tiistai 22. joulukuuta 2009

Kupla-armeija

tunnetila: joululahjavinkki

Kävin syksyn aikana Messukeskuksessa lukuisilla messuilla joista en ole kaikista jaksanut tänne edes kirjoitella. Nyt joululahjoja mietiskellessäni muistui mieleeni syksyiset Ruoka ja viini-messut. Ruoka & viini messuilla Messukeskuksessa näytteelleasettajien pöydät notkuivat ihania herkkuja messukansan maistaa, ja tietysti myös ostaa. Ostin messuilta kaikkea pientä ja tarpeellista ruoanlaittoon, mutta parhaiten mieleeni jäi messuilta veden hiilihapotuslaite.

Image and video hosting by TinyPic

kuva

Naureskelin ihmisille jotka jonottivat kymmenien metrien jonossa vesimaistiaisia. "Hei kamoon, se on kuulkaa ihan tavallista kraanavettä johon lisätään masiinalla vähän poreita. Kannattaa varmaan jonottaa.." Törmäsin jonottajille naureskeltuani käytävällä nuoreen mieheen joka jakoi ohikulkijoille tyhjiä läpinäkyviä purnukoita. Mies lykkäsi purkin käteeni ja kertoi, että purkki onkin vesipullo, joka täytetään esittelypisteessä hiilihapotetulla vedellä. No niin, siinä sitä oltiin. Nyt minullakin oli tyhjä pullo ja nolona totesin haluavani maistaa hapotettua vettä vaikka äsken jonottajille nauroinkin. Ylpeyteni niellen palasin vesipisteeseen ja menin jonon hännille.

Image and video hosting by TinyPic


Vuoroni tullessa kohdalle pullooni laskettiin tavallista hanavettä ja pullo laitettiin hiilihapotuslaitteeseen. Muutama hetki ja vesipulloni oli täynnä kuplia. Messuilta kotiuduttuani halusin heti maistaa hiilihapotuslaitteen tuotosta ja voi että se oli ihanaa!!!!
Vesi, tavallinen vesi maistui ihan superhyvälle!

En tiedä voiko tuon turhempaa laitetta olla olemassa. Kukaan ei todellakaan välttämättä tarvitse poreilevaa vettä. MUTTA jos kuitenkin pitää kivennäisvedestä ja raahaa sitä kaupasta kotiinsa litra tolkulla viikottain, niin olisiko sittenkin ideaa ostaa oma kuplamasiina kotiin? Kauppareissujen kantamukset kevenisivät, turhat muovipullot eivät valtaisi keittiönkaappeja ennen kauppaan palautusta, kivennäisvesi ei olisi koskaan lopussa jne. Hyviä puolia laitteesta löytyy yllättävän monta.

No jaa, en taida kuitenkaan kyseistä laitetta kotiini hankkia, pöytätilaa keittiössä on muutenkin liian vähän. Näppärä muovipullo minulla kuitenkin on jo valmiina odottamassa jos joskus laitteen päätän itselleni hankkia. Siihen asti käytän pulloa kukkien kasteluun.

Mitä sanotte: turhista turhin värkki vai toivotuin joululahja vuonna 2009? Miten reagoisitte jos pukinkontista paljastuisi veden hiilihapotuslaite?

10 kommenttia:

 1. Jos tykkää kivennäisvesistä, niin mikä jottei. Säästyyhän siinä ympäristökin kun ei tarvitse rahdata vettä ties mistä maailman äärestä omaan kaappiin. Mä en vaan oikein ole tottunut juomaan kuplavettä.

  VastaaPoista
 2. Vissykone on tuttu jo kymmenen vuoden takaa Saksasta, se on kyllä tosi näppärä! Ja jotain todella saksalaista :D Miehen veli hankki sellaisen ja naureskellen aina kehutaan kuinka hyvää heidän kotitekoinen vissynsä on, paljon parempaa kuin kaupan vissyt ;) Aluksi meinattiin ostaa vissykone Saksasta kun siellä asuttiin mutta jäi kuitenkin väliin. Oishan se edelleen näppärä ja tulisi edullisemmaksi mutta ei taida meille mahtua. Eikä meillä edes niiiin paljon vissyä juoda, minä kun olen maitoihmisiä ja miehellekin maistuu usein ihan tavallinen raanavesi, vissyä kyllä kuluu silloin kun sitä on ostettu.

