sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Italia, osa 1: Milano

tunnetila: paljon tekstiä, ei järkeviä kuvia

Jopa on huono lähtökohta blogimerkinnälle kun asiaa piisaisi monen merkinnän verran mutta kuvia ei ole juurikaan tarjolla. Toivottavasti kestätte niukasti kuvitetun matkaraporttini.

Pietarin matkan lisäksi reissasin siis viime viikolla Italiassa: Milanossa ja Piacenzassa. Italian reissun piti olla pidempi, mutta kävi huono tuuri kun keväälle suunnitellut kaksi matkaa sattuivat päällekkäin. Työmatka meni vapaa-ajan edelle ja lomareissu kutistui ikävästi muutamalla päivällä. Onneksi käymme Milanossa aika usein, serkkuni perheineen nimittäin asuu sillä suunnalla, joten emme tarvinneet aikaa nähtävyyksien ihasteluun tai museokierroksille.

Tällä kertaa pyhitimme ajan Milanossa muotoilulle. Milanossa järjestetään vuosittain maailman suurimmat (ja näytteelleasettajien mielestä myös maailman parhaat) huonekalumessut (Milan Furniture Fair). Jättimäinen messukeskus Fiera Milano saa sisuksiinsa kymmeniä tuhansia huonekaluja ja osastoja suunnittelijoilta ympäri maailmaa. Messuilla saisi kulumaan useamman päivän, mutta ehkä vielä itse messuhallia kiinnostavampi on toisella puolella Milanoa sijaitseva Zona Tortona, messujen off -alue, jossa mm. nuoret suunnittelijat esittelevät omia tuotteitaan. Zona Tortonalla sijaitsi myös Superstudio, Temporary Museum for New Design, jonka käyntikortti alla.

Yksi hyvin kiinnostava, yleisölle vain messujen ajan avoin kohde, oli Via Savonalle rakennettu Maison Martin Margiela studio. Workshop oli täydellinen kopio Margielan ateljeesta Pariisissa. Jopa huonekalut oli tuotu Pariisista Milanoon tapahtumaa varten. Kuvia hyvin inspiroivasta workshopista ei saanut ottaa, mutta yllä olevasta linkistä löytyy tarkempi selostus paikasta ja paljon kuvia. (Valitse sivulta osio: ‘Mat, Satiné, Brillant’.)

Tarkoituksenani oli myös shopata Milanossa edullista luksusta. Kävimme kahdessa design -vaatteiden outletissa joissa myydään kaikkien maailman huipputalojen (Prada, Dior, Stella McCartney, Gucci...) edellisten kausien mallistoja niin naisille kuin miehillekin. Valitsin itselleni kierroksen aikana kahdet Diorin sandaalit, Pradan upean pikkumekon ja Lanvinin vyön, mutta kassalle jonottaessani mieleni muuttui ja palautin koko setin takaisin hyllyyn. Tuotteet olivat kauniita, mutta ne maksoivat vielä alennusten jälkeenkin yli 1000€. Vaikka pidän luksuksesta ja kauniista leikkauksista vaatteissa, käytän mielummin tuonkin rahan johonkin järkevämpään, esim. läppäri-vanhukseni alkaa olla jo aika heikossa jamassa..Suosittelen kuitenkin jokaiselle muodista kiinnostuneelle DMAGAZINEoutleteja Milanossa. Kerrankin outlet -myymälät löytyvät ihan keskustasta, kävelymatkan päässä Duomolta. Osoitteet joissa kävin ovat Via Montenapoleone 26 ja Via Bigli 4. Via Bigli on suurempi, valoisampi ja viihtyisämpi eikä niin tunnettu kuin Montenapoleone. Jos siis on aikaa käydä vain yhdessä, niin Via Biglistä saattaa tehdä parempia löytöjä. Tosin rehellisyyden nimissä täytyy sanoa että ymmärrän, miksi suurin osa outletin tuotteista on päätynyt sinne eikä asiakkaiden garderoobeihin. Iso osa tuotteista oli nimittäin taas aika kamalia kyhäelmiä, mutta isot muotitalot ovat saaneet tehdä jo pitkään mitä huvittaa! Huomiona kerrottakoon kuitenkin, että esim. Alexander McQueenin liikkeessä S/S 09 mallisto näytti aika maltilliselta. Joko raikulipoika on rauhoittunut tai myynnissä oleva mallisto on suunniteltu entistä enemmän käyttövaatteiksi maailmalla jylläävän taantuman vuoksi.

