torstai 16. heinäkuuta 2009

Annanko periksi?

tunnetila: päättämisen vaikeus

Ja taas lisää kenkäasiaa, toivottavasti ette kyllästy useampaan kenkäpostaukseen peräkkäin!


Täydellisiä balleriinoja jo pidempään metsästäessäni olen törmännyt kenkäkaupoissa ja blogimaailmassa mm. muodikkaisiin gladiaattorisandaaleihin joista tykkään kovasti. Itselleni en kuitenkaan voi kuvitella matalia kenkiä joiden remmit nousevat nilkkaan ja katkaisevat muutenkin lyhyet sääreni typerästi saaden ne näyttämään entistä onnettomammilta.

Gladiaattoreita enemmän olen kuitenkin ihastunut mm. Nelliinan blogissa nähtyihin varrellisiin sandaaleihin. Nelliinan pitkissä ja hoikissa säärissä mustat mokkavartiset kengät ovat suorastaan täydelliset, mutta omat töppöjalkani kärsivät tässäkin samasta katkaisu/lyhentymis-efektistä. Luovuin jo toivosta, kunnes näin Zarassa varrelliset sandaalit materiaalina beige mokka. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä!


Kengät ovat ulkoisesti kaikkea sitä mitä olen niiltä halunnut, ehkä enemmänkin, paitsi että ne eivät istu kovin hyvin jalkaan. Kävellessä kantapää nousee ikävästi ylös. Osaako kukaan kertoa mikä vaivaan auttaisi? Olen kävellyt kotona kengillä ees taas mutta en osaa päättää pidänkö ne vai en. Toisaalta palo ja ihastus on valtava, mutta jos en ole varma onko kengistä käytössä mihinkään niin en haluaisi ostaa kenkäkaappiini turhaa täytettä. Alla testailen kenkiä maailman parhaan mekon kanssa ja mielestäni kenkien vaalea väri ei katkaise säärtä niin pahasti mitä musta mokka katkaisisi.Olen siis antamassa periksi omalle "säännölleni": lyhytjalkaisena en käytä "nilkan katkaisevia" matalapohjaisia kenkiä. Tai ei tuo mikään sääntö ole vaan omaan kokemukseen pohjaava huomio jolla vältän illuusion vielä lyhyemmistä sääristä.

Joskus täytyy vain antaa periaatteilleen periksi. Vai täytyykö? Mitä teen kenkien kanssa? Tai mitä sinä tekisit?


Ps. Illalla Britneyn keikalle. Wohoo!!!!! Nämä kengät olisi muuten sinne ihan mahtavat...

18 kommenttia:

 1. Käyttäisin niitä lyhyemmän hameen kanssa ;-)

  VastaaPoista
 2. Ne on kyllä ihanat, MUTTA perustylsänä ihmisenä sanon, että jos ne ovat huonot jalassa, ne tulevat jäämään kaappiin ja siksi sinun kannattaa ne palauttaa. (Mä oon tylsä, aina käsken sun palauttaa kaiken, sori)

  VastaaPoista
 3. Getpalmd: Oon kaivanut kaappini ylösalaisin mutta tää on lyhin mihin pystyn. :) Siis juuri minimpiä ei kaapista löydy eikä säärenikään anna periksi tästä paljon mittaa lyhennellä. :)

  Shandi: Älä pyytele anteeksi, sä olet järjen ääni ja melkein kaiken käskemäsi olen aina palauttanutkin. :) Mutku näitä mä rakastan... <3

  VastaaPoista
 4. Minulla on suurimmassa osassa Biancon kengistä aivan sama ongelma. Vaikka koko on sopiva, kantapää nousee ja voin yhdet sellaiset kengät ostaneena kertoa, ettei niillä oikeasti voi kävellä! Ainakaan ilman tuskaa:) Suloiset on kengät, mutta suosittelen palautusta.

