maanantai 6. heinäkuuta 2009

Voisiko vieläkin karsia?

tunnetila: mietiskely

Anonyymi ihmetteli edellisen postauksen kommenttiboksissa miten kuusi vaateostosta puolessa vuodessa voi mielestäni olla vähän. Niinpä niin.. Olisi kiva jos itsekin pääsisin joskus siihen että ostaisin vain noin yhden vaatteen kuukaudessa. Tuolla tahdilla vaatekaappiin ei taatusti jäisi pyörimään vaatteita joissa roikkuu edelleen laput kiinni.

Aloin miettimään mitä uusia vaatteita tarvitsen OIKEASTI syksyllä enkä keksinyt muuta kuin ohuehkon mustan neuletakin itse tuhoamani tilalle. Housuja minulla on aika vähän, mutta lisää käyttöikää saaneet, mustaksi palautetut housut menevät vielä ensi talven ja vanhat bootcut-farkut ovat alkaneet näyttää taas jostain syystä aika raikkaille. Ostin myös alesta kivat haaremipöksyt joita tulen varmasti käyttämään niin pitkälle syksyyn kun niillä tarkenee. Ehkäpä pärjään vielä tämän syksyn/talven jo olemassa olevalla housuvarastolla eikä ostorajoite ahdista niin paljon mitä kuvittelin.


Tänään päivän asuna juuri yllä mainitsemani alesta löytyneet Objectin haaremihousut (tosi pillit polveen asti ja yläosa/haara löpsöttää runsaana), myöskin ale-löytö Vilan sifonkipusero ja mustaksi maalatut vanhat kiilakorkokengät. Kengät on nyt ihan huiput, tykkään niistä valtavasti. Alla lähikuva sifonkipuserosta. (Olen nyt kehitellyt tavan saada mustista vaatteista selvää; kuvaan vaatteen ikkunan edessä luonnonvalossa. Saa vaatteista pikkasen paremman käsityksen mitä tuossa ylläkin nähtävästä mustasta keinovalomössöstä.)


Mutta miten on mahdollista että olen ostellut viime kuukausien aikana niin paljon vaatteita mitä listat kertovat? Yksinkertainen vastaus: viime vuonna ei ollut kesää, mentiin suoraan keväästä syksyyn, joten en ostanut viime kesäksi juurikaan uusia vaatteita. Nyt olen täydentänyt mm. t-paita varastojani ja kesävaatekiintiö alkaa olla nyt täynnä.

Hassua miten mieli tämän projektin kanssa vaihtelee. Välillä olen varma etten mitenkään pärjää, välillä taas puhkun itsevarmuutta ja tyytyväisyyttä. Tänään on jälkimmäinen fiilis mutta se ehtii vielä vaihtua useampaan kertaan tulevan puolen vuoden aikana. Jos pärjään tässä projektissa niin ensi vuonna voisin ottaa tavoitteeksi ostaa yhden vaatteen kuukaudessa. Uskaltaisiko joku teistä lähteä mukaan koitokseen? ;)

9 kommenttia:

 1. Heeeei, hyvä idea kuvata tuossa ikkunan edessä, hyvin saa selvää!

  Mä en kyllä "pärjäisi" ostamalla vain yhden vaatteen kuukaudessa. Tai en tiedä, jos siihen ei kuuluis kirppisvaatteet, ehkä sitten.

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva toppi! Onko tämän kesän alennusmyynneistä ostettu vai jo aikaisemmin hankittu?

  VastaaPoista
 3. Joy: Jee, mun vaatekuvasta saa selvää!!! :) En taitaisi minäkään pärjätä yhdellä vaatteella kuukaudessa..

  Sointu: Sifonkitoppi on tämän kesän alennusmyynneistä ostettu eli hyvällä tuurilla näitä voi vielä löytyä kaupoista. Tykkään tästä ihan hirmuisesti, kannattaa lähteä metsästämään! :)

  VastaaPoista
 4. Olen koko kesäkuun ollut tosi kunnolla ja pysytellyt kaupoista poissa. Ja ostanut vain viisi vaatekappaletta... Ja pari kirppisjuttua, lasketaanko ne?

  Hassuinta on, että syynä ei suinkaan ole matti kukkarossa vaan etten kerta kaikkiaan ole jaksanut kiertää kaupoissa enkä ole ehtinyt kirppiksille. Ja tottakai jossain määrin muutto ja koko vaatevaraston läpi käyminen on hieman avannut silmiä. Silti. Pari perusjuttua tarvis. Siis kesäaleista. Koko vuoden saldoa en uskalla edes laskea.

  VastaaPoista
 5. Ihastuttavan topin olet kyllä löytänyt :)

  Ja hirmuisesti tsemppiä projektin kanssa, ja ehdottomasti kandee itsekin tehdä, eihän niitä lasketa mukaan :D

  VastaaPoista
 6. Nyt kesällä olen oikeastaan tainnut mennäkin suunnilleen tuolla vaate per kuukausi periaatteella, mutta jotenkin luulen, että mopo voi taas karata käsistä noiden syysvaatteiden kanssa:D Ehkäpä voisi viedä kuitenkin osan vaatteista vaikka kirpparille, niin että saldo pysyisi kaapissa jotenkin balanssissa... Mutta tsemppiä vaan yritykselle!!

  Ja juu...nyt erottuu yksityiskohdat tosi hyvin. Kaunis on toppi:)

  VastaaPoista
 7. Nooruska: Heh, koko vuoden ostelusaldoa ei kannata laskea jos ei halua järkyttyä. :) Kaupoista kokonaan pois pysyminen on ainut mikä olisi minullekin hyvä ratkaisu.

  Salka: Kiitos! Itse tekeminen olisi hyvä juttu, mutta työläs. Ensin täytyy keksiä mitä haluaa, sitten kuinka sen toteuttaa, kangaskauppavierailuun menee aikaa ja ompeleminen, se se vasta työlästä onkin. :)

  Lovely: Kiitos Lovely! Syksyvaatteet saavat kyllä usein minutkin hommaamaan kaikkea kaunista ja lämmintä, mutta tämä syksy tulee olemaan poikkeus. Jo nyt itkettää. :)

  VastaaPoista
 8. Kiinnostava haaste, vaate/kuukausi. Kesällä tuo ei olisi ongelma, mutta syksyllä kaupat pursuavat kiinnostavia vaatekappaleita. Jäänpä tosissani miettimään tätä. Voisin itse kokeilla heinä-joulukuun. Ja kenkiä ja käsilaukkujahan tähän ei tietysti laskettaisi =).

  VastaaPoista
 9. Piksi: Heh, juu, jos tuohon ryhdyt nyt heinä-joulukuuksi niin sovitaan ettei kengät ja laukut kuulu haasteen piiriin. :) Ja jos homman ryhdyt niin muista aina väliajoin kertoa kuinka koitoksessa pärjäilet! :) (Ja kuinka monet kymmenet kengät ostat shoppailuhimossasi..) ;)

  VastaaPoista