maanantai 1. helmikuuta 2010

Monta ilmettä

tunnetila: toivottomuus

Olen käynyt Tukholman risteilyllä varmasti yli 20 kertaa. Jokaisella matkallani kuljen samoja polkuja ja kiertelen tutuissa liikkeissä ja tutkailen vain niiden ympäristöjä. Aikaa maissa on niin rajallisesti, etten ole viitsinyt juuri poiketa tutuilta reiteiltä. Tällä kertaa halusin käydä ostoksilla liikkeissä joissa en ole aiemmin käynyt ja voi että se oli kivaa! Anna-Marian, Nelliinan ja Essin kanssa kaupunkia kierrellessä löysin monta uutta vaateliikettä ja sain myös omaan "Tukholman must-kohteet" listaani yhden uuden lisäyksen: vaateliikkeen nimeltä JUS. Essin postauksen kuvista ymmärrätte varmaan etten voinut olla ihastumatta paikkaan. JUSista tein myös reissun ainoan vaateostoksen.


Voitte kuvitella miten toivottomalta tuntuu kuvata sysimustaa vaatetta josta pitäisi saada näkyviin sen useita eri ulottuvuuksia. Sisällä, talvella, himmeässä keinovalossa ja vielä kameralla, jonka pikselimäärän ylittää nykypäivän kännykkäkamerat. Ei ole helppoa ei... Tässä nyt kuitenkin jotain yritystä tuoda esille Tukholmasta tehty vaatelöytö.

Image and video hosting by TinyPic

Neuletakki on pehmeistä pehmein (neuleessa hieman kashmiria) ja merkiltään minulle uusi tuttavuus, ranskalainen 0044. Neuletakki on rento ja muuten "ihan tavallinen", mutta sen kaulus muodostuu kahdesta leveästä neulossuikaleesta (levitettynä yläkuvassa) jotka antavat vaatteelle useita eri ilmeitä. Kauluksen asetteluun on kymmeniä erilaisia mahdollisuuksia, vain mielikuvitus on rajana.

Image and video hosting by TinyPic

ylhäällä vasemmalla neulossuikaleista tehty korkea kaulus,
vieressä (yläoikealla) suikaleet kääräisty perinteiseen tapaan kaulahuiviksi,
vasemmalla alhaalla suikaleiden päät on jätetty rennosti niskaan,
alaoikealla suikaleet jätetty asettelematta, jolloin ne roikkuvat edessä ja saavat aikaan v-pääntien

Image and video hosting by TinyPic

Yllä kuva JUSin kotisivuilta. Tässä vaate on kuvattu kunnollisessa valossa joten siitä toivottavasti saatte paremman kuvan takin hauskasta kauluksesta. Olen oikein tyytyväinen lämpöiseen löytööni!

Onko teillä suosikkipaikkoja joissa on pakko käydä jokaisella Tukholman reissulla? Jos mustanpuhuvat huippusuunnittelijoiden (Rick Owens, Maison Martin Margiela, Comme des Garçons, Ann Demeulemeester...) vaatteet kiinnostavat, niin lisätkää JUS listallenne. Varsinkin näin ale-aikaan se kannattaa!

7 kommenttia:

 1. Mmmm, näyttää ihanalta! Mulle ei ole Tukholmaan ehtinyt muodostua mitään must-paikkoja kun en käynyt siellä vuosikausiin ja sitten kun vihdoin pääsi reissuun se kului sairaalapetissä. Mutta Designtorgetin ehdin koluta ja jotain Södermalmin ihania pieniä 2nd hand -putiikkeja, sinne lähtisin varmaan seuraavankin kerran huitelemaan. Designtorgetin lisäksi Granit on kiva sisustuskauppa. Muualla ei sitten ehditty juurikaan piipahtaa.

  VastaaPoista
 2. Vautsi mikä vaate! Ehdottoman hyvä lisä vaatekaappiin, kun ilmettä voi säädellä ja muutella noinkin helposti :)

  VastaaPoista
 3. Herttainen: Kiitos Herttainen, tuo neule on ihanan pehmeä ja lämmin vaikka onkin aika ohut. Tykkään! Mulla jäi tällä reissulla sisustuskaupat käymättä, seuraavalla kerralla sit!

  Anna: Kiitos Anna! Olen itsekin tosi iloinen että löysin tämän. :)

  VastaaPoista
 4. Mahtava hankinta! Perusvaatteet pienellä jujulla on aina parhaita.

  Mä en oo ehtinyt muodostaa mitään vakioreittejä tukholmaan, koska jotenkin ei ole tullut käytyä siellä kovin monesti. Viimeisin risteilykin oli fuksiristeily monta vuotta sitten ja silloin ei jaksanut paljon muotiliikkeitä metsästää :D Pitäisi varmaan joskus tehdä ihan kunnon reissu naapuriin ja tutustua nähtävyyksiinkin ajan kanssa.

  VastaaPoista
 5. Auri: Kiitti, tämä on juuri sellainen "perusjuttu pienellä jujulla".

  Tukholma on kiva kaupunki, harmittaa ihan kun en ole siellä ollut koskaan yhtä yötä pidempään. Miksi sitä aina lähtee lomareissuilla kauemmas kun viikko Tukholmassakin olisi hieno juttu?!

  VastaaPoista
 6. Kiitos mukavasta seurasta, oli todella hauska reissu!:) Kiva, että pidit JUS:sta, se on mun yksi ehdoton lemppari Tukholmassa. Tuo neuletakki on kyllä ihan huippu, hyvä, että tajusit pyytää sen mallin päältä!;)

  Seuraavalla reisulla kannattaa tarkistaa myös liike nimeltä Black Market, siellä myydään mm. Owensia, Damir Domaa, Comme des Garconsia sekä valittuja ruotsalaisia suunnittelijoita. :)

  VastaaPoista
 7. Anna-Maria: Kiitos itsellesi, oli kivaa! Ja kiitos lisävinkeistä liikkeiden suhteen, alkaa Tukholman reissut pikku hiljaa muotoutua itselle antoisammiksi. (Ja konkurssin uhka alkaa lähestyä..) ;)

  VastaaPoista