Lopuksi vielä asiaa kosmetiikasta johon reissulla tutustuin. Sain eräästä tilaisuudesta mukaani goodiebagin jossa oli mm. italialaisen kosmetiikkamerkin, Collistar, tuotteita. Pussista löytyi aromaattinen vartalovesi, Profumo dei Sensi®, jota voi käyttää parfyymin asemesta, mutta sitä voi myös suihkuttaa koko vartalolle sillä sen ainesosat virkistävät ja kosteuttavat ihoa. Vartaloveden tuoksu oli hyvä, mutta minulle liian kukkainen, joten annoin tuoksun meidät majoittaneelle serkulleni joka piti tuoksusta valtavasti.


Minua enemmän kiinnostanut tuote matkasi mukanani Suomeen ja otan sen käyttöön vielä tänä viikonloppuna. Vartalovoide, Automassaggio di Benessere® Body Cream, joka hierotaan vartalolle jaloista ylöspäin, pyörivin liikkein. Hieronnan ja voiteen yhdistelmän pitäisi laukaista stressiä mutta olla samalla energisoiva, kosteuttaa ihoa ja vieläpä muotoilla vartaloa. Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, siispä pistetään testaukseen!

Tässäpä Milanon terveiset. Tämänkertaisten matkapostausten viimeinen osa, Italia, osa 2: Piacenza sisältää enemmän kuvia, lupaan! Milanossa vaan ei tullut otettua tunnelmakuvia sillä sää oli sateinen eikä useimmissa paikoissa joissa vierailimme saanut kuvata. Halusin kuitenkin antaa lukijoilleni vinkkejä paikoista, joissa kannattaa käydä ja joita ei kaikissa matkaoppaissa välttämättä mainita. Toivottavasti jaksoitte kahlata sepustukseni läpi!

6 kommenttia:

 1. Jaksoin, ;), tosi mielenkiintoista kuulla toisen Italian matkailijan näkökulmasta asioita. Milanossa nimenomaan minusta mättää pitkät välimatkat, siksi on aina kiva kuulla käymisen arvoisista paikoista kävelymatkan sisällä.
  Ja muista kertoa meillekin sitten toimiko voide stressiä vapauttavana!

  VastaaPoista
 2. Joy: Jee, reipas lukija. :) Kerron heti toimiiko voide. Voit sitten ostaa sitä itsellesi kun seuraavan kerran käyt Italiassa tai Iris ostaa sitä sulle. :)

  VastaaPoista
 3. Collistarin aurinkopuuteri on ihan parasta maailmassa. Mamma on jonkin verran roudaillut kyseisen merkin tuotteita tuliaisiksi reissuiltaan.

  VastaaPoista
 4. Tuhlaus: Olisinpa tiennyt tuon reissussa... Itse en ollut Collistar -merkistä aiemmin kuullutkaan. Kiitos vinkistä, täytynee tutustua tarkemmin.

  VastaaPoista
 5. Minäkin jaksoin lukea :)

  Italian hyvin monissa kaupungeissa pitää matkata pitkät välimatkat ennekuin löytää määränpäänsä... ja vaikka ei olis niin pitkäkään niin silti pitää autolla mennä :D

  VastaaPoista
 6. Iris: Heh, Helsingin keskustassa asuvana minulla ei ole autoa ja eikä tulisi mieleenkään ajella täällä muuta kuin julkisilla.

  Mutta serkkuni ja hänen miehensä tarvitsevat työssäkäyntiin kaksi autoa. Bussit ei vaan kulje niillä väleillä joissa hän ja miehensä käyvät töissä.

  VastaaPoista