  VastaaPoista
 5. Ihanat ovat, muttamutta jos ovat huonot jalassa palauta ihmeessä. Kokeilin itse myös vastaavia kenkiä ja mietin kanssa, miten niillä voi oikeasti kävellä, kun nilkat hölskyvät kauheasti. Tulin siihen tulokseen, että malli käy hyvin rintavalle jalalle.

  Mullakin on sääntö, että ei nilkan katkaisevia matalapohjaisia, mutta kovasti on ollut koetuksella. Yhdet nudenväriset lähtivät melkein matkaan, kun eivät näyttäneetkään jalassa yhtään pahalta.

  Itse yhdistäisin kengät sortsien ja inkkaripaidan kanssa.

  Mukavaa keikkaa!

  VastaaPoista
 6. Sanon samaa, jos on huonot jalassa, älä missään nimessä pidä! Kenkiä saa aina uusia, jalkoja ei.

  VastaaPoista
 7. Kantapään nousemiseen saattavat auttaa ns. sukansäästäjät, joita saa kenkäkaupoista. Sellaiset läpykät, geeliä tai nahkaa, jotka liimataan kantapään kohdalle kengän sisäpuolelle. Mulla on yksissä kengissä sellaiset, ja toimivat ihan hyvin. Mutta älä tulkitse tätä niin, että yllyttäisin sinua ostamaan epäsopivat kengät. ;)

  VastaaPoista
 8. Äää... Miksi minulla on näin fiksuja ja järkeviä lukijoita?! ;

  Lovely: Niinpä niin... Pienen tuskan olisin ehkä noiden puolesta valmis kärsimään, mutta voi olla että sitä tulisi tässä tapauksessa liikaa. :)

  Piksi: Nudet ja hyvin vaaleat kengät ovat onneksi armollisia lyhytsäärisille. Tuovat vielä toivoa. :)

  Nämä kyllä hölskyvät tyhmästi. Kiva kuulla että sinäkin olet näitä kokeillut ja totesit saman. Jaloissani siis ei ole vikaa.

  Ja kyllä, shortsit ovat näiden kanssa ihanat! En ole koskaan omistanut shortseja mutta nyt löysin nekin alesta. Voi tätä iloa!

  Maria: Erittäin hyvin sanottu Maria! :)

  Nekku: Mulla on kaapissa yhdet käyttämättömät geeliset "kantapääjutskat" ja mietin liimaisinko ne kenkiin testiksi. Toisaalta liimapinta heikkenee ensimäisen liimauksen jälkeen joten jos en pidäkään kenkiä niin sit tyynyt menee hukkaan.

  Nekku mä vähän toivoin että olisit kuitenkin yllyttänyt.. ;)

  VastaaPoista
 9. Nina, minä yllytän: pidä ne, ne on ihanan väriset ja mitä nyt jos pari rakkulaa jalkaan tulee ;D

  VastaaPoista
 10. En mä ainakaan olisi kiinnittänyt huomiota siihen että sulla olisi lyhyet jalat, sen puolesta siis pitäisin ne :) Mutta ihan kantapään kautta oppineena (eheheh miten loistava mielikuva) voisin sanoa että jos ei istu niin ei istu, ei niitä silloin tule käytettyä. Mutta minkäs rakkaudelleen mahtaa..

  VastaaPoista
 11. Kokeile ihmeessä niitä geelityynyjuttuja sinne kantapäähän, sillä mikäli sulla on samanlaiset kuin mulla, niin liimapinnan saa vesipesulla ihan käyttämättömän näköiseksi (kunhan jättää sen kuivamaan luonnollisesti, eikä pyyhi millään nukkaavalla liimapuolelta) :D Nuo sandaalit ovat nimittäin niin ihanan näköiset, että ymmärrän täysin, miksi niihin rakastuit!

  VastaaPoista
 12. Sopivat todella hyvin sinulle, pidän kovasti! Olivatko kalliit?

  Mulla on yksissä pikkasen liian isoissa kengissä sellaiset geelit kantapäissä (apteekista ostin), ja hyvin toimii. Ole vain tarkkana mihin kohtaan läsäytät sen tarran, ettei tule liian alas!

