keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Museovinkkejä Barcelonassa

tunnetila: innostus

Useimmat Barcelonaan lomalle suuntaavat käyvät ihailemassa matkallaan Gaudin uskomatonta arkkitehtuuria tai tutustumassa valtavaan Picasso-museoon. Nähtävää noissa hienoissa paikoissa riittääkin kosolti. Kun tuohon päälle lisää vielä iki-ihanan Miró-museon niin useimmilla museokiintiö on jo täynnä. Jos reissullaan kaipaa kuitenkin vielä jotain ekstraa, tai jos on käynyt Barcelonassa useamman kerran ja Gaudit on nähty, niin tässä pari pientä museota vinkiksi.

Pikkuruinen parfyymimuseo sijaitsee hulppean shoppailukadun Passeig de Gràcian ytimessä, osoitteessa Passeig de Gràcia, 39. Museo on hankala löytää, sillä se on rakennettu parfymerian takahuoneeseen. Itsekin löysin vasta kysymällä perille ja pieni mutta sitäkin viehättävämpi museo avattiin vain minua varten! Museossa on esillä tuhansia parfyymipulloja esihistoriallisista savisista kipoista tähän päivään.


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Toinen kiinnostava museo joka valitettavasti sijaitsee kauempana keskustasta, kuitenkin näppärästi metrolinjan varrella, on Museu Tèxtil i d’Indumentària, eli tarjolla on muotia ja muotoja eri vuosikymmeniltä. Museon pysyväisnäyttely “Dressing the body" kertoo juurikin vaatteiden ja vartaloiden ihannemuodoista joita eri aikakausilla on pyritty hakemaan mm. korsettien tai vartaloa eri tavoin korostavien vaatteiden leikkausten avulla. Museo sijaitsee upeassa palatsissa, Palau de Pedralbesissa osoitteessa Av. Diagonal, 868.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Kuvissa yllä mm. Dioria, Paco Rabannea, Maison Martin Margielaa, alimmainen kuva kokonaan Balenciagaa (kaikki Balenciagat tietysti itsensä espanjalaisen Cristóbal Balenciagan suunnittelemia).

Tähän loppuun täytyy vielä kertoa, ettei pelkäksi tyttöilyksi menisi, että tuli sitä reissussa katsottua futistakin. Kävimme katsomassa Mestareiden liigan ottelun FC Barcelona-Inter Milan. Tunnelma oli kyllä mahtava "oman kylän poikien" voittaessa ottelun 2-0. Pallo maalissa, valtavaa "Goooooooollllllll" huuto ämyreistä ja 98 000 ihmistä ponkaisee ylös ja huutaa täyttä kurkkua: espanjalaiset ilosta, vähemistönä paikalla olleet Interin kannattajat surusta.

Tässä muutama menovinkki jos olette suuntaamassa kohti Barcelonaa. Tosin ilman näitä vinkkejäkin ajankäyttöongelmia perillä ei varmasti tule, paitsi se ettei aika koskaan riitä kaikkeen mitä haluaisi tehdä! Oletteko te museoluutia, kiinnostaako jalkapallo vai keskityttekö reissuillanne johonkin ihan muuhun?

7 kommenttia:

 1. Kiitos museovinkeistä! Barcelona (ja Espanja) on käymättä vielä... Leffa Vicky Cristina Barcelona herätti matkakuumeen aurinkoisilla kuvillaan...

  Italiassa neljästi käyneenä olen kyllä kolunnut hiukkasen museoita (Roomahan on itse asiassa pelkkää museota!), mutta kaupunkikiertely on kiinnostavampaa.

  Futis = ei...

  VastaaPoista
 2. Teidän matka Barcaan kuulostaa kyllä niin hienolta, olen ihan pettynyt kun en itse päässyt minnekään reissuun syksyn aikana.

  Nuo museovinkit täytyykin pistää muistiin, kuulostavat ihan kiinnostavilta. Perusmuoseoissa käyn matkoilla aika harvoin, sillä aika kuluu yleensä kaduilla kävellessä ja kuvia ottaessa :)

  VastaaPoista
 3. Mä tykkään museoista. Suomessa tulee käytyä ihan liian harvoin missään, mutta matkoilla tykkään historiallisista ja taidemuseoista eniten ja erityisesti jos saa kunnon oppaan joka osaa kertoa kiehtovia tarinoita.

  Käytiin poikaystävän kanssa Nykissä viime tammikuussa ja oli kiva kun sai ihan rauhassa maleksia museoita läpi kun ulkona oli pakkasta ja lunta. Kesällä ei olisi ehkä malttanut. Turistikohteisiinkaan ei ollut jonoja ja kaikkialla mahtui opastetuille kierroksille. Saatiin hotellistakin kunnon alennus. Nyt voisin lähteä uudemman kerran vaikka kesällä nauttimaan ulkokohteista.

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva lukea jotain vaihtoehtoista Barcelona-puuhaa... Seuraavan kerran käyn varmaan noissa (ja siellä Comptoir des Cotonniersissa)!

  VastaaPoista
 5. Eikä! Tuo parfyymimuseo näyttää niiin unelmapaikalta, ainakin mulle! Kiitos vinkistä, jos Barcelonaan ikinä päädyn niin tuonne heti.

  VastaaPoista
 6. Rakastan museoita ja ehkä osittain siksi myös työni liittyy museoalaan! Museoissa (ei väliä minkä "alan") on aina omanlaisensa rauhoittava, kiireetön tunnelma ja on myös ihanaa oppia aina jotain pientä uutta ja yllättävää. Mieheni on puolestaan jalkapallohullu, joten matkoihimme sisältyy yleensä väh. yksi futismatsi. Tunnelma on matseissa ihan eri luokkaa kuin Suomessa, joten senkin takia niissä on hauska käydä.

  Ihana matka teillä on ollut!

  -Kaisa

  VastaaPoista
 7. Heidi: Mä rrrrrakastan Italiaa ja siellä tuleekin käytyä useammin. Espanja oli ihanaa vaihtelua. Jaa futis ei tipu teille..? :)

  Ilona: Tuo matka kyllä pelasti syksyn ja alkujärkytyksestä selvittyäni antoi huimasti lisäpuhtia jaksamiseen.

  Itse olen matkoilla tosi huono kantamaan kameraa mukana. Tuoltakaan reissulta ei tullut otettua juuri yhtään kuvia.

  Auri: New York on kaikkina vuodenaikoina ihana! Ja ihan totta, talvella museoissa viihtyy paremmin kuin kesällä. Paitsi jos on liian kuuma niin museot on kivan viileitä. :)

  Noora: Heh, Comptoir on ihan lähellä tuota parfyymimuseota, eli hoituvat molemmat helposti yhdellä iskulla. ;)

  Indie: Parfyymimuseo on todella pikkuruinen, vain yksi huone, mutta sitäkin kiinnostavampi ja ihan tupaten täynnä erilaista purkkia ja purnukkaa. Jos parfyymit kiinnostaa niin tuo on varmasti silloin ihana paikka käydä!

  Kaisa: Matka oli todella ihana! Hauska että sieltä löytyy toinen "futisfanin vaimo". Meillä myös sisältyy noita matseja reissuihin ja vaikka esim. tuo Barcan peli oli kallis (oli meillä kyllä mahtavat paikatkin..), niin sen tunnelman takia minäkin maksan muutaman satasen lipuista. Suomessa en ole käynyt yhdessäkään futismatsissa.

  VastaaPoista