  VastaaPoista
 3. Meillä on vissykone ollut varmaan pari vuotta. Puoliso ei millään suostu juomaan kraanavettä ilman kuplia. Että siis on päivittäin käytössä ka kätevä (ennen meille ihan oikeesti raahattiin pullotettua vettä kotiin ja tyhjiä pulloja kauppaan... I know!)

  http://anotherfabday.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Mulla on maailman ihanin hame!!! Kiitos sulle siitä ja seurasta, oli aivan ihanaa, toivottavasti päästään uudelleenkin kahvikupposen ääreen.

  VastaaPoista
 5. Aurin sanoin, jos tykkää kivennäisvesistä niin sitten... mä pidän vedestä ihan sellaisenaan eniten, joten ei ehkä olisi mun toivelahja nro 1.

  Ja vielä toivotukset loppuun: Hyvää Joulua Nina! :

  VastaaPoista
 6. Mä rakastan kivennäisvettä, mutta minusta sen ostaminen ja juominen on aivan turhaa. Jostain syystä en vaan millään haluaisi tuollaista masiinaa kotiin. Mut mä olenkin keski-ikäinen tiukkis-täti :o

  PS. Ihanan rehelisesti kerroit tuosta jonotus-episodista. Thumbs up! :o

  VastaaPoista
 7. hmm... sisäinen macgyverini alkoi heti miettimään mitähän muuta tuolla voisi kuplaistaa? kuplamehua totta kai. mitenhän kuplamaito? tai hei, kuplapiimä! väärinkäytön mahdollisuudet ovat lähes rajattomat!

  VastaaPoista
 8. Mä juon aika paljon vichyjä joten tuo laite tulisi varmaan pitkässä juoksussa edullisemmaksi ja ehkä ekologisemmaksikin kuin uusien pullojen ostaminen.

  Mun eräs tuttu kertoi, että hänen isänsä juo paljon limsoja ja kone on siellä todella tarpeellisessa käytössä. En sitten tiedä, miten sokeri ja happo tällaisessa muodossa vaikuttaa hampaisiin, jos niitä juo paljon. Varmaan yhtä haitallisesti kuin valmiit limsat.

  Muuten, huivi oli jo tullut postissa, näin sen ja ihanan kortin webcamin kautta. Kiitoksia vielä :)

  VastaaPoista
 9. Auri: Olin aika varma että masiina saa teiltä murskaavan tuomion. Yllättäen juuri kukaan ei ole sitä mieltä että kyseessä on "vuoden turhake". Kiinnostavaa! Itse tykkään kivennäisvesistä tosi paljon.

  Rva Herttainen: Heh, täällä ollaan vasta nyt koneesta innoissaan ja saksalaiset ovat tehneet poreita juomiinsa jo vuosikymmenet. Pikku hiljaa täältä tullaan perässä.. :)

  Prefecta: No teille tuo laite on kyllä kuin tehty! Hyvä että olette löytäneet sen jo aikaa sitten. Helpottaa varmasti elämää kummasti. Joutuuko noita "happosäiliöitä" ostamaan usein uusia?

  Shandi: Jee, hame on ihan mahtava sinulla, näin jo kuvat! ;) Ja kiitos itsellesi, oli kivaa. Mitähän siinä suklaassa oli kun jo yksi pala sitä sai sinulle aikaan hurjan kikatuskohtauksen..? ;)

  Ilona: Oikein ihanaa joulua sinullekin Ilona! Nähdään viimeistään tammikuun 15. Vai millon se oli..? :)

  I May Say: Mäkin rakastan kivennäisvettä ja raahaan niitä pulloja kaupasta kotiin. Mikä sinäänsä on tyhmää kun hanasta saa ihan hyvää vettä. PAITSI meillä tulee hanasta usein vain lämmintä vettä. Vanha talo ja vanhat putket. Yäk!

  Tiiti: Kuplapiimä voisi olla uusi myyntihitti! Jos ostat tuon koneen niin mä voin tulla teille mastelemaan erilaisia keksintöjäsi. Voisin maistaa jopa tuota kuplapiimää jos sitä ennen saisi vähän jotain terästettyä kuplivaa että rohkaistuisi.. Valkkarista skumpaksi hetkessä, wohoo!! ;)

  Sunshe: Itse en ehkä uskaltaisi tuolla mitään kovin sokeripitoisia juomia lähteä kokeilemaan. Tosin en koskaan edes juo limsoja.. Mutta kuplamehua voisi olla hauska maistaa.

  Kiva että paketti tuli jo perille! Sulla joulu vaan jatkuu kun on kotona joulun jälkeen uusi huivi odottamassa.

  VastaaPoista
 10. Olihan noita suomessakin jo 80-luvulla. Joten ei mikään uusi juttu enää. t: eräs joka joi aina kotitekoista vissyä mummolassa mukulana

  VastaaPoista