maanantai 17. kesäkuuta 2013

Ylivoimainen Priorin?

tunnetila: mietteliäisyys

Tuskailin kampaajalla taannoin ohuita hiuksiani ja haaveilin taas tuuhennuksista. Paksut ja kauniit hiukset vaikuttavat itsetuntoon yllättävän voimakkaasti. Paksut hiukset henkivät hyvinvointia, terveyttä ja kauneutta enemmän kuin uskoisi, tai ainakin oma olo Balmainin pidennysten kanssa oli normaalia viehättävämpi ja itsevarmempi. Kampaajani ehdotti että ryhtyisin Priorin -kuurille. Ravinteikas kuuri (kapselit sisältävät pantoteenihappoa (B5-vitamiini), hirssiuutetta, l-kysteiiniä (aminohappo), vehnänalkioöljyä sekä biotiinia (B7-vitamiini)) ravitsee hiuksen juurta ja saa hiukset kasvamaan ja vahvistumaan normaalia paremmin. Kuuri ei ole kuulema halvin, mutta on ehdottomasti paras.

Vinkistä kiitollisena marssin suoraan kampaajalta apteekkiin ja ajattelin ryhtyä Priorin -kuurille. Apteekissa totesin, että 180 kpl pakkaus Priorineja maksoi lähes 100€! Kapseleita otetaan kaksi päivässä ja suositeltu kuurin mitta on vähintään 3kk, mielellään 6kk. Pikaisella laskutoimituksella laskettuna 6kk:n Priorin -kuuri tulisi maksamaan noin 200€. Jestas sentään! Kuuden kuukauden kuurin jälkeen ravinteen tehoa suositellaan vielä pitämään yllä ottamalla yksi kapseli päivässä, eli vielä kolmas satasen paketti olisi suositeltavaa hankkia.

Toki tuo 200€-300€ on kohtuullinen hinta jos kuuria vertaa vaikkapa muutaman tunnin kestävään vartalohoitoon kauneushoitolassa, mutta kauneushoitolakeikan jälkeen tulokset näkee heti ja hemmoteltavana olo tuntuu niin mukavalta. Priorinin toimivuutta en tiedä joten muutaman satasen käyttäminen kuuriin hirvittää. 

Onko Teillä kokemuksia Priorinista? Toimiiko vai ei? Suositteletteko satsaamaan kuuriin pari sataa euroa vai kuulostaako koko juttu Teistä hömpötykseltä? Jätin, ainakin toistaiseksi, Priorinin ostamatta ja satsasin vähän yli kympin Biotiini-purkkiin. Onkohan lähes kymmenen kertaa kalliimpi tuote oikeasti kymmenen kertaa parempi?

28 kommenttia:

 1. Aika suuri satsaus tuo summa olisi. Itse en tee miten erityistä hiusteni eteen. Pesen markettishampoilla ja hoitoainetta käytän. Siitä huolimatta hiukset ovat paksut ja kiiltävät. Uskon siis, että aika vähän sitä itse voi vaikuttaa hiustensa paksuuteen tai laatuun. Kynteni taas lohkeavat helposti, eivätkä kasva pitkiksi millään. I

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinä onnekas! Antaisin aika paljon että saisin kauniit ja paksut hiukset tekemättä mitään. :( On oikeastaan aika surullista että kun sain ensimmäisen kerran pidennyksit hiuksiini tunsin tulleeni kotiin. Tuli olo, että nyt olen sellainen ihminen kuin olen aina tuntenut olevani. Pitkät ja paksut hiukset on vaan niiiiiin ihanat ja niin minua, en voi sille mitään.

   Poista
 2. Mulla ei ole kokemusta noista eri merkkisistä pillereistä, joiden pitäisi edistää hiusten kasvua ja tuuheutta, mutta uskon, että ruokavaliolla on geenien lisäksi näihin asioihin vaikutusta. Jos ravinnosta ei saa hiusten ja kynsien kasvuun vaikuttavia hivenaineita tai jotain (en tiedä tarkemmin, paitsi nyt kalsiumin saannilla on merkittävä vaikutus ainakin mun tietojen mukaan), voi samat aineet nauttia purkista. Eli ei kun kokeilemaan!

