torstai 18. helmikuuta 2010

Päätä seinään

tunnetila: voi itkun itkun itku

Ostin muutama viikko sitten uuden tietokoneen. Vanha veteli jo pitkään viimeisiään mutta palveli silti reippaasti siihen asti kunnes päästin sen eläkkeelle. Ilo uudesta koneesta loppui kuitenkin lyhyeen.

Kopioin kaikki kuvatiedostot vanhalta koneelta ulkoiselle kovalevylle ja siirsin ne sieltä uuteen paikkaansa. Yllätys yllätys, siirretyistä kuvista hävisi kaikki kuvien tiedot! Tarkkaan järjestellyt kansiot hävisivät ja nyt kaikki kuvat ovat uuden koneen muistissa sekamelskana. Tai ei oikeastaan sekamelskana vaan uudelleen nimettyinä. Nimet alkavat tietysti yhdestä ja siitä sitten eteenpäin. 1, 2, 3, 4, 5, 6... aina lähes kahdeksaan tuhanteen asti. Argh!

Mistä hitosta minä nyt muistan onko tuo punatiilisen talon kaunis seinä kuvattu Prahassa vai Bostonissa, saati mitä minulla oli päällä 14.5.2008 kun kuvasin blogiin sen päiväistä asuani?? Voi itkun itkun itku!!! Kaikki blogikuvat (heh, pelkkiä mustia vaatteita täynnä joita ei edes erota toisistaan) ovat aivan sekaisin. Eikö tässä auta muu kuin avata vanha, jo eläkkeelle päästetty kone uuden viereen ja katsoa jokaisen kuvan tiedot ja nimetä jokainen kuva yksitellen vanhan nimen mukaan??

Tietokonevelhot, pliis auttakaa!!!

6 kommenttia:

 1. Kotivelho vastas, että kopioimisessa on tapahtunu joku moka tai sit siirtokovalevyssä tiedoston nimen rajoitus on 8 merkkiä.

  VastaaPoista
 2. Petra: Voi helevettiläinen, jompi kumpi noista on varmaan totta.... Voit kuvitella mikä kaaos vallitsee kun 8000 kuvaa seikkailee koneen kätköissä ilman nimeä. Byäääääää!!!!

  Kiitos kuitenkin tästä, kotivelhot on aarteita! :)

  VastaaPoista
 3. Voi ei, tuo olisi ihan painajainen..!

  Taas tulikin mieleen, että pitäisi siirtää edes osa kuvista ceedeelle, edes hetkeksi turvaan vaikka ei kai cd-formaattikaan ikuinen tallennemuoto ole.

  VastaaPoista
 4. No voi kurjuus.. En oo todellakaan "velho", mutta jos sulla on ne kuvakansiot järjestettynä kovalevyllä esim. kuukauden tjs mukaan, niin kannattaa varmaan yrittää siirtää kansiot yksi kerrallaan koneelle. taikka tehä uudet tarkat kansiot uudelle koneelle ja siirtää tietyt kuvat kova levyltä tiettyyn kansioon. kaaoksen välttämiseksi kannattaa sitten vielä erikseen sillä uudella koneella nimetä kaikki kuvat uudestaan. esim. jos maalaat/valitset kaikki uudessa koneessa olevat tietyn kansion kuvat, voit nimetä ne esim "prahassa" ja sitten niihin pitäis tulla "prahassa(1)" "prahassa(2)" jne.. olipa sekavaa.
  t. noviisi

  VastaaPoista
 5. Voi eikä! Ihan käsittämätöntä! Luulen kyllä että uudestaannimeämisen sijaan kannattaa koittaa siirtää ne uudestaan jotenkin. Saattaa nimittäin tuhansien kuvien uudestaannimeämisessä olla niin järjetön urakka että hermot menee! Toivottavasti homma selviää jotenkin järkevästi.

  VastaaPoista
 6. Ilona: Tämä ON painajaista! :) Suosittelen varmuuskopioiden tekemistä vaikkei mulla onneksi tässä mikään nyt kadonnutkaan...

  Liisa: Kiitos vinkeistä, kaikki ovat hyvin varteenotettavia eikä mikään noista ole tullut mieleeni koska olen niin hermona. :)

  Auri: Kiitos myötäelämisestä, tämä on tolkuttoman tympeetä! :) Täytynee yrittää siirtoa uudelleen viikonloppuna.

  VastaaPoista