perjantai 10. heinäkuuta 2009

Viimeinen ennen kesälomaa

tunnetila: mukavuus

Tänään on viimeinen työpäivä ennen kesäloman alkua. Jihuuuuuuu!!! Ajattelin poistua paikalta vähin äänin jo puolen päivän maissa, onhan minulla iltapäiväksi ja illaksi paljon puuhaa. Näistä puuhista kertoilen ehkä tuonnempana lisää. Huomenna suuntaan kulkuni loman kunniaksi Tallinnaan ja järkyttävästä meripahoinvoinnista kärsivänä toivon, että pari päivää kestäneet myrskytuulet ovat huomenna muisto vain.


Viime päivinä tuo sää on kyllä ollut mitä kummallisin. Välillä sataa, välillä paistaa, seuraavassa hetkessä on hullun kylmä ja tunnin päästä ilma muuttuu hiostavaksi ja hyvin painostavaksi. Pukeudu siinä sitten järkevästi ja säätilan mukaan. Vaikka pukeutumiseni on viime päivinä ehkä muuten ontunut (olen kastunut pari kertaa kunnolla), päätin etten ainakaan palele, tuli mikä tuli, ja tämä päätös on pitänyt.


Päivän asuun päätyi eilen minut hyvin onnelliseksi tekevä alelöytöni (yksi näistä kätevyyksistä joita voin käyttää myös talvella), Ritva Fallan suunnittelema pellavaneule Marimekolle. Neule on hyvin väljä ja päällä suorastaan roikkuva, mutta kuten täällä kirjoitin, väljänkin neuleen täytyy istua jollain tasolla, muuten en kelpuuta sitä itselleni. Tämän neuleen olkasaumat eivät suuresta koosta huolimatta roiku sillä niitä ei ole! Raglanhiha antaa usein anteeksi isommankin kokovirheen. Neuleen juju, ja juuri sen vaadittavan istuvuuden antaja, on puseron miehustan hyvin erikoinen leikkaus, tai siis rypytys. Kuva kertonee taas enemmän kuin tuhat sanaa.


Heh, myönnetään että neule näyttää kuvissa aikamoiselle säkille mutta hyvä se oikeasti on! Neule tuo mahtavat ysärifibat olematta kuitenkaan makuuni liikaa yhtään mitään. Ja itselle "ei niin ominaista" vaatteen väriä tasapainottaa Asplundin pleksikoru ja kokomusta alaosa kenkiä myöden.

Vaikka olen edelleen totaali-ihastunut niukkaan pellavajakkuuni jota olen käyttänyt koko kesän, tuntuu välillä ihanalle pukeutua oikein väljään vaatteeseen johon voi kietoutua. Siihen tämä vaate on omiaan ja tämän ominaisuuden vuoksi uskon yhteisen taipaleemme olevan pitkä. Ainut miinus vaatteessa on sen tuoma syksyn kaipuu. Tässäkö tämä kesä taas oli? Turhaanko hankin niitä kesävaatteita ja käytin koko vuoden ostosaldoni t-paitoihin joita ehdin käyttää kerran? Sitä paitsi, ensimmäinen varsinainen kesälomapäiväni on vasta maanantaina. Eih!!!

11 kommenttia:

 1. Älä vielä luovuta, yleensä ne parhaat ilmat on heinä-elokussa. JOten toivoa on. Mä tosin luovutin eilen ja laitoin jalkaan (talvi)saappaat. (sopivasti sanavahvistus on freak)

  VastaaPoista
 2. Shandi: Toivotaan kesän vielä jatkuvan! Heh, mahtava sanavahvistus heinäkuussa talvisaappaita käyttävälle ihmiselle! :D :D

  VastaaPoista
 3. Täälläkin kaivettiin talvineuleita esille, kun ilmat alkoivat olla taas liian kylmät. "Onneksi" koko kesä menee töissä ja sisätiloissa, jotta ei tartte marista liian hyvästä keleistä.

  Olen ottanut haasteesi vastaan ja koetan selvitä yhdella vaateostoksella per kuukausi (tästä jätetaan väkiselläkin huomiotta reilu viiko sitten tekemäni pieni tilaus ulkomaiseen nettikauppaan. Olivat ainoat tekemäni aleostokset ja käytännössä kesäkuussa tehdyt).

  Kuri toistaiseksi pitänyt, alelaarista tarttuivat mukaan -50% vagabondin korkosasaalit. Vaateostokset koetetaan säästellä elosyyskuulle ja vain pakollisille ostoksille.

  VastaaPoista
 4. Piksi: Järisyttävän mahtavaa!!!!! *kumartaa ja kunnioittaa* Raportteja odotellessa.. ;) Tsemppiä, olen ihan innoissani että ryhdyit tähän!

  VastaaPoista
 5. Neule on oikein kaunis! Materiaali näyttää ihanan laadukkaalle ja miehustan yksityiskohta tuo just sopivan määrän sitä jotain:)

  VastaaPoista
 6. Hyvää lomaa! Sää ainakin vaihtelee useaan otteeseen päivän mittaan ;-). Kesähän on vasta alkanut, elokuu on paras ja syyskuussakin vielä tarkenee leggareissa.

  VastaaPoista
 7. Tosiaan, nämä kelit ovat kyllä tuntuneet aivan syksyltä, kylmä-kuuma-kymä-vettä-tuulta jne. Mutta toivotaan sentään, ettei kesä ihan vielä ohi ole (ettei kaukokaipuukaan yltyisi ihan megalomaaniseksi).

  Neuleesi on todella kaunis, harmitus että monet väljemmät vaatteet ei still-kuvissa näytä niin kauniilta kuin luonnossa/liikkeessä.

  Ihanaa lomaa!!!

  VastaaPoista
 8. Kiva neule!

  Kyllä niitä kesäpäiviä tulee lisää. Pakko.

  VastaaPoista
 9. Lovely: Kiitos Lovely! Ihana että näit neuleen kauneuden vaikka kuvat toivat siitä esiin kauheuden. :)

  Nooruska: Kiitos lomantoivotuksista! Tähän mennessä on ollut ihanaa ja säät ovat suosineet. Hyvä alku!

  Joy: Kiitos, tuo still-kuvien tylsyys on välillä harmillista. Joistakin vaatteista täytyisi ottaa videota että saisi niiden liikkuvuuden ja laskeutuvuuden esiin. :)

  Mikkan: Pidetään peukkuja pystyssä kauniiden kesäpäivien toivossa. Viikonloppu oli ainakin ihana!

  VastaaPoista
 10. Iris: Kiitos Iris! Eka varsinainen lomapäivä tänään ja vettä sataa kaatamalla. :)

  VastaaPoista