  300 euroa yli puolen vuoden hiuskuurista ei kuulosta minusta pahalta. Parturikäynteihinkin uppoaa lyhyemmässäkin ajassa enemmän taaloja, samoin vaateostoksilla 300 euroa häviää ihmeen helposti. Käsittääkseni myös tuuhennusten laitto maksaa useita satoja euroja. Jos tuolla 300 eurolla saa kauniimman ja vahvemman tukan, kuulostaa se minusta varsin kohtuulliselta, varsinkin kun kyseinen summa jakautuu yli puolen vuoden ajalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että mulla on ruokavalio aikalailla kunnossa, mutta geenit on sitten vähän huonompaa laatua...

   Ja totta kaikki mitä kirjoitat tuosta tuotteen hinnasta. Jos hiukset oikeasti paksuntuisivat tuolla kuurilla niin tuo 300€ on siihen nähden aika pieni satsaus. Mutta kun ei voi olla varma auttaako se oikeasti... Äh! Hankala paikka..

   Poista
  2. Sun ruokavalio on varmasti kunnossa, mutta kysyn silti, syötkö riittävästi maitotuotteita, eli saatko tarpeeksi kalsiumia?

   Hiuksia ei voi tulla tai kasvaa lisää jo nykyisten hiustuppien joukkoon, mutta käsittääkseni nuo hiusten vahvennuskuurit vaikuttavat hiusta vahvistavasti, eli hius ei enää katkea niin helposti kuin haperompi hius. Siitä en ole varma, voivatko ne paksuntaa yksittäisiä hiuksia siten, että hiuksen läpimitta kasvaa, mutta epäilen sitä.

   Sen sijaan tuuheuttavat sampoot ja hoitoaineet ovat todellakin tuuheuttaneet minun kuontaloani, samoin kuin rakennetta antava ja rasvaisuutta imevä kuivasampoo. En itse enää edes käytä tuuheuttavia sampoita, kun tuon kuivasampoo-käsittelyn kanssa ne alkaisivat näyttää naurettavalta peruukilta... eli suosittelisin nyt ensin kokeilemaan tuuheuttavaa sampoota plus hoitoainetta. Myös hiusten muotoilutuotteet (muutkin kuin kuivasampoo, esimerkiksi lämmöltä suojaavat muotoilutuotteet) tuovat tukkaan volyymiä, mutta monet niistä ovat lämpöaktiivisia. Ei siis pidä unohtaa föönauksen tuuheuttavaa vaikutusta, kun sen tekee oikein ja huolella!

   Kommentin pituudesta muuten näkee, että olen aina ollut kiinnostunut hiusteni hoidosta ja muotoilusta!

   Poista
  3. Mä en juo ollenkaan maitoa (maito on musta pahaa), mutta jogurttia, rahkaa, juustoja, jäätelöä, pähkinöitä, manteleita, kalaa, soijaa jne. syön kyllä päivittäin. Voi toki olla etten saa ruokavaliostani ihan kaikkia hivenaineita joita tarvitsisin.

   Tiedän, että omista hiuksista saisi tuuheamman näköiset aineilla, föönaamalla jne. mutta haluaisin hiukset ensin hyvään kuntoon ennen kuin alan väkertämään niiden kanssa. Sitä paitsi, usko tai älä, en edes omista fööniä tai muita "hiuslaitteita". En omista edes kunnollista hiustenkuivaajaa sillä en koskaan kuivaa hiuksiani kuivaajalla. Ehkäpä tähänkin välineiden "puutostilaan" täytyisi tehdä joku muutos. :)

   Poista
  4. No kyllä noilla maitotuotteiden syömisellä pitäisi kalsiumtasot olla kunnossa, mutta jos epäilyttää, ainahan voi syödä kalsiumia purkista.

