keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Metsästys päättynyt. Toistaiseksi.

tunnetila: tyytyväisyys

Puolitoista vuotta sitten keväällä hankkimani nahkaiset kävelykengät joilla ajattelin pärjätä monta kesää, joutivat roskiin viikko sitten sillä nahka oli kulunut puhki paristakin kohtaa. (Ärsyttävää laaduttomuutta, iso miinus Bronxin kohdalle mustaan kirjaan.) Samaan aikaan roskikseen joutivat reissusta ostamani kangasballeriinat, nämä popot hajosivat vain kuukauden käytön jälkeen. (Vielä isompi ruksi mustaan kirjaan halpiskenkien kohdalle.) Kenkämaailmani on ollut täynnä pettymyksiä, toinen toisensa perään.

Pettymyksistä johtuen tein alkuviikosta jotain tavoilleni poikkeavaa: mantrani "ei muovikengille" koki inflaation. Olin jo väsynyt etsimään mukavia balleriinoja joilla jaksaisin kävellä, jotka kestäisivät kulutusta ja joilla voisin tepastella ulkona sateesta huolimatta. Niin nahkakengät kuin satiiniset ihanuudet on jo testattu ja molemmat on noissa tapauksissa havaittu aika kehnoiksi. Niinpä ajattelin antaa mahdollisuuden keinonahkaisille kengille.


DinSkossa eteeni tupsahti pari hyvin pehmeitä, sieviä ja jalassa miellyttäviä keinonahkaballeriinoja. Kenkien hinta (40€) tuntui aika kovalta kun kyseessä on keinonahkakengät, mutta kenkien sisäpohja on nahkaa ja vuori kangasta, joten tämä mukavuusaspekti taisi nostaa kenkien hintaa. Etsintään lopen kyllästyneenä päätin ostaa kengät ja miettiä asiaa tarkemmin vasta kotona. Tykkään kenkien värityksestä ja satiinirusetti sivulla on hauskan tyttömäinen.


Pitkällisen pohdinnan ja periaatteitani vastaan taistelun jälkeen päätin pitää kengät. Kunnes... Kävin eilen siskoni kanssa Sokoksella, liike jossa asioin aika harvoin, ja siellä minua odotti hyllyssä pari Bronxin (jep, en opi virheistäni vaikka Bronxien kohdalla mustassa kirjassa jo ruksi) nahkaisia balleriinoja söpöin paljettikoristein. Kengät sattuivat olemaan juuri kokoani ja pehmoiset jalassa, joten kassan kautta kotiin ja kodin kautta DinSkohon palauttamaan aiemmin ostamani balleriinat.

Onneksi useimmilla liikkeillä on joustava 14 vuorokauden vaihto ja palautusoikeus! Nyt minulla on uudet balleriinat jotka eivät edes vähennä ostelusaldoani. Juuri ostamieni ja heti rikki menneiden tilalle sain nimittäin ostaa uudet. Joku järki tähän hullun hommaan kuitenkin!


Kengät. Miksi joku niinkin ihana asia kuin kengät tuottavat usein hirvittävän päänvaivan? Viime aikoina kenkien hankinta on tuntunut olevan vielä harvinaisen hankalaa. Olen onnistunut ostamaan mm. liian pienet ja liian suuret kengät. Miten aikuinen ihminen ei osaa ostaa sopivan kokoisia kenkiä? Luulisi tällä kokemuksella sen sujuvan leikiten. Toivottavasti nämä balleriinat lunastavat paikkansa lempparikenkieni joukossa eivätkä aiheuta pettymystä heti, ainakaan tämän kesän aikana.

12 kommenttia:

 1. Ei se niin ihmeellistä ole, että olet ostanut epäsopivia kenkiä. Se aika, joka kaupassa yleensä kenkien sovittamiseen käytetään on muutama minuutti, jos sitäkään. Siinä ajassa ei yksinkertaisesti voi huomata samaja asioita kun kengän oikeassa käytössä. Itse olen huomannut muutamien kenkien kohdalla saman eli kaupassa sopivilta avaikuttaneet ovat muutaman käytön jälkeen osoittautuneet liian pieniksi tai suuriksi. Osan on saanut korjattua sillä, että laittaa pohjallisen kenkään tai sukan jalkaan. Ja ainakin nahkakenkiä voi hieman venyttää suutarin tai villasukkasysteemin avulla.

  VastaaPoista
 2. Itse olen korjannut kerran liian suuria kenkäostoksia päkiäpohjallisen avulla. Kengät ostin päivän shoppailun päätteeksi ja olivat sitten seuraavana päivänä liian suuret. Pohjallinen korjasi tilanteen täydellisesti.

  Itse suosin hyviksi kokemiani merkkejä (ecco, clarks, camper). Muita merkkejä tulee ostettua harvoin alesta. Käyttämäni kengät tulee olla hyvät jalassa ja siksi en uskalla lähteä kokeilemaan uusia/halvempia merkkejä, vaikka syytä ehkä olisikin.

  Mutta nuo bronxin paljettiballeriinat huolisin oitin kenkäkaappiini, jos vain niitä täältä periferiasta löytyisi.

