torstai 23. heinäkuuta 2009

Finsk

tunnetila: pettymys

Salka vinkkasi taannoin blogissaan että Asokselta saa Julia Lundstenin Finsk -kenkiä yli 80% alennuksella. Tilaisuuteen oli pakko tarttua ja onnistuin tilaamaan kaupan viimeisen parin omaa kokoani sini-mustista nilkkureista. Toimitus kotiovelle kesti vajaan viikon ja pääsin innoissani testailemaan kenkiä asujeni kanssa.Kengät olivat hyvät jalassa ja istuivat muutenkin kuin valettu. Korko oli aika korkea, joten en tiedä olisinko jaksanut kävellä niillä esim. koko päivää töissä. Kengät sopivat kuitenkin kaikkien housujeni kanssa ja tekivät jokaisesta testaamastani asukokonaisuudesta jännittävän kaksivärisen nahan ja puisen, hauskanmuotoisen koron ansiosta.


Petyin kuitenkin kenkien laatuun niin paljon että päätin kenkien upeudesta huolimatta palauttaa ne. Puukanta oli lohjennut yläosasta, kengän liimaukset tursusivat nahan ja pohjan välistä rumasti ja kahden nahan väliset liitokset oli tehty huolimattomasti ja nahka oli joissain kohdissa kuprulla.


Kengät oli valmistettu Brasiliassa. En tiedä brasilialaisesta kenkäteollisuudesta mitään, mutta hyvää kuvaa ensikosketus ei siihen ainakaan antanut. On upeaa että suomalainen Lundsten pärjää maailmalla ja että hänen mallistojaan myydään maailman huippuliikkeissä ja jopa itse Manolo Blahnik on sanonut ihailevansa Lundstenin työtä, toivoisi kuitenkin että hintavien, yltä päältä nahkaa olevien kenkien valmistus olisi yhtä ensiluokkaista kuin Lundstenin suunnittelu.

Onko muilla kokemuksia Finskin mallistosta? Jos on, millaisia?

11 kommenttia:

 1. Kenkäongelmia sullakin näemmö. Paskamateriaali potuttaa just nyt niin paljon, että...

  VastaaPoista
 2. Kurja juttu. Muuten olen kuullut Finskien nahan ja työnlaadusta vian kehuja.

  Brasilian kenkäteollisuus lienee aika laaja ja varmastikin monitasoinen (en nyt jaksa muistaa mitkä kaikki huippumerkit valmistuttavat poponsa siellä) - mikä lienee luontevaa kun maa on suurimpia ellei suurin naudankasvattaja maailmassa? Esim. iso osa Zaran kengistä tehdään siellä, ja hintaansa nähden omien kokemusteni valossa kohtuu hyvin!

  VastaaPoista
 3. Lääh, voi kettu, miten kauniit!!!

  Varmaan potuutti älyttömästi palauttaa moiset ihanuudet huonon laadun takia, mutta minkäs teet :(

  VastaaPoista
 4. Edelliseen postaukseen vielä, että jään innolla odottamaan L'Occitanen manteliöljyarvostelua. Pitänyt ostaa sitä monta kertaa, mutta en ole rohjennut, kun joillakin öljyillä tuntuu imeytyminen kestävän ikuisuuksia.

  Ja kiitos kivasta blogista! :)

  VastaaPoista
 5. Itse omistan juuri nuo samaiset kengät, ja tykkään niistä ihan hirveästi. Laadun suhteen ei ole ollut valittamista, mutta täytyy myöntää, että kengissä näkyy käsityön jälki, eli eivät ole ihan superviimeistellyn näköisiä. Eniten olen harmitellut sitä, että kengistä ei ole saatavilla puolikkaita kokoja!

  VastaaPoista
 6. what the hell... itse olen hypistellyt Finskin kenkiä ja ihaillut nimenomaan sitä laadukkuutta :O Mikähän maanantaikappale sulle on osunut?

  VastaaPoista
 7. Kääks! Eipä olleet kovin hyvät kengät. Olen myös ihastellut asoksella finskin kenkiä ja näemmä ei kannata tilata. Miten osasit tilata oikean koon ts. vastasiko hyvin normaalikokoasi?

  Hyvää lomareissua. Tämä pistää pakaten ja suuntaa huomenna nokkansa kohti tamperetta ja särkänniemeä (kaupat koettaa kiertää kaukaa =)).