   Ja kyllä sun nyt pitää hankkia fööni! Vaikka hiukset eivät olisi maailman parhaassa kunnossa, voi niitä silti föönata. Itse annan hiusten kuivua itsekseen melkein täysin kuiviksi ennen hiustenkuivaajaan tarttumista, jolloin föönaukseen kuluu aikaa keskimäärin minuuttia. Ei siis kovin kuluttavaa hiuksille. Ylipäätään hiusten föönaaminen ei kuluta hiusta, kun muistaa käyttää alla lämmöltä suojaavia muotoilutuotteita (vaikka sellaista, joka myös tuuheuttaa); monet noista muotoilutuotteista ovat juuri lämpöaktiivisia eli tarvitsevat föönin lämmön tehotakseen.

   Föönaus on helppo tapa tehdä tukasta tuuheampi. Niin, ja tuuheuttavaan sampooseen ja hoitoaineeseen et tarvitse edes fööniä.

   Poista
 3. Itsen en ole käyttänyt mitään tabletteja, joka lisäisi hiusten kasvua, mutta olin kerran tilaisuudessa, jossa jostain syystä aloimme puhua ravintolisistä ym. Eräs n. 30 vuotias nainen kertoi, että hän menetti paljon hiuksia reumalääktityksen seurauksena ja hänelle oli sitten neuvottu juuri Priorin-kapselit ja hän itse sitä mieltä, että niistä oli apua hänen hiuspulmaansa. En osaa sanoa auttaako kaikissa tapauksissa.
  Toisaalta varsin juuri aikaa kasvohoitoon, jalkahoitoon ja sokerointiin ja laskin ettei 300 ihan riitä, joten ehkäpä puolen vuoden 300 euroa maksava kuuri on ihan kohtuu hinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kosmetologikäyntisi kuulostavat varsin tutuilta täälläkin suunnalla. :) Kiitos että jaoit tilaisuudessa kuulemasi kommentin. Tuli yksi vahvistus lisää sille tiedolle että Priorin todella toimii. Kiitos CurryKaneli!

   Poista
 4. Hei! Mulla ei Priorinista ollut apua, kun kerran ison leikkauksen jälkeen hiukset menivät huonoon kuntoon. Luovutin tuon puolen vuoden kuurin jälkeen. Mulla on kyllä ollut huono tuuri geeniarpajaisissa, sillä meitä on viisi sisarusta, joista kolmella on tuuhea, taipuisa tukka ja kahdella jämällä ohut lasimainen "luiru". Ei voi mitään :) . Ystäväni muuten kerran kertoi, että tuo biotiini oli auttanut häntä. Jospa se auttaisi sinuakin, ennen kuin investoit kalliimpaan. Kiitos kivasta blogista, olen lukenut pitkään ja tykkään sekä kirjoitus- että pukeutumistyylistäsi :) - Anita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos kommentistasi Anita, ja kiva että viihdyt blogissani! :)

   Tylsää kuulla ettei kallis Priorin toiminut sinulla, mutta hyvä kuulla muutakin kuin pelkkää hehkutusta. Luulen että tuo biotiini on auttanut ainakin vahvistamaan geelikakkauksen heikentämiä kynsiäni, joten turhaan en ole sitä syönyt. Täytynee hakea toinen purkki biotiinia ja toivoa että se tehoaa myös hiuksiin.

   Poista
 5. Itse olen kokeillut jos vaikka mitä pilleriä ja lisäainetta hiusten kasvun nopeuttamisen lisäämiseksi. Turhaan. Olen joutunut toteamaan, että se on kuin onkin nimenomaan se geeniperimä, joka vaikuttaa.
  Siihen kyllä uskon, että mikäli hiukset ovat jostain syystä, esim. sairauden takia, väliaikaisesti huonontuneet, niin silloin joku ekstratuote voi auttaa tilanteen paranemiseen.