  Saako rikkimenneiden vaatteiden tilalle ostaa uusia vai joutuuko ne vähentämään kuukausisaldosta =))? Poikani repi 4veen uhmalla mustan perusneuletakkini hihan rikki kesken kiukkukohtauksen. Kiukkukohtaus kyllä loppui siihen rusahdukseen ja suuren reijän ihmettelyyn.

  VastaaPoista
 3. Shandi: Hyvä etten ole ainut vääränkokoisten kenkien ostelija. :) Itse olen vannoutunut märkävillasukka -tekniikan kannattaja mutta pituutta kärkeen ei märinkään villasukka saa aikaan, ainakaan tarpeeksi.

  Piksi: Kyllä, uuden saa ostaa rikkimenneen tilalle! :) Itse reijitin nypynpoistajalla useamman pienen reijän mustaan neuletakkiini ja nyt on hakusessa uusi enkä aio lisätä ostosta hankintojen listaan sillä korvaan tuolla rikkimenneen ja hankinta on suorastaan pakollinen. :)

  VastaaPoista
 4. Hienoa,kun löysit vihdoin hyvä balleriinat:)Kyllä kenkien ostaminen on välillä tosi hankalaa.Tosiaan erilaisista pohjallisista voi olla apua.Itsellä toinen jalka on hieman toista suurempi,joten avokkaiden kohdalla on melkein aina pakko kikkailla jotain:).Yhteen avokkaaseen laitoin sellaisen "kantatukijutun",joka estää jalkaa luistamasta kengästä.Jouduin sitäkin leikkelemään sopivan malliseksi,mutta toimii:)!

  VastaaPoista
 5. Tpoivottavasti kengät osoittautuvat hyväksi ostokseksi!
  Ainakin ne on ihan tajuttoman kauniit! <3

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Kiitti myötäelämisestä, olen itsekin iloinen kun löysin nuo kengät. :) Olen joskus kokeillut noita kantatukijuttuja (mikähän sen oikea nimi on??) mutta en oikein osannut sitä käyttää. Ehkä olisi tarvinnut leikkelyä minunkin kantatukeni.

  Norppis: Kitti! Kävelin tänään noilla kengillä jo pitkän reissun ja mukavuus säilyi. Tosin laitoin jo ennakkoon rakkolaastarit vahinkojen välttämiseksi. :)

  Kati: Kiitos tiedosta! <3 Poistan viestisi ettei muut ota siitä vinkkiä. :)

  VastaaPoista
 7. Hieno juttu, että balleriinat löytyivät! Ja vielä kaúniit sellaiset:)

  VastaaPoista
 8. Molemmat balleriinat olivat oikein kivoja, mutta katselen aika kaukaa aina muovihirvityksiä..vaikka minullakin niitä kaapista löytyy, en silti laita mielelläni niitä jalkaan... se kumin/muovinkin hajun haistaa niin kauas. Eli eläköön Sokoksen balleriinat!

  VastaaPoista
 9. Kenkien ostaminen on kyllä vaikeaa, varsinkin jos itsellä on niiden suhteen tiukkoja kriteerejä! Itse myönnyin parin vuoden metsästyksen jälkeen tyytymään H&M:n kangasbaltsuihin, jotka tosin ovat vasta matkalla luokseni, saas nähdä, kuinka niiden kanssa käy. Mieluiten olisin kyllä ostanut nahkaiset. Tekonahkaiset ovat kyllä ainakin baltsuissa ehdoton no-no, yhdet sellaiset omistan ja ovat aikas..minisaunat :(

  VastaaPoista
 10. Nättejä molemmat!
  Mutta teit silti viisaasti kun palautit Dinskon kengät, tosi kova hinta muovisista tossukoista!! Toivotaan, että Bronx täöllä kertaa kestää hyvin. Mieheklläni on Bronx kenkiä, ja ainakin hän on ollut kovasti tyytyväinen. Katsotaan miten sitten kestävät.

  VastaaPoista
 11. Lovely: Kiitos, olen suorastaan huojentunut kun vihdoin löysin haluamani.

  Iris: Totta, muovin haju on jo epämiellyttävä. Eläköön Sokoksen balleriinat!! :)

  Salka: Juuri tuo hiostaminen on niin ärsyttävää että pelkästään sen vuoksi ei kannata keinokenkiä ostaa. Kangasballeriinat voi olla ihanat jalassa, niin oli munkin satiiniset halpikset. Siis hyvät ennen kun hajosivat heti. :)

  Joy: Kiitos! Juu, palautus oli fiksu teko. En tiedä miten edes harhauduin keinomatskujen maailmaan.. Toivottavasti Bronxit kestää tällä kertaa!

  VastaaPoista
 12. Ihanat sandaalit!

  Täällä ilmoittautuu toinen epäonnekas kengänostaja. Useimmiten ostan liian isoja kenkiä, kun en halua, että ne puristavat!

  Zarasta tekee ihania kenkälöytöjä -nykyään kenkätarpeen ilmetessä katsastan aina ensin Zaran valikoimat, mielestäni hinta--coolness-laatusuhde on siellä kohdillaan :)

  VastaaPoista