maanantai 11. toukokuuta 2009

Vastauksia

tunnetila: urakointi

Pyysin lukijoitani synttäriarvontapostauksessani kysymään minulta mitä tahansa. Joihinkin, akuutteihin kysymyksiin, vastasin jo tuon postauksen kommenttilootassa, mutta vasta nyt ehdin palata muihin kysymyksiin ja postaustoiveisiin. Tässäpä näitä!

goldenshower ja HNNNNN kysyivät:
Miten päätit aloittaa bloggaamisen ja onko koskaan tullut niin ilkeitä kommenteja että olisi tehnyt mieli heittää luistimet nurkkaan?

Aloitin bloggaamisen kun koin vääryyttä S-Marketissa. Tai itse asiassa ei siellä minulle tehty mitään väärää, mutta olin päättänyt aloittaa elämän tiedostavana kuluttajana ja olin päättänyt ostaa siitä hetkestä lähtien vain luomutuotteita. Palasin kaupasta mukanani luomujogurttia, kaikki muut tuotteet ostoslistasta oli kaupassa piilotettu jonnekin tai sitten tuotteet oli pakattu vääränkokoisiin pakkauksiin. Ärsytti, tympi ja harmitti, joten ajattelin perustaa marmatusblogin.

Tuon episodin jälkeen meni pari viikkoa enkä keksinyt sinä aikana mitään marmatettavaa. Ajattelin ensin lopettaa bloggaamisen siihen, mutta sitten päätinkin kokeilla kirjoittamista omana itsenäni. Päätin kirjoittaa asioista jotka kiinnostavat minua ja joista minulla on muutakin sanottavaa kuin valitus. Ja sillä tiellä ollaan. Ja sanottavaa tuntuu aina olevan hirvittävästi.

Ilkeitä kommentteja en ole blogissani juurikaan saanut. Kiitos fiksujen lukijoitteni. Luulen, että blogiani lukevat hieman aikuisemmat ihmiset jotka eivät viitsi turhasta nurista eivätkä jaksa olla kateellisia pienistä asioista. Kateellisuudesta kun useimmiten ne vi****lut johtuvat. Kerran kiukuttelin blogissani kun kukaan ei kommentoinut vaivalla kokoamaani matkapostausta. Siihen anonyymi kommentoi jotenkin näin: "En viitsi kommentoida kun ei olisi muuta sanottavaa kuin eppaa!" Tuo oli ihana kommentti kahdellakin tapaa. Ensinnäkin siitä näkee, että fiksut ihmiset ovat mielummin kommentoimatta jos tuntuu "epikseltä" kuin että alkavat haukkua kirjoittajaa. Toiseksi, sain siitä itselleni uuden sanonnan. Aina jos joku on mielestäni hyvin epäreilua niin huudahdan: Eppaa!! Kiitos sinulle, "Eppaa" -anonyymi! :)

a. moskova kysyi:
Tunnetko enää tarvetta palata vakavaan mielipidekirjoitteluun? Tai tuntuuko että mielipiteiden suunnaton suoltaminen päivänasujen väliin menee jotenkin väärään osoitteeseen?

Vakavaan mielipidekirjoitteluun minulla ei ole kaipuuta. Monet muut hoitavat sen blogeissaan paremmin kuin minä. Toki kirjoitan rehellisiä arvioita mm. testaamistani tuotteista, sanon suoraan jos en pidä jostain, mutta se taas ei liity millään tavalla vakavaan mielipidekirjoitteluun. Mielipiteitään asioista voi laittaa hyvin päivänasujen väliin, herättäväthän ne usein enemmän keskustelua kuin pelkät päivän asu -postaukset. Enkä edes kirjoita pelkkää päivän asu -blogia vaan höpöttelen kaikenlaista yleisemmin elämääni kuuluvista pintapuolisista asioista.

Ja edelliseen liittyen kommentti lukijalta:

snna sanoi...
Blogisi on mukavaa vaihtelua pelkille shoppailu ja vaate blogeille! Olet ihanan kantaa ottava!

Kiva että lukijani ovat huomanneet pienet mielipiteenilmaukseni joita olen silloin tällöin viljellyt. Eivät mene siis mielipiteet hukkaan päivän asu -kuvien joukossakaan. Kiitos snna!

Heatn kysyi:
Mikä on sun mielestä parasta bloggaamisessa ja mikä sitä vastoin kamalinta?