  Mutta ihanko oikeasti joku pilleri tuuheuttaisi? Siis sinun normaaliin hiuksistoosi alkaisi kasvattaa todella paljon lisähiuksia, sitähän se tarkoittaisi. Että alkaisi kasvaa uusia hiuksia sinne entisten väliin?

  Olen testannut puoli vuotta Priorinia ja saman verran jotain muuta kallista. Olen syönyt vahvaa biotiiniä ja piimaxia, kalaöljyä ja sinkkiä. Ei mistään varmaan haittaakaan ole ollut, mutta eipä kyllä näkyvää hyötyäkään. Kynnet minulla on aina olleet kunnossa ja hiuksetkin ok, tosiaan sitä kasvun nopeutumista olisin kaivannut kasvatusvaiheessa, mutta siihen ei ollut lisäaineilla mitään merkitystä. Tiedän sen tarkkaan, koska juurikasvun värierosta on helppo mitata kasvua ihan millilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Mutta ihanko oikeasti joku pilleri tuuheuttaisi? Siis sinun normaaliin hiuksistoosi alkaisi kasvattaa todella paljon lisähiuksia, sitähän se tarkoittaisi. Että alkaisi kasvaa uusia hiuksia sinne entisten väliin?"

   Erittäin hyvä pointti! En muuten tiedä onko tuo edes mahdollista..? Kaljuuntuneilla hiukset varman kasvavat takaisin (jos kasvavat) samoista kohdista joissa hiukset ovat olleet aikaisemminkin. En tiedä voiko hiuksia oikeasti tulla lisää...

   Omat hiukseni ovat kuitenkin ohentuneet noiden tuuhennusten kuluttaessa hiusta, joten mahdollisuuksia hiusten tuuhentumiseen, tai ainakin ennalleen palautumiseen pitäisi olla. Tosin omat hiukseni ovat olleet aina aika ohuet ja siksi alunperin halusin nuo tuuhennukset, joten tiedä sitten onko mistään oikeasti enää apua. Plääh.

   Poista
  2. Hiustupet ovat tietääkseni osa kasvuvaiheessa ja osa lepotilassa, joten uskoisin että tuo Priorin tai biotiini lyhentää lepokautta ja pidentää hiuksen luontaista kasvuvaihetta, jolloin hiukset tuntuvat paksummilta ja niitä on enemmän samaan aikaan pitkänä. Harvemmat hiustupet ovat levossa.

   Myös Neulash-ripsiseerumissa vaikutus on samantapainen. Ripsellä on luontainen kasvukausi ja sen jälkeen se putoaa pois, mutta ripsiseerumi lisää kasvukauden pituutta, jolloin ne ehtivät kasvaa paljon pidemmiksi ennen irtoamista.

   Poista
  3. Kiitos kattavasta kommentistasi! Mahtavaa että blogini lukijoiden kautta voi saada valtavasti uutta ja hyödyllistä tietoa. Kiitos!!!

   Poista
 6. Minulla on nyt jo useamman kuukauden ollut vaivana todella runsas hiustenlähtö + päänahan kuumotus ja kutina. Hiukset ovat tämän myötä tietysti myös ohentuneet aika lailla ja olen nyt syönyt juurikin tuota biotiinia, jota kerroit ostaneesi. Ihmeempiä vaikutuksia en ole kyllä huomannut :/ Ehkä hiukset hivenen ovat tuuheammat/ilmavammat, mutta hiuksia minulta edelleen lähtee hemmetisti, joten ehkä kesän jälkeen mentävä lekurin pakeille, jos ei ala sulkasato tokeentua... Lähteekö sinulta paljon hiuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, päänahan kuumotus ja kutina kuulostavat tosi ikäviltä vaivoilta. :( En ole huomannut että minulta lähtisi normaalia enemmän hiuksia. Aina niitä on harja täynnä, mutta ei siis ehkä tällä hetkellä enemmän mitä normaalisti. Toivottavasti oma "sulkasatosi" korjaantuu säännöllisellä biotiinin syönnillä. Minusta ainakin tuntuu että hiukseni ovat ehkä jo inasen paksummat kuin ennen kuuria. Tai saattaa olla myös toiveajattelua.. :) Tsemppiä sinulle, toivottavasti hiusten lähtö loppuu pian!

