lauantai 4. heinäkuuta 2009

Toinen neljännes

tunnetila: kauhu

Toisen kvartaalin tulokset on laskettu ja kauhu on laskeutunut tähän taloon. Ensimmäinen puoli vuotta ostelurajoitetta on ohi ja tulokset ovat järisyttävät. Pitkittääkseni jännitystä isken lasiin ensin alkuperäisen puolituslupauksen.


Ensimmäinen neljännes (1.1.-31.3.) meni hyvin. Vaikka mukana ensimmäisen kvartaalin laskuissa oli Thaimaan matka ja siellä tekemäni hankinnat, saldo oli silti erittäin rohkaiseva. Ostin tuona aikana 11 vaatetta, 2 paria kenkiä ja 2 laukkua. Olin saldoon ja maltilliseen ostelutahtiin tyytyväinen, mutta liika himmailu ja hankintojen jarruttelu sekä järkeistäminen taisi kostautua patoutuneena osteluvimmana joka purkautui toisella neljänneksellä. Mukana ostelua lisäämässä tällä kertaa Hullut Päivät, Pietarin ja Milanon matkat sekä kesäalen ensimmäiset viikot.


Voi jestas! Vuotta on vielä puolet jäljellä ja saan koko tuona aikana ostaa enää 6 vaatetta!! Ja hei, löysin jo eilen, eli heinäkuun puolella, koko kesän metsästämäni shortsit, eli saldo on pienentynyt entisestään. Viisi uutta vaatetta tulevien syksyn ja talven aikana ei ole paljon. Se on ihan kohtuuttoman vähän!

Olen myynyt tämän vuoden puolella muutamia vaatteita, laukkuja ja kenkiä kavereilleni ja työpaikkakirppiksellä. Ehkäpä käytän tuota myyntiä jonkinlaisena kompensaationa, esim. viidestä myydystä vaatteesta saan ostaa yhden uuden, tai saan käyttää myynnistä saamani rahat uuden vaatteen ostoon. Onneksi kesäalesta olen ostanut mm. kahdet housut, pellavaneuleen, puuvillaisen neuletakin ja pellavaneulostunikan, eli voin käyttää kaikkia noita myös syksyllä ja talvella.

Päivän asuna tänään oli yksi aleostoksistani jota voi käyttää niin kesällä kuin talvellakin, Objectin harmaa pellavaneulostunika. Tykkään neuleesta valtavasti! Neule on livenä hauskan kerroksellinen. Etukappale muodostuu kahdesta neuloskerroksesta joista päälimmäinen on toisessa sivusaumassa kiinni ompelein, toisessa sivusaumassa päällimäistä kerrosta pitää kasassa narukiinnitys. Jopas on vaikea selittää! Toivottavasti kuva kertoo paremmin tunikan jujun. Päivän asun balleriinat Marc by Marc Jacobs.


Kylläpä olen itselleni haasteen kehittänyt! Onneksi tämän viikonlopun shoppailukierros Turussa peruuntui, eli kun vietämmekin Turku-viikonlopun vain rauhallisella omakotitaloalueella grillaillen ja rentoutuen ei Turun kaupat pääse minulle ja lompakolleni viekoittelevasti huutelemaan.

Mukavaa viikonloppua kaikille, minulla se taitaa mennä shokista toipumiseen!

13 kommenttia:

 1. Huh, kuusi vaatetta kyllä kuulostaa vähältä :O Täytyy nyt toivoa, ettei syysmallistoissa olisi yhtään mitään kivaa ja houkuttelevaa..;D No ei vaiskaan. Mutta tiedän tuon tunteen, itselle nuo ostossääntöjen rikkominen on kamalaa, mutta tuskinpa sitä muut niin kovasti moralisoivat..:) Ja ainahan voi todellakin kompensoida :)!

  ps. todella kaunis tunika :)!

  VastaaPoista
 2. Mä olen ollut itseeni ja etenkin itsehillintääni tyytyväinen. En ole juuri mitään ostanut koko vuotena kaupoista tai kirppareilta. Huutiksesta olen muutaman jutun huutanut. Mutta tunne haihtuu ihan kohta tai on jo haihtunut. Ne syyskuvastot ja kauppoihin tulleet syysvaatteet saavat minut hulluksi.

  Mutta jottet tulisi aivan hulluksi, kannattaa niistä säännöistä hieman joustaa, esim. myymiesi vaatteiden yms. rahoilla voit ostaa uusia. Tiedän kokemuksesta, että omien sääntöjen rikkominen syö paljon enemmän kuin jonkun muun tekemien.

  VastaaPoista
 3. Huhhuh. Kuusi vaattetta on todellakin vähän, mutta toisaalta, mikäs osoittaa sen suurempaa mielenlujuutta kuin pysyä siinä kuudessa.. Itse en pystyisi!

  (tai ehkä pystyisin kun toinen kesätyöpaikka menikin alta, joten palkkakuitti on huomattavasti pienempi :)

  Upea alelöytö muuten!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi4/7/09 18:13

  En ymmärrä. Eihän 6 vaatetta ole nyt niin vähän! Mitä viime vuoden syksy vaatteille on tapahtunut? Huoh.