Parasta: kun testaa uutta tuotetta joka on ihana, näkee hyvän leffan tai vaikkapa ulkomailla törmää kivaan paikkaan tai kokee muuten kokemisen arvoisen asian, niin usein tulee mieleen että tämän jutun haluaisin kertoa muillekin. Blogissani voin oikeasti jakaa nämä asiat ihmisille joita samat asiat usein kiinnostavat. Ja ihmisille voi olla testauksistani tai matkustusvinkeistä oikeasti hyötyä. Se on ihan mahtavaa!

Kamalinta: joskus tulee blokki eikä päässä pyöri yhtään asiaa josta haluaisi kirjoittaa. Olen sellainen höpöttäjä että usein näitä hetkiä ei tule, mutta kun on sellainen fiilis ettei keksi mitään järkevää kirjoittamista on parempi olla kirjoittamatta. Ja silloin taas tuntuu että pettää lukijansa ja pelkää, että kohta kaikki kyllästyvät odottamaan ja kun taas kirjoitan jotain niin ketään ei ole enää lukemassa.

Frida_koo kysyi:
Onko olemassa vielä jotain josta ehottomasti haluaisit kirjottaa, mutta ei ole uskaltanut tai kokenut aiheen liian araksi?


Hmm.. Liian arkoja aiheita, joista siis haluaisin kirjoittaa, ei taida olla. Olen tarkoituksella jättänyt paljon henkilökohtaisia asioitani blogini ulkopuolelle enkä halua niitä sen kummemmin täällä ruotiakaan. Vaikka pidän mielipiteiden vaihdosta en silti esitä blogissani kärkkäitä mielipiteitä aiheista, joista uskon syntyvän tarpeetonta mekkalaa. Tämä on pääasiassa hyväntuulen blogi jossa puhutaan kevyemmistä aiheista kuten pukeutuminen, kosmetiikka, matkustelu jne. Poleeminen ote ei kuulu blogini sisältöön.

Yhdestä hieman hassusta harrastuksestani minun tosin tekisi mieli blogiin silloin tällöin kirjoitella, mutten tiedä haluanko paljastaa millainen hömpänpömppä täällä päässä todellisuudessa blogiaan kirjoittelee. Ei sillä että häpeäisin harrastustani, ei todellakaan, mutta kerään vielä vähän rohkeutta aiheesta ensimmäisen postauksen kirjoittamiseen. (Ja te lukijoistani jotka minut tunnette: suut suppuun, tiedätte kyllä mistä harrastuksesta puhun!)

Riikka
kysyi:
Mitä vaatekappaletta/asustetta et mistään hinnasta käyttäisi?

Jos tarpeeksi maksetaan niin käyttäisin varmaan ihan mitä tahansa vaatetta! Turkiksista en pidä eli niitä en ostaisi, mutta yksi tämän hetken muotijuttu jonka jätän suosiolla pitkäsäärisille
neitokaisille on kiiltäväpintaiset legginsit. Lyhyet jalat ja tanssijan pohkeet yhdistettynä kiiltäväpintaisiin leggareihin on asia, josta en taida koskaan päästä yli. Toisaalta minulla ei ole edes tavallisia legginsejä koska näytän mielestäni niissäkin epäesteettiseltä.

Kaisa sanoi/kysyi:
Kiitos kun nostat päivän asuissasi esiin nuoria kotimaisia suunnittelijoita, se on mukavaa vaihtelua muotiblogien joukossa! Oletko kokeillut ns. luonnonkosmetiikkaa (Cosmebio-sertifioituja) tai oletko ajatellut kokeilla?


Kiva, Kaisa, että olet huomannut kotimaisten suunnittelijoiden suosimiseni. Joskus oikein harmittaa kun blogit olisivat loistava keino nuorille suunnittelijoille päästä suurempien massojen tietoisuuteen, mutta lähes kaikki palstatila annetaan bulkkituotteille. Kalliimpien massatuotteiden (esim. Acne, Tiger of Sweden) hinnalla kun usein saisi jo uniikimpaa juttua kotimaisilta uusilta lupauksilta. Mutta lupaan jatkossakin kirjoitella kotimaisista suunnittelijoista, muutama idea on jo hautumassa..