  VastaaPoista
 13. Aivan ihanat sandaalit, mä yllytän pitämään ne :D Ja sulla mitkään lyhyet jalat ole, ei todellakaan! Sopivat siis hyvin :) Tosin, jos se kenkä tuntuu inhalta jalkaan, miettisin kyllä itsekin, toisaalta, voihan niitä kantapäägeelityynyjä kokeilal..:) Mulla ne on yksis baltsuis, joita käytän duunissa, ei väsy jalat mukamas niin nopsaan :D

  VastaaPoista
 14. Iris: Jee, ääni pidon puolesta! Se tässä mietityttää kun en tiedä tuleeko kengistä rakot vai mitä tapahtuu jos/kun ne lonksuvat jalassa..

  Sarakissa: Heh, kantapään kautta taidan itsekin oppia ettei lonksuvia kenkiä kannata ostaa.. :) Ja kiitos, jalkani kiittävät yllättävästä kohteliaisuudesta. :)

  Molly Moll: Okei, testaan tänään kenkiä "kantalapun" kanssa ja teen sitten päätöksen. Kiva että ymmärrät palavan rakkauteni näihin kenkiin. :)

  Joy: Jee, kiitos! Kenkien ovh. oli 60€ mutta ostin ne kympin alennuksella. Jos nuo maksaisivat 30€ en miettisi hetkeäkään, mutta 50€ on ehkä paljon jos en noita tulekaan käyttäneeksi.

  Salka: Kiitos kiitos kiitos! Nyt alkaa mennä mielipiteet enemmän pitämisen puolelle.. Noh, lopultahan teen päätöksen ihan itse mutta silti on kiva kuulla positiivisia kommentteja!

  VastaaPoista
 15. Ihastelin samaisia kenkiä, kauniit ovat eivätkä "katkaise säärtä". (Mulla on ollut itsellä myös issueita remmien ja varsien turmiollisesta - kirjoitin ensin "rumiollisesta", heh! - vaikutuksesta sääriini, mut olen havainnut siitä olevan poikkeuksia. karusti nilkan poikkileikkaavasta remmistä en tykkää edelleenkään, mut sellainen matalampi, ikäänkuin v:mäinen remmi taas soukentaa säärtä. Osa nilkkapituisista varsista toimii samoin tavoin, osa taas edelleenkin on murhaa.)

  Kandee varmaan kokeilla niitä geelipadeja, mut jos sittenkin hankaa tai on vääränoloinen, palauta ihmeessä. Mulla ainakin tavoitetila on sellainen kenkavarasto, jonka jokaisissa pareissa on ihmisen hyvä ja nätti olla.

  VastaaPoista
 16. Sugar Kane: Tässäpä hyvä esimerkki ihmisten itselleen kehittämistä ongelmista. Sinulla nimittäin on juuri sellaiset pitkät ja hoikat sääret jotka näyttävät mielestäni upeilta oli varsi millainen tahansa. Ihastelisin jalassasi varmasti vaikka korkealle polveen yltäviä gladiaattoreita!

  VastaaPoista
 17. NinaV, tai sit mä olen oppinut valitsemaan kenkäni ovelasti ;) Väärästä kohdasta katkeava, yleensä liian lyhyt (tai nilkkurissa väärällä lailla liian pitkä!) saappaan tai gladiaattorikengän varsi kylläkin niitä lyhentää ja paksuntaa, mut olen oppinut välttelemään niitä.

  Itse asiasta oon siis ehdottomasti sitä mieltä, että nämä kuvan kengät näyttävät hyvältä sulla, ja sinä niissä! Beige (mokka)nahka kesäjalkineissa nuin yleensäkin on LUV.

  VastaaPoista
 18. Sugar Kane: Kiitos! Mielipiteesi rohkaisemana ja samaa mieltä beigestä mokkanahasta olevana päätin pitää kengät. Ne on ihanat, ihanat! :)

  VastaaPoista