lauantai 25. heinäkuuta 2009

Britney ja playback

tunnetila: fiilistely

Viime torstaina (16.7.) Hartwall-areena täyttyi mm. Britney klooneista, innostuneista teineistä, perheenisistä pienine tyttärineen sekä muuten vain ilmiöstä Miss Spears -kiinnostuneista ihmisistä. Itse kuulun viimeiseen kategoriaan ja tämä saattoi osaltaan vaikuttaa mielipiteeseeni konsertista.


Konsertin ensimmäinen puoli tuntia lavalla nähtiin huikeita akrobatiaesityksiä ja Areenan keskelle rakennettu lava toimi todella kiertueen nimen mukaan sirkuksena. Britneytä saatiin kuitenkin odotella lavalle tuskallisen pitkän aikaa. Lopulta neiti Spears saapui lavalle valtavan yleisömylvinnän saattelemana ja hän esitti muutaman kappaleen uudelta Circus -levyltään. Täytyy myöntää etten ollut koskaan kuullutkaan niitä. Muutaman biisin jälkeen otin korvatulpat pois sillä en kuullut laulua juuri lainkaan ja kun tarkemmin kuunteli niin kaikki laulu kuului tulevan playbackinä. Plääh!


Ensimmäinen slovari kuitenkin toi toivoa paremmasta sillä tämän kappaleen kohdalla Britneyn laulu (ja hengitys) kuului selvästi ja hän eläytyi esiintymiseen täysin edellisistä biiseistä poikkeavalla intensiteetillä. Tästä alkoikin konsertin ylämäki joka jatkui loistokkaana varsinaiseen finaaliin, kunnon hittikimaraan. Hittikimarasta tunnistin jokaisen biisin ja niin tuntui tekevän muu yleisökin joka nousi katsomoissa seisomaan ja jammailemaan biisien tahdissa. Do Somethin?, I'm a Slave 4 U, Toxic, Baby One More Time, Womanizer. Loistava loppuhuipennus!


Viime kesänä Kylien konsertin jälkeen oli aika erilainen fiilis vaikka Britney petrasi huikeasti loppua kohti ja jätti keikasta jammailevan ja hyvän olon. Britneyn sirkusaiheinen show oli upea, mutta jäin silti kaipaamaan aitoa laulua sekä ennen kaikkea läsnäoloa. Yksi välispeak sekä lopussa huudetut "Good night Finland!" eivät riittäneet tekemään vaikutusta siitä tiesikö Britney ylipäänsä missä maassa piipahti muutaman tunnin ajan keikkansa heittämässä. Konsertti oli visuaalisesti upea ja suorituksena hyvä, mutta mielestäni massiivistenkin konserttien täytyisi olla maailman tähdiltä kuitenkin muutakin kuin suorittamista. Kuinkahan Madonna ottaa yleisönsä? Se nähdään elokuussa!

Ai juu, tyhjin käsin en tullut Areenalta kotiin. Keikalta oli ihan pakko hankkia edes pieni muisto Britneyn vierailusta Suomessa. Valitsimme ystäväni kanssa itsellemme kimaltavat Britney -kaulakorut. Heh, tulen varmaan käyttämään tuota usein.. :)Ketkä teistä olivat katsomassa Britneytä ja mitä mieltä olitte? Entä ketkä ovat tulossa katsomaan Madonnaa?

Keikkakuvat otettu puhelimella Nokia E71.

5 kommenttia:

 1. Aika ristiriitaisia kommentteja oon kuullut Britneysta, mutta ei kyllä harmita yhtään, etten lähtenyt.

  Madonnaa varten on jo KAKSI vaaleanpunaista pitsimekkoa, joista taidan valita sen vähemmän kasarimaisen, etten pelästytä muuta väkeä. Musta sifonkihuivi vaan puuttuu!

  VastaaPoista
 2. Mä olin kaverin kanssa kattomassa. Onneks saatiin liput erittäin hyvään alehintaan, sillä konsertti oli totaalisen p***a!!

  Show oli huikea, mutta britni ois saanut kyllä panostaa paaaaljon enemmän esiintymiseensä. Eipä se paljoa tanssinut vaan pikkasen koitti pyörittää pyllyä, laulu oli tosiaan pelkkää playbackiä, eikä se huomioinut yleisöä yhtään...

  Oisin kuvitellut että Mrs. Lifestyles of the rich and famous ois panostanut omaan esiintymiseensä enemmän.

  Mutta tulipahan sekin nähtyä,mutta kyllä mulla suu jäi aika pahasti auki keikan jälkeen, enkä ollut ainoa. ;)

  VastaaPoista
 3. Mä tulen Madonnaa katsomaan, se taitaa olla once in a lifetime -juttu; ainakin Suomessa :)

  VastaaPoista
 4. Minä olin britneyn keikalla myös ja tykkäsin tosi paljon erityisesti just siitä hitaasta biisistä minkä se laulo sateenvarjolla istuen :) Munkin blogissa on juttu britneyn keikasta

  VastaaPoista
 5. Petra: Kyllä keikka musta kuitenkin kannatti nähdä, eikä harmittanut vaikka siitä aika paljon maksoinkin. Voipahan nyt ainakin sanoa että olen nähnyt Britneyn ja aika laiskalta näytti. :)

  Mulla ei ole Madonnaan suunniteltua asua, ehkä laitan tuon Britney -korun sinne. :)

  Peppi: Mäkin ihmettelin tuota "tanssillisissa kohtauksissa käytän taustanauhaa", eipä nimittäin neitoselle tainnut tulla juurikaan hiki esiintyessä. :) Olen nähnyt livenä mm. Justin Timberlaken ja siinä oli kyllä muuvit kohdallaan ja laulu kulki tanssista huolimatta.

  Heidi: Totta, "kerran elämässä" -jutun vuoksi mäkin tuonne haluan. Ja halusin myös Britneyn keikelle. Ettei käy kuten Michael Jacksonin kanssa ettei ehdi nähdä livenä. :(

  Krizista: Se hidas biisi (olisko ollut Everytime) oli varmaan koko keikan aidoin ja siitä tuli hyvä fiilis.

  VastaaPoista