lauantai 6. helmikuuta 2010

Finnish Catwalk syksy/talvi 2010/11

tunnetila: tyytyväisyys

Raahauduin viime sunnuntaina suoraan laivalta samalla satama-alueella sijaitsevaan Wanhaan Satamaan jossa järjestettiin tämän vuoden ensimmäinen Finnish Catwalk. Esillä messuilla ja näytöksissä oli syksy/talvi 2010-11.

Vaikka ensi syksyksi ei ole tulossa mitään mullistavia uutuuksia, niin pidin näkemästäni. Näytöslavalla nähtiin selkeitä linjoja joita korostetaan epäsymmetrisin yksityiskohdin. Korostettuja vyötäröitä ja olkalinjoja, klassista ja aina tyylikästä villaa, strukturoituja pintoja, nahkaa, laadukkaita ja ylellisiä silkkejä, samettia ja sifonkia, ja tämä kaikki turvallisissa ja rauhallisissa talviväreissä (mustaa, harmaata ja lumenvalkoista maustettuna ripauksella kontrastivärejä).

Kun ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten näin Napapiiri Jeansin ja Noolanin mallistot ihastuin palavasti! Mustaa, harmaata ja valkoista, huopaa, villaa, pellavaa, paksuja ja lämpimiä kankaita leikattu kauniisti. Olin täysin myyty! Ja myyty olen edelleen. Mallistot ovat pysyneet aika samanlaisina vuosien saatossa, mutta miksi muuttaa täydellistä konseptia? Noolanin mallistot saattavat näyttää ensi silmäyksellä tätimäisille, mutta mallistossa on todellisia helmiä helmiä, ja myös hieman varttuneemmalle naiselle suunnitellut vaatteet saavat uuden ilmeen nuoren kantajan päällä ja niitä eri tavoin yhdistelemällä. Tässä muutama kuva suosikeiltani. (Kaksi ensimmäistä Napapiiri Jeans, kaksi seuraavaa Noolan)

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Laadukasta kotimaista villaa ja huopaa hyödyntää mallistoissaan myös Valkyrian. Samaa henkeä kuin yllä, mutta hieman naisellisemmassa muodossa.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Thaimaasta viime talvena ostamani harmaa villakangastakki on hauska yhdistelmä Noolania ja Valkyriaa, povaankin sille hyvin pitkää käyttöikää! Tänä ja viime talvena tehdyt hankinnat tuntuvat muutenkin olevan vielä ensi talvena ajankohtaisia, mikäs sen parempaa! Jos kuitenkin talvipuvustoaan haluaa hieman päivittää, niin sen voi tehdä helposti ja edullisesti päivittämällä asusteitaan. Tässä esimerkiksi muutamat sukkauutuudet Voguelta ensi talveen. Ensimmäisessä kuvassa myös Nanson musta, korostetuilla olkapäillä varustettu mekko. Ei hullumpi sekään!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


kuvat Scanfotos/Leena Aro

Näytöksessä oli myös kolme sisääntuloa Muodin huipulle -sarjasta koko kansalle tutuksi tulleilta suunnittelijoilta. Lavalla nähtiin Maria Jokelan ja hänen yhtiökumppaninsa Anni Niemen Dead Birds and Lionheart -merkin mallisto ja niin ikään kilpailussa menestyneen Mirkka Metsolan mallisto, joka viehätti allekirjoittanutta käytettävyydellään ja yhdisteltävyydellään, sekä Antti Asplundin tribuuttimallisto lotille. Näistä kuitenkin lisää omassa postauksessaan.

Mitäs sanotte kotimaisista talvivaatteista? Kaipaatteko lisää kirkkaita värejä piristämään asujanne vai suositteko itsekin yllä esiteltyä väriskaalaa? Tässä on tietenkin vain murto-osa lavalla nähdyistä jutuista ja koko katsaus on hyvin subjektiivinen, mutta kuten alussa kirjoitin, esittelen vain näytöksestä suurimmat suosikkini.

13 kommenttia:

 1. Ääh, mä en nyt kykene sanomaan tuon Nanson mekon kuolaamisen takia mitään järkevää, paitsi: hyvältä näyttää ens syksy! Nanson mekon ohella ihastuin noihin takkeihin, todella upeita yksilöitä! Voitaisko skipata kevät ja kesä ja hypätä suoraan syksyyn :D? ( ja hei, se oli sitten vitsi, tarkoitukseni ei ollut järkyttää :D)

  VastaaPoista
 2. Nanson mekko, tahdon sen! Toivottavasti sitä tulee myös tänne Tampereelle..

  Ja nuo sukat ja sukkahousut, tänne myös, kiitos!:)

  VastaaPoista
 3. Salka: Vai sai tuo mekko kuolan roiskahtamaan sielläkin. :) Mekko on kyllä upea, mutta ei ihan niin upea että suostuisin skippaamaan kesän. Huh, ajatuskin puistattaa. ;)

  Anna-Maria: Toivottavasti mekko tulee myös Tampereelle. Ja jos ei tule niin tulet tänne mun kanssa ostoksille. ;) Mekko oli esillä Nanson standilla ja se oli tosi hyvän tuntuista napakkaa materiaalia ja olkapäät istuivat upeasti.

