torstai 27. kesäkuuta 2013

Merellisissä tunnelmissa

tunnetila: ilo

 photo HHmaisema4_zps77755d78.jpg

Palasimme juhannuksen vietosta tiistaiaamuna aamulennolla (herätys 4.30, hyi olkoon!) Helsinkiin ja olin maailman onnellisin että olin ymmärtänyt ottaa vielä tiistain vapaapäiväksi. Kotiin päästyäni painuin saman tien pehkuihin ja otin päivän aikana useammatkin nokoset. Keräsin voimia iltaa varten sillä illalla oli tiedossa Helly Hansenin kesä 2014 -mallistoon tutustuminen.

Helly Hansenin kesä -14 esiteltiin hulppeissa puitteissa Helsingin edustalla sijaitsevassa Valkosaaressa jossa sijaitsee Ravintola NJK. Pursiseura NJK:n (Nyländska Jaktklubben) vanha klubirakennus sopi erinomaisesti laadukkaista purjehdusasuistaan tunnetun HH:n malliston esittelyyn. Maisemat huvilamaisesta klubirakennuksesta oli huikeat ja päätin että vielä tänä kesänä on pakko päästä saarelle uudestaan ja samalla täytyy nauttia NJK:n herkullinen illallinen.

 photo HHmaisema3_zps7ba0c534.jpg

 photo HHmaisema2_zps980e40d5.jpg

 photo HHmaisema1_zps4e14a141.jpg

Maisemat oli upeat, mutta niin oli Helly Hansenin tulevan kesän vaatemallistokin. Rakastan urheiluvaatteita ja vaatteisiin liittyviä uusia innovaatioita. HH:n edustaja kävi läpi muutamia malliston vaatteita hyvin yksityiskohtaisesti ja kertoili mitä uusia juttuja mallistossa nähdään. Untuvatakkien (ohut kevytuntsikka tai jättipaksu talviversio, ihan sama, rakastan niitä kaikkia) vankkumattomana kannattajana kiinnostuin kovasti HH:n lämpimissä takeissa käytettävästä untuvan kaltaisesta Primaloft -kuidusta joka toimii kuin untuva, mutta kastuessaan kuivuu super nopeasti ja pitää kuohkeutensa, toisin kuin aito untuva.

Muita innovaatioita oli mm. hauska tapa tehdä lämpimästä ja lämpöä eristävästä takista entistä kevyempi. Takin lämmin vuori oli reijitetty! Paksuun vuoriin tehdyt pyöreät reijät tekivät takista kevyemmän, mutta sen lämmittävä ominaisuus pysyi samana kuin ennen ja lämmön varaavuus ja hengittävyys parani entisestään. Olen ollut nuorempana opiskelujen ohessa kolme vuotta töissä lastenvaateliikkeessä ja olisin jaksanut keskustella asiakkaiden kanssa tuntikausia kurahaalareiden teipatuista saumoista ja sään kestävästä pintakäsittelystä. Voitte siis kuvitella kuinka innoissani olin kun pääsin tutustumaan kokonaiseen uuteen tekniseen vaatemallistoon.  

 photo HHkevat14_zps29a23b7f.jpg

 photo HHkevat14_2_zpsad6d0cd1.jpg

 photo HHsyksy13_zps9657203c.jpg

Kuvan villatakki on syksyn mallistoa, IHANA!!

Esittelytilaisuuden jälkeen tarkoituksena oli mennä hetkeksi purjehtimaan, mutta uskokaa tai älkää, aina niin tuulisessa Helsingissä ei tuullut tiistaina yhtään! Teimme siis pienen muutoksen suunnitelmiin ja otimme alle moottoriveneen ja ajelimme sillä tunnin verran Helsingin edustalla. Paahteinen helle ja täydellisen kauniissa maisemissa hitaasti eteenpäin lipuva vene olivat kyllä sellaista täydellisyyttä että alkoi tulla pienoinen veneilykuume. Miehellä on mökillä oma pieni vene, olisipa kiva löytää veneelle paikka täältä Helsingistä ja tuoda se tänne. Kohtuuhintaisen venepaikan löytäminen Helsingistä saattaa vain olla yhtä vaikeaa kuin purjehtiminen ilman tuulta. Mutta ainahan sitä saa haaveilla!  

Aloitin tiistaiaamuni lentäen ja illalla pääsin vielä merelle. Aika huippukiva päivä, varsinkin kun sää oli ihan täydellinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti