keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Tuhlailun määrä on vakio

tunnetila: jaahas..

Olin ennen Italian matkaa vähän aikaa ostamatta vaatteita, kenkiä ja laukkuja, mutta rahaa meni silti tavalliseen tahtiin. Laskin kuluttaneeni viime kuussa yli 300€ pelkkään kosmetiikkaan (sis. myös pesunesteet vartalolle). Niin kai se sitten on, jos rajoittaa tuhlailua yhdellä osa-alueella sitä kuitenkin kompensoi ostelun ilon muilla tavoin. Ihan kuten minulle käy myös silloin kun yritän olla karkkilakossa. Karkiksi ei lakon aikana lasketa keksejä, pullia tai jäätelöä, joten ahdan niitä napaani triplasti normaaliin nähden eikä lakosta oli sitten mitään hyötyä.

Kosmetiikkavarastoni ovat nyt viime aikaisen hamstrauksen tiimoilta kohtuullisen täynnä eikä hetkeen taida tulla mitään uutta ostettavaa sillä saralla (paitsi aurinkotuotteita joita kuulema saa tällä hetkellä Look Fantasticilta puoleen hintaan, kiitos vinkistä Salka..). Voin siis jälleen keskittää huomioni muihin rahaa vieviin hömpötyksiin. Hömpötyksistä puheenollen... Ostin viime viikolla kengät. Kengät, joista olen jo pitkään ollut monta mieltä.


Hanna Sarenin ensimmäinen mallisto Seppälälle sisälsi viime syksynä ilmestyessään myös nämä nilkkurit. Ihastuin niihin jo ensimmäistä kertaa ne nähdessäni, mutta ne olivat liian korkeat niin kannaltaan kuin hinnaltaankin. Tai no, siroista nahkakengistä 150€ on aika vähän, mutta nahkakengistä, joissa mietityttää moni asia, 150€ on liikaa.

Perusteluja kenkähankinnan puolesta ja vastaan:

- tarvitsen korolliset mustat nilkkurit,
mutta koron ei tarvitsisi olla noin korkea
- k
engät on korkeasta korosta huolimatta mukavat jalassa,
mutta en ehkä jaksaisi kävellä niillä esim. koko päivää töissä
- kengän korko on sininen enkä pidä sinisestä väristä,
mutta oudolla tavalla minusta on hauska että korko on sininen
- ovh. hinta 149,90€ on epäilyttävistä kengistä paljon,
mutta alehinta -70% eli 44,90€ on niin halpa
etten saisi tuohon hintaan edes DinSkosta muovisia nilkkureita

Jos uudenvuodenlupaukseni ei olisi voimassa, en miettisi kenkien kohtaloa hetkeäkään. Tietysti ostaisin ne ja jos en jaksaisi kävellä niillä pitkiä matkoja niin käyttäisin niitä lyhyillä matkoilla. Niin yksinkertaista se olisi. Mutta nyt kun ostojenpuolitus -lupaukseni on käynnissä nämä kengät vievät paikan joltain muulta, ehkä käytännöllisemmältä kenkäparilta. Mitä ihmettä teen? Palautusaikaa kengillä on vielä viikko. Siinä ajassa ratkaisu on löydyttävä. Löytyykö mielipiteitä ja perusteluja?

Loppuun vielä päivän asu. Tuntuu etten ole laittanut blogiini päivänasukuvia pitkään aikaan, mutta aina on niin paljon muutakin höpötettävää! Asu koostui seuraavista elementeistä: takki Promod, alin paita Italiasta, päällimmäinen paita Selected, housut Ellos, laukku second hand, balleriinat Italiasta.Promodin villakangastakin kanssa on ollut käyttöönotto-ongelmia. Takki on vuoriton, joten talvella se oli liian kylmä ja aurinkoisina päivinä se taas näyttää liikaa talvitakilta. Ratkaisin ongelman laittamalla takin päälle eilen, hieman pilvisellä säällä t-paidan kanssa. Takki oli sopivan lämmin ja villatakkimainen kun pidin sitä auki. Ohut pusero alla ja paljaat jalat balleriinoissa. Hassu, mutta toimiva combo!

12 kommenttia:

 1. En tiennyt, että Promod löytyy Suomestakin..

  VastaaPoista
 2. Iris: Valitettavasti Promodia ei ole Suomessa. Lähin Promodin liike on Tallinnassa. Ostin takin Thaimaasta, Bangkokista, tammikuussa siellä reissatessani.

  VastaaPoista
 3. Promod on ihana liike. Nimim. taas sieltä lähti yksi kesämekko mukaan tänään.

  Vaikea pähkinä tuo kenkäkysymys.. Jos ei palauta ja myöhemmin löytää ihanan täydelliset tossut voi hiukan kaduttaa. Mutta toisaalta kaduttaa kuitenkin palautuksen jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Hih, lähti se itselläkin tilaus menemään, tosin olin jo etukäteen suunnitellut hommaavani jonkun heidän aurinkotuotteistaan, olin kyllä vähän innoissani nähtyäni siellä osan niistä alennettuina, kerrankin lykästi :D

  Kenkäasian suhteen en oikein osaa auttaa, tosin jos aina vähänkin epäilyttää, ei yleensä kannata ostaa. Jos ajattelee tuon ostolakon puitteissa, jos kenkäkiintiö ei täyttyisikään, jäisikö kenkien ostamattomuus häiritsemään?:,

  VastaaPoista
 5. Ihanat kengät, mutta edelleen olen se järjen ääni. Jos niissä on muttia, ne jäävät käyttämättä.

  VastaaPoista
 6. hihi, tuun heti leuhottamaan, että mä maksoin noista samoista hanna sarén -kengistä kynpin tampesterin seppälässä :D sillä hinnalla saa mulle olla jo aika paljonkin muttia. alennetun tavaran määrästä päätellen ko. mallisto ei tosiaan tainnut olla suurmenestys. harmi sinänsä, ainakin kunnianhimoinen idea.

  VastaaPoista
 7. Ajattele syksyä. Paksut mustat sukkahousut, muukin vaatetus mustaa ja nuo kengät... Pitänee mullakin mennä Seppälään!

  VastaaPoista
 8. Pidä kengät! Eikä mitään muttia Nina enään =) Yritän kovasti myötäelää täällä tuota sun hankintaa.

  Promod sais kyllä tulla myös Suomeen monen muun ihanan ketjun lisäksi. Oon ihastunut ketjuun nimeltä Sportgirls johon en oo törmänny vielä muualla, ku Australiassa. Mut toisaalta, jos Suomesta löytys kaikki kivat liikkeet niin tulisko sitä enää tehtyä shoppailumatkoja muille maille vierahille...?

  Ellu

  VastaaPoista
 9. Ostin tuollaiset kengät muutama viikko sitten 70% alesta, mietin ostaessani samoja asioita kuin sinä... Täyteen hintaan en olisi ostanut mutta noin laadukas kenkä siihen hintaan houkutti. Eikä minulla ollut vielä tuollaista "herrainrouvainkenkä"-mallia vaikka saappaampia ja avokkaita löytyy rutkasti. Eivät ole jääneet käyttämättä! Kun siirsin saappaat talvivarastoon, olin tyytyväinen "välikausikengistä". Korko on sen verran paksu, että ovat hyvät työmatkakengät - kapeammat korot kun jäävät helposti kenttien ym. eteis/tuulikaappi/lattiaristikoihin kiinni.

  Seppälässä on ollut reippaassa alessa Sarénin esim. pellavaisia vaatteita, ne eivät valitettavasti vartalonmallilleni istu. Mutta Nykänen&Frigren -mallistosta ostin pari loistavan mallista paitaa, joista maksoin noin 8 euroa kappaleelta :)

  VastaaPoista
 10. Mikkan: Niinpä, oon niin paljon pohtinut tuota "toisaalta ja toisaalta" juttua. Äh, vaikea päättää!

  Salka: Heh, enpä usko että kenkäkiintiö voi jäädä puutteelliseksi! :)

  Shandi: Kiitos Shandi, voin aina luottaa järjen ääneesi! :)

  Tiiti: Oih! Jos mä saisin nää kengät kympillä niin en miettisi sekuntiakaan! Kiltti, kävisitkö katsomassa olisko siellä noita koossa 38 ja maksaisi kympin? Ostaisit mulle niin mä maksan ja korvaan ja fanitan sua! :)

  Ami: Ai nou ai nou.. Juuri ko. mietteet mielessäni en haluaisikaan noita palauttaa. :)

  Ellu: Oho, Sportgirls on mullekin ihan tuntematon. Mutta totta, jos Suomessa olisi kaikki samat merkit mitä maailmalla niin reissujen yksi suola katoaisi.

  Wandabe: Hienoja löytöjä olet tehnyt, wau! Ja kiitos kenkien kehumisesta, kallistaa vaakaa niiden pitämisen suuntaan.. ;)

  VastaaPoista
 11. mää kävin juoksemassa paikallisseppälän läpi, mutta eipä siellä ollut ainokaistakaan sarén-kenkää enää jäljellä, eikä enää vaatteitakaan. höh!

  VastaaPoista
 12. Tiiti: Kiitos kun edes yritit. Arvostan kovin! :)

  VastaaPoista