  Myös sukat ja sukkahousut oli esillä ja hiplailin niitäkin (ehkä epäilyttävän kauan :)). Varsinkin nuo sukat oli upeat ja muuttavat tavallisetkin kengät oikein yhdistämällä todella jännittäviksi!

  VastaaPoista
 4. Oih toi Napapiiri Jeans! Ihan uusi tuttavuus, kolusin niiden upeat nettisivut välittömästi. Tiedätkö mistä vaatteita voi ostaa vai laitanko heti Lappiin meiliä? Yksinkertaisesti ihania!

  VastaaPoista
 5. Olin itse tuolla lavan takana pukijana ja oli kyllä ihanata päästä hiplaamaan noita vaatteita! Varsinkin tuo Nanson mekko oli niin rakkautta, suunnittelin sen (enemmän tai vähemmän) ovelaa varastamista näytösten jälkeen. Myös nuo Napapiirin takit kelpuuttaisin omaan kaappiini, näyttävät niin ihanan lämpöisiltä :))

  VastaaPoista
 6. bea: Varmaan helpointa olisi laittaa meiliä suoraan Rovaniemelle. Yksittäisiä kappaleita myydään Rovaniemen lisäksi käsittääkseni ainakin Turussa (Televisio-kauppa), mutta kun jokainen vaate on käsin tehty niin niistä ei suuria sarjoja Suomessa ole. Muualta maailmasta (esim. New York) noita löytää ehkä helpommin. Aika hassua.

  Takkien hinnat on 500€-1000€ mutta ovat tosiaan käsin tehtyjä, suurimmaksi osaksi kierrätysmateriaalista ja kestävät vuosikymmeniä. Mäkin haluun!!!

  Juliahelmiina: Vitsit sulla oli kiva (mutta rankaa) duuni tuolla pukijana. Ja eikö ollutkin se Nanson mekko hyvää matskua? Mä ainakin ihastuin.

  VastaaPoista
 7. Ihana tuo ekan kuvan lyhyt takki... ooh...

  VastaaPoista
 8. Jep, Nanson mekko todellakin oli hyvää matskua! Jämäkkä mutta kuitenkin ihanan tuntunen. Uskon että on tosi hyvä päällä, ainoa riski ton hankkimisessa on se, ettei sen jälkeen mukavuussyistä käyttäisi mitään muuta :DD

  VastaaPoista
 9. Minuun iski Noolanin kerroksellisuus, selkeä muotokieli ja rauhalliset sävyt. Ihania vaatteita! Napapiiri Jeansin vaatteet vaikuttavat myös hyvin mielenkiintoisilta. Miespuolisella ystävälläni onkin ko. merkin takki ja se on ihan superhieno!

  VastaaPoista
 10. Wau, näyttääpäs hyvältä! Suosin itse ylläolevia värejä jotenkin automaattisesti ja vaikka kuinka yritän pyirstellä kirkkaammille värivesille, ei se tunnu luonnolliselta. Olen sitten ajatellut, että anti mennä talvella näin, keväällä ja kesällä sitten jotain muuta. Kai pukeutuminenkin sitten vain noudattaa sitä, miltä mutuenkin tuntuu ja näyttää ympärillä?

  Erityisesti tuo toka kuva on upeannäköinen, takki, legginssit, kengät, vau.

  VastaaPoista
 11. Noora: Eikö?! Noi on niin mahtavia! Vaoltettavasti myös mahtavan hintaisia.. :)

  Juliahelmiina: Sitä mäkin muistelin että matsku oli jämäkkä mutta kiva. Lempparimekon aineksia.. :)

  Olga: Samat ominaisuudet saivat minutkin liputtamaan noolanin puolesta. Selkeitä, graafisia ja kauniita.

  Oi onnellista miespuolista ystävääsi! Mäkin niin kovasti haluaisin oman Napapiiri Jeans -takin!

  Little M: Joo, mustakin noi kengät oli ihania! Nyt kun on pari kuukautta tarponut lumikinoksissa niin kunnon kenkiä osaa arvostaa. :)

  Ja kesällä sitten värikkäämpää päälle.. Kai.. Tai sitten pitäydyn mustassa ja piristän sitä nudesävyin. Käyhän se niinkin!

  VastaaPoista
 12. Onpa huikeita nuo sukkahousut... Minä en lopulta jaksanut lähteä messuille ollenkaan, kävin vain lehdistöinfossa torstaina ja tykästyin siellä myös näkemääni Napapiirin takkiin.

  VastaaPoista
 13. Ilona: Mä taas en muiden työkiireiden vuoksi päässyt torstaina (enkä perjantain bileisiin), mutta sunnuntaina kyllä etsiskelin sinua katseellani. Ja hei, arvasin että sinä sukkahousutyttönä arvostat noita uutuuksia. ;)

  VastaaPoista