  VastaaPoista
 5. Miten se nyt menikään, sisältyykö tuohon vaatekiintiöön myös alusvaatteet, sukat tai muut "ei-niinkään-vaattet"?

  Nyt kun alan miettiä, en ehkä ole ostanut kovin paljon alkuvuoden aikana, mutta jos laskisin kaikki ostamani pienetkin jutut yhteen niin summa voisi olla yllättävän iso.

  VastaaPoista
 6. Ei tuo nyt hirveän kauhistuttavaa ole. Kuukausia on jäljellä kuusi ja vaatteita viisi jos lasketana ne shortsit lukuun. Mulla saattaa ihan kevyesti mennä kuukausi etten osta yhtään vaatetta. Nyt pitää vaan alkaa paremmin kaivelemaan valmiita varastoja ja käyttää syksyllä niitä vanhoja hyväksi havaittuja juttuja =)

  VastaaPoista
 7. Salka: Jep, kuusi (tai oikeastaan viisi) vaatetta kuulostaa todella vähältä. Ja tuo itselle asetettujen sääntöjen rikkominen on juuri tässä se pahin kynnys. Ei vaan pysty antamaan periksi jos on jotain päättänyt. :)

  Shandi: Juurikin noin, omat säännöt on kamala rikkoa (jos niitä joskus joutuu rikkomaan), muiden tekemät ei niinkään. ;)

  Hyvältä kuulostaa oma, maltillinen, ostelusi.

  Mikkan: Voi ei, kurja kuulla että toinen kesätyö peruuntui. Onneksi kuitenkin on edes yksi homma tiedossa.

  Anonyymi: Minusta kuusi vaatetta on tosi vähän, mutta juuri ostelun hillitsemisen vuoksi tämän rajoittelun aloitinkin. Viime syksyiset vaatteet on vielä ihan hyviä ja kunnossa (paitsi ne joihin olen tehnyt itse nypynpoistajalla reikiä :)), joten haluan ja aionkin käyttää nyt niitä. Se vaan kun muoti muuttuu ja koko ajan tekisi mieli ostaa uusia juttuja vaikkei mitään tarvitsisikaan..

  Ilona: Alusvaatteet, sukat yms. ei kuulu tähän laskelmaan. Onneksi. Talvella voi sitten osteluhimossa hakea kaupasta vaikka uudet alusvaatteet tai vyön eivätkä ne vähennä saldoa. :)

  Rhia: Juuri tuo vanhojen vaatteiden käyttö tässä olikin tavoitteena. Mieli vaan tekee liian usein ostaa jotain uutta piristystä vaatekaappiin (vaikkei nuo ainaiset mustat vaatteet niin hirveästi taida kapin sisältöä piristääkään..). Kiitos kuitenkin kannustuksesta ja ideasta jakaa ostokset kuukausille.

  VastaaPoista
 8. Ai ai, eipä ole montaa vaatetta enää jäljellä, mutta tsemppiä kirppismyynteihin niin saat kerättyä lisää saldoa ;)

  VastaaPoista
 9. Iris: EI ole monta jäljellä ei... Saas nähdä miten käy. Ja kiitos tsemppauksesta!

  VastaaPoista
 10. Huuuh!!? 22!!? Äkkiä ne kertyy!

  Jos tosiaan olet hiukan saanut vanhoja vaatteita eteenpäin sijoitettua, niin kyllä minusta sen voi ehdottomasti laskea kompensoivan tilannetta, taloudellisesti ja säilytystilan suhteen. Ei menisi turhan ahdistavaksi tuo loppuvuoden shoppailu sitten. Jos sattuu tekemään jonkun huippulöydön vaikka, eikä saldoa ole enää jäljellä.. ;)

  VastaaPoista
 11. Joy: No sitä mä just mietin.. Eli jos/kun joulukuussa saldo on täynnä ja jos satun löytämään esim. vuosia metsästämäni duffelitakin niin pakkohan se on silloin ostaa. Kirppiskompensaatiota siis kehiin. Mutta vasta silloin, suurimmassa hädässä, ei yhtään aiemmin. :)

  VastaaPoista
 12. Hienosti olet jaksanut pistää luvuiksi shoppailusi. Toivottavasti syysmallistot ei houkuttele liikaa, jotta saat pidettyä tekemäsi suunnitelmat. Ehdottomasti kirpparirahat saa käyttää johonkin ekstraan. Ja onhan sitä sitten taas ensi vuosi ja tammialet =).

  Oletko muuten huomannut säästäneesi rahaa tämän projektin aikana vai onko kaikki säästämäsi vaateraha kulunut johonkin muuhun ylimääräiseen tai kalliimpiin vaateostoksiin? Itse olen tietoisesti vähentänyt vaateostoksien määrää viimeaikoina, mutta toistaalta olen sitten panostanut vähän kalliimpaan/laatuun.

  VastaaPoista
 13. Piksi: En ole tarkkaan seurannut, mutta luulen säästäneeni vaateostoksissa sievoisen summan rahaa. Tosin olen kuluttanut ne sitten koko kosmetiikka-arsenaalini uudistamiseen, eli säästööä ei ole tainnut tulla. Ostelun määrä on vakio! :)

  VastaaPoista