  VastaaPoista
 8. Voi harmitus, jos kenkulit olivat laaduttomat :( Höh! Ehkä ne olivat jo jollain toisella olleet ekana sovituksessa ja kärsineet matkalla kolhuja?

  Tuo nahan kupruaminen on muuten ärsyttävää, mulla eräissä vagabondin kengissä tapahtui niin, ei hyvä :(

  VastaaPoista
 9. Jännää, että sait noin surkeat kengät suunnittelijalta, joka on mielestäni monissa haastatteluissa esiintynyt jopa vähän, no en halua sanoa ylimielisenä, mutta hyvin varmana omista taidoistaan. Ja muistaakseni usein listannut asioita, mikä kenkäsuunnittelussa on nykyään pielessä :)

  Olen aiemminkin ihmetellyt sitä, että Finskin kengissä on nahkapohjat, mutta suunnittelija itse kehottaa käymään hetimmiten laitattamassa niihin kumit suutarilla. Eikö tuon hintaisissa kengissä ne kumit voisi olla valmiina, jos kerran suunnittelijan itsensäkin mielestä sellaiset on pakko olla..?

  Näiden kokemusten jälkeen ei kyllä tarvii Finskin kenkien perään kummemmin haikailla :( Olen kuullut huonoa palautetta myös Hanna Sarénin kenkien laadusta. Höh!

  VastaaPoista
 10. Nooruska: Paskamateriaali on perseestä! ;)

  Sugar Kane: Muistelin juuri brasilislaisia kengänvalmistajia/merkkejä ja ainakin omistamistani kengistä Dumond taitaa olla kokonaan brassi. Niiden laatuun olen ollut aina ihan tyytyväinen.

  Joy: Juu, kyllä mä pari päivä niillä kotona kävellä kopsuttelin ja palautus kirpaisi (varsinkin kun Asoksen asiakaspalautuksen joutuu maksamaan itse..), mutta en halunnut ottaa rikkinäisiä kenkiä vaikka olisikin saanut havalla.

  Kirppu: Kiitos kivasta kommentistasi! Olen nyt useampana päivänä käyttänyt vartaloöljyä ja se kuivuu tosi nopeasti. Välillä liiankin nopeasti kun tuntuu etten ehdi kunnolla levittää sitä :)

  Sointu: Voi sinä onnellinen kauniiden kenkien omistaja! :) Käsityönjälki saakin kengissä näkyä, mutta jos pala puuttuu kannasta niin silloin kyseessä on jo sekundatuote.

  Nelliina: Älä muuta sano! Olin ihan hurjan pettynyt kenkiin ja uskon saaneeni maanantaikappaleen. Ei noin monen sadan kengät myy jos niiden laatu on yleisesti ottaen kuraa.

  Piksi: Nettikaupassa kokoja oli jäljellä enää 36 ja 38 joten tilasin tuon 38. Sattui olemaan juuri oikea kokoni.

  Toivottavasti Tampereella oli kivaa!!!

  Salka: Mietin itsekin voiko olla niin, että Asos yrittää myydä useamman kerran asiakaspalautuksena takaisin tulleita, hieman viallisia kenkiä roimalla alennuksella. Tosin silloin täytyisi mainita että kengät ei ole primaa. Harmittaa kyllä!

  Kirsikka: Suunnittelijoilla on valtava työ etsiä laadukas valmistaja kengilleen. Tunnen eräänkin kenkäsuunnittelijan joka on vaihtanut tehdasta viime aikoina useammankin kerran saadakseen itseä tyydyttävää laatua. Ja laaduntarkkailu on hankalaa kun ei voi olla itse aina paikalla Italiassa tai Portugalissa vahtimassa työskentelyä. Uskon että tässäkin tapauksessa suunnittelu toimii paremmin mitä toteutus.

  Ja noista nahkapohjista... Useimmissa laadukkaissa kengissä on nahkapohja jonka päälle kannattaa laittaa kumia ennen kenkien käyttöönottoa. Tylsää, mutta laadukas nahkapohja on usein laatukengän merkki.

  VastaaPoista
 11. Juu, palan puuttuminen on jo aika iso miinus. Sen verran voin lohduttaa, että työkengiksi ovat aika korkeat, jalat väsyvät tosi nopeasti.

  VastaaPoista