Kysymäsi luonnonkosmetiikka on minulle vierasta, mutta olisin hyvin kiinnostunut niitä kokeilemaan. En
vain tiedä mistä aloittaa.. Stockan Hulluilta Päiviltä olin ostaa Loccon herkullisen tuoksuista vartalovoidetta, mutta reissusta tuomani Thannin vartalovoide on vasta hiljattain korkattu. Ehkäpä kokeilen Loccon voidetta seuraavaksi, heti kun tämänhetkinen voidepurkki on käytetty loppuun!

Marsi(paani) sanoi ja kyseli...
Mulla löytyis juttutoiveita kuules: haluisin nähdä sun kenkä- ja korukokoelman, siis vaikka pariin kuvaan koottuna kaikki. Sitten laukuista sama. Ja sun lempivaatteet ja sitten ne, joita ei ikinä tule käytettyä mutta ei voi heittää poiskaan. Onko sulla jotain uskomattomia vintage- tai muita aarteita vaatekaappi pullollaan, mutta niitä ei vain säännöllisesti asuissa näy? Voisin esittää toiveen vielä siitä, että olisiko mahdollista saada kuvia hieman suurempina?

Kiitos Marsi(paani), siinä oli toiveita kerrakseen! :) Ja kas, yksi toiveistasi toteutui heti (kuvat suuremmiksi) ja toinen, korupostaus, on myös tullut ulos eetteristä. Kiitos siis antamistasi ideoista!

Kenkäpostausta toivoi myös Emilia, joten täytyy kai se toteuttaa pikimmiten. Luulen tosin että joudutte pettymään. Karsin kenkäkokoelmaani vuosi sitten keväällä niin kovalla kädellä, että jäljelle jäi alle puolet. Hirvittävä urakka mutta kyllä kannatti! Nyt kaikki kenkäni mahtuvat yhteen kenkäkaappiin. Laukuille tein saman, mutta nythän niiden esittely on sitten helpompaa kun ei ole paljon esiteltävää! Ja lempparivaatteet postaus on hyvä idea, sekin tulee vielä joku päivä. Vintage-aarteita en valitettavasti juurikaan omista.

Eltsi kysyi...
Jos saisit minkä tahansa vaatteen/asusteen ilmaiseksi, mikä se olisi? Kuva olisi kiva tässä vastauksessa:)


Tämä on niin mahtava kysymys etten osaa vastata tähän tällä hetkellä yhtään mitään! Mutta Eltsi, kysymys on niin hieno että palaan vastaukseen vielä ihan varmasti!Palkintona ollut Antti Asplundin koru herätti myös kysymyksiä. Tässä vielä kertaalleen vastauksia.

Maarit kysyi:
Voih, sininen on mun lempiväri :) Mistä noita voi ostaa?

Vaikka vastaus tuohon plussan/ristin hankintakysymykseen on tullut mainittua jo useamman kerran niin toistetaan vielä: koruja saa Antti Asplundin liikkeestä Iso-Robalta, lähettämällä Antille sähköpostia tai pian avattavasta nettikaupasta.

wernu sanoi...
Miten viittit luopua tosta ihanasta korusta?

Minulla on käytössä Antilta jo kaksi plussakorua, musta ja läpikuultava mattavalkoinen, joten ostin arvontaan sinisen jottei siitä luopuminen olisi ollut hankalaa. Antti sponssasi arvonnan toisen osan eli pienen pussukan. Yhteistyöllä saatiin hieno palkinto aikaan!


Päivä kuvina postausta toivottiin, yksi sen tyyppinen löytyy jo täältä. Myös koti/sisustuspostaus oli toivelistalla pariinkin otteeseen. Täällä kerroin miksei sellaista ole vielä tullut ja täällä kuvasin taannoin pieniä juttuja kodistamme. Ehkä vielä joku päivä saatte kunnon asuntomerkinnän.

Missu pyysi blogiani tilattavaksi blogilistalta ja lisäsin tilauslinkin blogiini saman tien. Pyynnöstä suurensin myös kuvien kokoa hieman, eli jos haluat nähdä kuvissa olevia juttuja tarkemmin ne kannattaa klikata isommaksi. Kiitos parannusehdotuksista!

Tähän loppuun vielä laitan kolme kommenttia jotka hämmensivät minut täysin. Voiko enää upeampaa palautetta blogikirjoittelustaan saada?! Kiitos ihmiset, palaan näihin kommentteihin aina kun on paha päivä eikä mikään huvita.

*******************************

Tykkään sun blogistas, kaikki ihan ihan tavallinen saa luksusmerkityksen kun ne on esitelty täällä!