   Poista
 7. Pari vuotta sitten kampaajani "pisti" minut 2 kk:n Priorin-kuurille, jonka jälkeen tuloksia näkyi jo. Hiukseni olivat olleet elottomat ja niitä lähti valtavasti. Vuoden kuluttua hiukset olivat oikein hyvässä kunnossa, saadessaan puhtia tuosta kuurista. Bonuksena kulmakarvani alkoivat kasvaa ja tuuhentua: aiemmin en ollut nyppinyt kulmia lainkaan, mutta taas joutunut maalaamaan tummissa kulmissa helposti näkyviä "reikiä" umpeen. Tätä vaikutusta en ole vielä kuullut muiden saaneen ja sille olemme kampaajani kanssa naureskelleet, että koko pään karvat voivat nyt hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera kommentistasi! Kiva kuulla että jo kahden kuukauden Priorin kuuri toimi. Kyllä ne kampaajat taitavat aika hyvin tietää mikä asiakkaille on hyväksi. Aika jännä että myös kulmakarvasi tuuhentuivat kuurin myötä. Toivottavasti karvankasvu ei innostunut myös säärissä tuon kuurin ansiosta. :D

   Poista
 8. Minulle Priorinista oli suuri apu vuosia sitten, kun puolet hiuksistani irtosi stressireaktiosta johtuen. Minulle läheinen ihminen kuoli yllättäen ja kaiken muun surun lisäksi hiuksia lähti tupoittain. Itkin irtoavia hiuksiani ja kävin kahdella eri ihotautilääkärillä - vastaus oli kummallakin kerralla sama: hiukset ovat uusiutuva luonnonvara ja kasvavat kyllä takaisin. Ja niin ne kasvoivatkin.

  Olin Priorin-kuurilla 3 kuukautta ja jo siinä ajassa hiukset paksuuntuivat. Kampaaja sanoi silloin, että uutta lyhyttä hiusta oli kasvanut vauhdilla parin kuukauden sisällä. Joten minulle siitä oli suuri apu. En tosin ole huomannut, että hiukset olisivat nyt vuosien jälkeen paksummat kuin ennen hiusten lähtöä, mutta sain ne kuitenkin takaisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta Tanja! Ihana kuulla että sait hiuksesi takaisin! Alan kallistua Priorin kuurin puoleen, toivottavasti en ole juuri niitä joille tuo kuuri on yhtä tyhjän kanssa. :/

   Poista
 9. Anonyymi4/7/13 22:56

  Mulla on kokemusta Priorinista, olen syönyt n.4-5 3-6kk kuuria. Eli mulla tilanne on se että hiukset on tosi huonossa kunnossa olleet viimeiset pari vuotta, johtuen rankoista käsittelyistä ja jatkuvasta värjäämisestä (luulisin ainakin että nämä ovat syynä/ainakin osa-syynä.) Voi tietysti johtua jostain hormoonaalisistakin jutuista, e-pillerit tms. Eli hiuksia lähtee paljon, kuivat, katkeilee. Aina Priorin kuurilla oltuani olen huomannut että hiukset ovat paremmassa kunnossa, uusia hiuksia tuntuu kasvavan ja vanhat ei katkeile niin paljon + mulla rupesi ripsetkin vahvistumaan/kasvamaan! Mutta noita pitäs tosiaan syödä aika pitkä kuuri ja mieluiten sen jälkeen jatkaa, mulla on meinaa aina lopetettua pikkuhiljaa alkanut oireet uudestaan. Jotku tutut on ostanu apteekista eläimille tarkoitettua biotiinia, halpaa ja kuulemma toimii, enemmän biotiinia kun ihmisten omassa. Itse en ole kokeillut. Että suosittelen kokeilemaan Priorinia jos yhtään kiinnostaa, eihän siinä muuta voi hävitä kun rahaa :D Ite ajattelin ruveta kiinnittämään nyt tosi tarkkaa huomiota ruokavalioon kun on noi Priorinit sen verran kalliita :(

