lauantai 19. joulukuuta 2009

Väriä kerran vuodessa

tunnetila: joulumieli

Olen niin "värikammoinen" että kaikki pyyhkeeni ja liinavaatteeni ovat myös valkoisia, harmaita tai reippaimmillaan musta-valkoisia. Yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Jossain mielenhäiriössä toivoin varmaan viisi vuotta sitten joulupukilta Finlaysonin punaista pussilakanasettiä. Pukki toteutti toiveeni ja siitä lähtien liinavaatekaapissani on ollut yksi väriläiskä.

Image and video hosting by TinyPic

(Lakanat on silitetty pesun jälkeen vuosi sitten. Olis varmaan kannattanut silittää ne nyt uudestaan... Oh well..)

Punaisen sävy on mielestäni hyvin kaunis ja puuvilla-satiininen setti on pehmeä ihoa vasten. Kuitenkin setti on näiden viiden vuoden aikana ollut käytössä neljä kertaa. Joka joulu kaivan nuo petivaatteet esiin ja joulun ajan pidän punaisia pussilakanoita ja tyynyliinoja vuoteessamme. Loppiaisena, kun muut ihmiset kantavat kuusen ulos ja raivaavat kodeistaan joulukoristeet pois minä vaihdan lakanat takaisin niihin raikkaan valkoisiin.

Lakanat on tänään vaihdettu. Näinköhän sitä yöllä saa unta?


Ps. Arvonta päättyy huomenna!

5 kommenttia:

 1. tällä tädillä on myös kaksi paria pussilakanasettejä punaisena. ja ne puetaan yleensä ylle jouluksi. mikään ei ole parempaa kuin reipas iltalenkki, suihku ja puhjataminen puhtaisiin, tuuletettuihin petivaatteisiin.

  ootkos muuten kokeillut h&m:n lakanoita? itse meinasin tilata valkoiset satiinilakanat, mutta sitten jotenkin hannasin..

  aurinkoista lauantaita (vihdoinkin voi sanoa noin tosissaan..)!

  VastaaPoista
 2. I May Say: En ole testannut H&M:n tekstiilejä mutta olen kuullut niistä paljon hyvää. Pellavaisia lakanoita tekisi mieli testata, hinta on naurettavan pieni muiden sarjojen pellavaisiin verrattuna.

  Minulla tämä aurinkoinen lauantai on mennyt kokonaan sisätiloissa siivoten ja joululahjoja paketoiden. Vähän harmittaa mutta oli pakko priorisoida tällä kertaa näin.

  VastaaPoista
 3. I May Say: Niin, ja kivaa viikonloppua sinullekin! :)

  VastaaPoista
 4. En siis taida olla ainoa, jolla on perinteenä pistää jouluksi punaiset lakanat :D Meilläkin on yleensä valkeat petivaatteet, ja jouluhuumassani pystyn nukkumaan punaisissa, mutta joulun jälkeen ne kyllä häviävät alta aikayksikön.

  VastaaPoista
 5. S: Heh, luulin olevani ainut joululakanoiden suosija. :) Kyllä minäkin olen nyt niissä saanut ihan hyvin nukuttua, mutta heti loppiaisena ne saavat väistyä vaaleampien sävyjen tieltä! Mukavaa joulua sinulle, S!

  VastaaPoista