*******************************

Blogisi löytäminen oli minulle jollain tapaa helpotus; olin aina ajatellut pukeutuvani tylsästi (itselleni sopivasti ja mukavasti) ja värittömästi, mutta blogisi kautta opin näkemään, että sellaiset vaatteet, jotka yleensä kaappiini löytävät tiensä, voivat näyttää ulkopuolisen silmin hyviltä. Tyylini on siis hyvin samankaltainen omasi kanssa, etkä näytä mielestäni pätkääkään tylsältä vaikket kikkailekaan erilaisten rock-uskottavien vartaloketjujen yms. kanssa. ;) Se on antanut myös minulle rohkeutta olla "ihan vain tällainen kuin olen".

*******************************

Tää on mun eka kommentti sillä löysin tämän ihanan blogimaailman eilen ja olen ollut siitä asti koneella klo:10-24. Olen aina ollut kiinnostunut vaatteista ja tyyleistä ja nyt aloin selaamaan nettiä, koska ajattelin järjestää kasariteeman syndet. Syndeihin ei ole löytynyt vielä ideoita mitä ei jo ole valmiiksi mutta olen kokenut valaistumisen ja nyt kun tiedän mitä muutkin ihmiset piutää yllään en pidä itseäni enää epänormaalina.. tai kaverini sanoin "roskiksena", hitsi nyt alkoi uusi itsevarmaminuus xD

*******************************

Jäikö vielä jokin asia askarruttamaan? Saatte taas kysyä mitä vaan, vastaan parhaani mukaan!

Kaikkia osallistuneita vielä kerran kiittäen, hangonkeksinä hymyilevä Nina

11 kommenttia:

 1. koska kommentit on aina syytä pitää tiukasti aiheessa, hämmentääkö ketään muuta, että joku valitsee nimimerkikseen goldenshower? yst. terv. nimim. yksinkertaisen kaksimielinen hihittelijä

  VastaaPoista
 2. edelliseen komenttiin viitaten, hämmentää! =D

  Mutta oon ihan täysin samaa mieltä tuossa toiseksi viimeisen palautteen kanssa siitä, että ilman ns väreillä tai herkullisilla yksityiskohdilla kikkailua voi myös olla näyttävä ja tyylikäs.. Olet siinä onnistunut hyvin ja eppaa että toisilta se ei suju yhtä hyvin =D

  VastaaPoista
 3. Tiiti: :) Mä hetken mietin voinko laittaa ton nimimerkin tonne vai tuntuuko että mua on "vedetty höplästä", mutta laitoin sen silti esille. goldenshower mikä goldenshower, ei nimi miestä pahenna! :)

  Mikkan: Kiitos Mikkan, tosi kivasti sanottu! :)

  VastaaPoista
 4. Oletpas saanut kivoja positiivisia kommentteja!

  VastaaPoista
 5. Iris: Sanos muuta! Blogillani on superihania lukijoita, kuten sinäkin Iris joka jaksat usein kommentoida!! ;)

  VastaaPoista
 6. "Luulen, että blogiani lukevat hieman aikuisemmat ihmiset.."

  Heh, terveiset täältä 14v lukijalta! Vai tarkoititko henkisesti aikuisempia? Noh kuitenkin, koen nyt olevani aikuisempi kuin monet muut ehkä vanhemmatkin anonyymit :)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: Voi jee! Hyvin fiksut 14v lukijat, kuten sinä, ovat tervetulleita blogiini, kuten kaikki muutkin fiksut ja mukavat ihmiset! :) Olipa hauska kuulla että sinäkin luet blogiani. Olen oikeasti luullut että kirjoittelen enemmän aikuisemmalle väelle. Kiitos viestistäsi, ilahduin!

  VastaaPoista
 8. mitkä ne reiät sai aikaan niihin neuleisiin??

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: No älä nyt mene asioiden edelle... :) Julkaisin postauksen vahingossa vaikka kirjoitan siihen parhaillani lisäkommenttia. Kohta tulee.. :)

  VastaaPoista
 10. Ei kysyttävää/kommentoitavaa. Halusin vaan ilmoittaa että olen taas mukana lukupiirissä. Ja kiva että olet olemassa!

  VastaaPoista
 11. I May Say: Mahtavaa, kiva kuulla sinusta taas! Mietinkin jo missä luuraat. :)

  VastaaPoista