sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Pyrähdys pois arjesta

tunnetila: tyytyväisyys

Päivän reissut Tallinnaan tai Tukholmaan tuovat arkeen mukavaa vaihtelua. Varsinkin jos matkan tekee ihan ex-tempore. Tällä kertaa minivirkistys osui Tallinnan suuntaan. Matkalla satamasta Vanhaan kaupunkiin poikkesimme uudessa, vasta valmistuneessa (osa alueesta on vasta rakenteilla) Rotermannin kauppakeskuksessa, kauppakorttelissa. Hieno paikka! Oletteko käyneet?


Ostoskeskus leviää alueella useampiin rakennuksiin joista suurin osa on vanhoja tehdasrakennuksia joita on laajennettu tai ne on remontoitu kokonaan uutta käyttöä varten. Alue sai viime vuonna Tallinnan kaupungin arkkitehtuuripalkinnon, eikä suotta. Yllä olevan korkean rakennuksen oikealla puolella on hieman huomaamaton sisäänkäynti jo valmiiseen kauppakeskukseen josta löytyvät mm. maailmanmerkit Gant, Lacoste, Guess, Adidas ja Pepe Jeans.


Itse vierailin keskuksessa vain luonnonmukaisten tuotteiden myyntiin erikoistunneessa Parim Poodissa ja ostin sieltä Marseille saippuan jossa on myös oliiviöljyä. Herkullinen tuote (ei kuitenkaan syötäväksi), suosittelen!


Ihana sää sai viihtymään koko päivän Tallinnassa ulkosalla, joten vaateshoppailu jäi tällä reissulla vähäiseksi. Pakko oli kuitenkin piipahtaa Bershkalla joka sijaitsi samassa Rotermannin pihapiirissä, vanhassa tiilitalossa. Sovitin muutamia kivoja juttuja mutta kun mikään ei tuntunut "pakko saada" -jutulta niin jätin ostamatta. Vasta kotona huomasin keskuksessa olleen myös Stradivariuksen, mutta sinne täytyy mennä seuraavalla kerralla, paremmalla ajalla. Viime kesänä Pariisissa kun olisin voinut ostaa mukaani koko Stradivariuksen!


Tässä vielä muutama kuva Rotermannin alueen rakennuksista. Tykkäsin paikasta todella ja seuraavan kerran kun suuntaan päiväksi Tallinnaan niin voi olla, että käytän maissa vietettävät tunnit pelkästään koluten tätä aluetta. Korttelista kun löytyy ravintoloitakin joihin voi istahtaa lounaalle ostosten teon ja arkkitehtuurin ihailun lomassa.Päivä Tallinnassa oli muuten hyvin onnistunut (myös seisovapöytä (varsinkin alkupalat) Viking XPRS laivalla oli loistava!), paitsi yksi hutiostos tuli tehtyä. Ostoslistalla luki kynsilakanpoistoaine ja sen sitten ostinkin. Paitsi että tuli ostettua lakanpoistoaine rakennekynsille. Just. Tarvitseeko joku rakenne- tai geelikynnet omistava lukijani kynsilakanpoistoainetta? Laittakaa kommenttia tai sähköpostia niin saisin itselleni sopimattoman aineen pois nurkista pyörimästä. Kiitos!

6 kommenttia:

 1. kyllä toi ihan omille kynsillekin sopii. asetonittomia vaan kaupataan yleensä rakennekynsi-nimikkeellä.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Oikeestiko?! Loistavaa jos sopii myös "luomuille"! Kiitos tiedosta, en olisi uskaltanut tuota käyttää tällä tietämättömyydelläni.

  VastaaPoista
 3. Jep kyllä sopii!!!älä anna pois

  VastaaPoista
 4. Mitas taalla on tapahtunut?

  Meinasin kysaista, etta eiko tuo sopisi luomu-kynsillekin, mutta siellahan se kommentti ja vastaus olikin jo...

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Kiitos tiedosta! Olipa kiva yllätys!

  Iris: Heh, miksi kaikki muut tietää että tuota voi käyttää luomukynsillekin paitsi minä?? Tosin ei oo ehkä ylläri.. ;)

  E: Kiitti! Paikka on tosi kiinnostava, kannattaa käydä!

  VastaaPoista