  VastaaPoista
 10. Anonyymi6/8/13 12:40

  Olen syönyt Priorinia ja käyttänyt Priorin shampoota noin 2 kk ja ero näkyy hiusten vahvistumisessa myös kampaajani mielestä. Nuorempana minulla oli paksut hiukset ja sitten muutin Tukholmaan, jossa vesi niin erilaista, että alkoi hiusten lähtö, puoli päätä oheni :/ Olen todella iloinen että päätin ostaa Priorinia kaikkea muuta kokeiltuani. Minulla on pitkät ripset omasta takaa mutta viimeksi eilen ripsiväriä laittaessani ajattelin että nekin ovat kasvaneet :) Suosittelen Priorinia vaikka se saattaa olla yksilöllistä niinkuin moni muu ravintolisä, mutta ei sitä tiedä muuta kuin käyttämällä.

  VastaaPoista
 11. Mulla on myös välillä pidennykset, mutta otin ne keväällä pois. Tauon aikana söin Priorin-kuurin (1-2 tablettia päivässä) n. 4kk ajan. Sen aikana kyllä tuntui että uutta hiusta alkoi kasvamaan ja nyt omat hiukset tuntuu paksummilta kuin heti pidennysten pois oton jälkeen. Toisaalta voi olla ihan vain omaa kuvitelmaa. Mutta nyt tuntuu että voisin olla kauemminkin ilman pidennyksiä. Toisaalta ei ole myöskään kokemuksia halvemmista tuotteista, voihan olla että nekin toimisivat yhtä hyvin.

  VastaaPoista
 12. Minulle tuli pari vuotta sitten pälvikalju, niskasta ylös puoleen päähän asti oli kalju. Aloin käyttämään Prioriiniä ja ei aikaakaan kun alkoi kasvaa uudet hiukset ja vieläpä tuuheammat kuin ennen.
  Olen käyttänyt siitä lähtien Prioriiniä ja olen saanut pieniä läiskiä päähän jossa on harvempaa hiusta mutta ei kokonaan kaljua.
  Tilaan Prioriinit koska apteekissa ne ovat tosi kalliita.

  VastaaPoista
 13. Heippa!

  Tänään itse vertailin apteekissa Priorinia ja yliopiston apteekin omaa Professorin Biotiinia. Priorin maksaa noin 72e/120kpl ja annostus 2kpl päivässä, Professorin Biotiini maksaa noin 33e/120kpl annostus 1kpl päivässä. Biotiinia (joka farmaseutin mukaan on oleellisin aine hiusten kasvuun) on Priorinissa 0,2mg/päiväannos ja Professorin Biotiinissa 2,5mg/päiväannos. Valitsin siis itse testiin tietysti tuon Professorin Biotiinin. Huomenna alkaa kuuri :)

  VastaaPoista
 14. Hei, itsellä oli noin vuosi sitten 6kk priorin-kuuri ja hiukseni kunto parani ja kyllä myös paksuuntuivat! Voin vain suositella tuotetta, myös kulmakarvat lähtivät kasvamaan! Olen todella tyytyväinen tähän tuotteeseen!

  VastaaPoista
 15. Myöhäsdä vastaus mutta joku muu sausi apua. Itse mebetin stressin takia n14kk:tta siiten hiuksia paljon. Tukottain. Minulle moni suositteli priorinia ja uskaltauduin ostaa vasta kun paraa ystäväni suositteli. Noin parissa viikossa huomasin ilokseni, että hiusten tippuminen loppui! Olen nyt syönyt kapseleita, mutta en ihan joka päivä ole muistanut ottaa. Hiukset ovat pysyneet päässä ja kasvaneet. Kasvuvauhtiin en ole huomannut merkitystä. Mutta hiusten paksuuteen ja etenkin hiusten pysymiseen päässä vaikuttaa todellakin

  VastaaPoista