sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Shampanjatesti

tunnetila: maistelu

Itsenäisyyspäivän kunniaksi shampanjatesti! Alkoon on tullut uutena tuotteena edullinen, noin 20€ maksava shampanja Louis Massingilta. Totta kai sitä oli heti testattava.

Image and video hosting by TinyPic


En ole kokenut shampanjan maistelija, mutta sen verran osaan sanoa, että se "shampanjan maku" mikä erottaa shampanjan kuohuviinistä tästä lähes puuttui. Shampanja on yleensä kuohuviiniä täyteläisempää eikä siinä ole kuohuviinin kirpeyttä. Tämä shampanja kuitenkin napsahti ikävästi kitalakeen ja jätti jälkeensä jotenkin (shampanjaksi) tunkkaisen maun.

Ihan kelpo juoma juhlaan kyllä, mutta taidan kuitenkin seuraavan kerran juhlan koittaessa ostaa sitä iänikuista mustaa Freixenettia joka maksaa puolet tämän tuotteen hinnasta. Mikä on oma suosikkinne juhlajuomista?

Mukavaa itsenäisyyspäivää Teille kaikille!

Ps. Huolestuneille tiedoksi, testasin tuotetta jo eilen, en siis ole aloittanut päivääni juomalla shampanjaa. Ei sillä etteikö shampanja-aamiainen sopisi juhlapäivän aamuun.. ;)

8 kommenttia:

 1. shampanja-aamiainen sopisi myös muuten niihin sonia rykiel -kotiasuihin :D mikäs siinä tepastellessa skumppalasi kädessä ja tupsutossut ja silkkikimono päällä. vaikka joka aamu :D

  VastaaPoista
 2. Vuosi sitten päätin, että nyt rupean aikuiseksi, ja alan ikuisen kuohuviinin sijasta tutustua oikeaan shampanjaan... Toistaiseksi en oo löytänyt yhtään namia shampanja-vaihtoehtoa, vaan aina huomaan kaipaavani "sitä jotain", joka tekisi shampanjasta sen huiman hinnan väärtin. Onneksi meidän lähi-Alkossa on huippumyyjät, jotka osaa suositella laadukkaita, hiukan erilaisia kuohuviinejä. Ehkä en vaan ollutkaan vielä tarpeeksi aikuinen ;D. Kokeilut jatkuu...

  -Kaisa

  VastaaPoista
 3. Yleensä kuohuviini on juhlajuomana, ehkä siksi että niistä tiedän jo muutaman mistä pidän ja samppanja-osastolta en ole saanut vielä yhtään suosikkia..

  Vaaleanvihertävässä pullossa oleva Deinhardt on minusta aika hyvää skumppaa, sitä tulee ostettua usein. Tai silloin kun jotain juhlia vietän, eli ehkä pari-kolme kertaa vuodessa :)

  VastaaPoista
 4. tiiti: Sanos muuta! Voisi arki tuntua hieman kivemmalta jos aloittaisi aina aamun shampanjalla silkkiasussa.. Kuinkahan pitkään voisin tehdä noin ennen kuin töissä (tai mies kotona) huolestuisivat? ;)

  Kaisa: Mä en raaski juuri koskaan ostaa kotiin aitoa shampanjaa. Aina uusiin ravintoloihin/baareihin tutustuessa niitä tulee maisteltua. Mumm on aika hyvä merkki, tykkään niiden kaikista shampanjoista joita olen maistanut ja ovat myös shampanjaksi edullisia.

  VastaaPoista
 5. Ilona: Kiitos vinkistä! Mä olen niin kaavoihin kangistunut että useimmiten tulee ostettua tuota mainitsemaani mustaa Freixenettia. Seuraavan kerran voisikin kokeilla Deinhardia.

  VastaaPoista
 6. Kuohuviineissä ollaan jumituttu Codorníun valikoimiin, luultavasti siksi että vietettiin hääpäivää -04 niiden viinikellareissa (ja myöhemmin vedettiin aikamoiset niinsanotusti olalle... ja siitä muistona on yksi aika kauhea taulu seinällä, ja siinä se myös pysyy.. no mutta se on jo toinen juttu...). Anna (valkoinen etiketti) on kyllä selvästi parempaa kuin se peruspullote. Useimmiten ostetaan kuitenkin pinot noiria joka on tosi hyvää. Niin että mikäs tässä jumittaessa :D

  Sillon kun mullakin palkka juoksee niin juomme keltaista leskeä. Maun takia tietysti :D

  VastaaPoista
 7. Prefecta: Oi, ihana viinikellarimuisto!!!

  Mä en raaski itse ostaa koskaan "keltaisen lesken" hintaluokan juomia. Ilo niistä kun kestää ihan liian vähän aikaa. ;)

  VastaaPoista