. Cocktailit ruoan kanssa kuulostaa kokeilemisen arvoiselta :) Ja tuo paikkakin kyllä...!

  Itse kävin Riiassa fine dining -paikassa ja sain kokeilla mm. molekyyligastronomiaa, kun väliruokana tarjoiltiin jäähdytetyllä typellä tehtyä "tikkaria". Wau. Olihan se ateria viineineen kahdelle melko kallis, mutta sen arvoinen ja ihana elämys <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi, jos olette tulossa Helsinkiin lähiaikoina niin A21 voisi olla kiva paikka viettää romanttista iltaa kahden kesken. ;)

   Mä olen myös testaillut molekyyligastronomiaa yhdessä Helsingin lempiravintoloistani, Luomossa. Vihreä alkusalaatti tulee juotavassa muodossa ja merellinen annos höyryää hiilihappojään avulla. Ihan huimia juttuja! Kyllä se esillepano on aina puoli ruokaa ja vaikka annokset on pieniä niin kun syö silmillään myös visuaalista puolta niin vatsa täyttyy ihan huomaamatta. :)

   Poista