lauantai 15. kesäkuuta 2013

Hoito pohjoisesta luonnosta

tunnetila: tyytyväisyys

 photo kampspa.jpg

Sain muutama viikko sitten mahdollisuuden käydä tutustumassa kovasti ylistettyyn, laadukkuudestaan tunnetun Hotelli Kämpin yhteydessä sijaitsevaan Kämp Spahan. Sain valita itse mitä hoitoa haluaisin testata ja valitsin hoidoksi yhden Pohjoisen luonnon vartalohoidoista

Pohjoisen luonnon vartalohoidot on kehitetty Kämp Spahan yhdessä Lumenen kanssa ja hoitojen suunnittelussa on käytetty hyväksi lumenelaisten valtavan laajaa tietämystä ja vuosien kokemusta kotimaisten marjojen käytöstä ihonhoitotuotteissa. Myös hoitojen tuotteet on valmistettu Suomessa. Pohjoisen luonnon vartalohoitoja on kolme erilaista: kirkastava lakka-hunaja-hoito, kosteuttava ja kiinteyttävä kanervahoito sekä rauhoittava pellavahoito. Hoidoista suosituin on kuulema kirkastava lakka-hunaja-hoito ja pääsin myös itse testaamaan tätä suosikkihoitoa.

Kämp Spa on miljööltään upea ja sen sisustuksessa käytetyt tummat sävyt saavat tuntemaan kuin olisit ulkomailla. Kämp Span ruskeat paksut verhot saavat aikaan ylellisen ja hieman hämyisen tunnelman jossa mieli alkaa levätä ihan hetkessä. Lämmitetyt kividivaanit hellivät hoitoa odottavaa ja jo odotushuoneeseen meinaa nukahtaa hektisen päivän keskellä.

Itse vartalohoito tehdään niin ikään tunnelmallisessa, mutta aika simppelissä huoneessa. Hoidossa ensimmäisenä kuoritaan kevyesti koko vartalon iho. Kuorinnan jälkeen vartalolle levitetään C-vitamiinipitoinen, ihoa kirkastava ja kosteuttava lakka-hunajanaamio. Naamion vaikutusta tehostetaan käärimällä vartalo lämpimiin kääreisiin ja päälle laitetaan vielä lämmittävä peitto. Sillä aikaa kun naamio vaikuttaa iholla hierotaan hiuspohja ja jalkaterät. 

Hoidon tässä vaiheessa olin aivan nukahtamispisteessä ja tuntui että olisin voinut maata lämpimässä tuntikausia. Rennon ja unenomaisen hetken katkaisi kuitenkin hoitajan lausahdus "Ja sitten pesulle!" Kaikissa muissa vartalohoidoissa joissa olen ollut Suomessa tai maailmalla, vartalon iholla vaikuttanut naamio on poistettu lämpimillä ja kosteilla pyyhkeillä pyyhkien ja omaa rentoutumista on saanut jatkaa rauhassa pötköttelemällä. Nyt minut ohjattiin ylös hoitopediltä ja menin huoneen vieressä olevaan suihkutilaan ja pesin suihkussa naamion pois iholta. Suihkun jälkeen palasin hoitohuoneeseen ja pääsin vielä hetkeksi pötköttelemään kun iholle levitettiin vartalovoide. Ihoni oli hoidon jälkeen pehmeä ja sileä ja olo oli levännyt. 

Kun naamio poistetaan vartalon iholta käyttäen kosteita pyyhkeitä, iholle saattaa jäädä naamiojäämiä ja hoidon jälkeen voi olla tunne että tekisi mieli mennä suihkuun puhdistamaan iho kunnolla. Naamion peseminen pois iholta suihkussa sai taas olon tuntumaan hoidon jälkeen puhtaalta ja raikkaalta. Täytyy kuitenkin sanoa, että pidän pyyhkeiden käytöstä sillä hoidon nautinnollisuus ja rentouttava vaikutus katkeavat kun joudut kesken hoidon suihkuun. Hyvät puolensa molemmissa, mutta itse huomasin pitäväni enemmän siitä että hemmotteluhetki jatkuu tauotta hoidon loppuun asti.

Kämp Spa tarjoaa vartalohoitojen (ja useiden muiden hoitojen) lisäksi myös Lumenen kanssa kehiteltyjä Pohjoisen luonnon kasvohoitoja ja ajattelin seuraavaksi mennä kokeilemaan yhtä sellaisista. Tunnelma Kämp Spassa on ylellinen ja aistillinen ja hoitolakokemukseen kannattaa varata kunnolla aikaa. Hoitolassa kun saa ennen (ja jälkeen) hoidon käyttää veloituksetta Span saunaosastoa (höyrysauna, hammam ja suomalainen sauna).

Minun oli tarkoitus vartalohoidon jälkeen hoitaa vielä muutamia asioita kaupungilla, mutta olin niin rentoutunut ja unelias että painuin suoraan kotiin peittojen alle sänkyyn ja otin parin tunnin torkut. Taisi hoidon rentouttava vaikutus tulla tarpeeseen!      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti