maanantai 8. helmikuuta 2010

Muotia huipulta

tunnetila: ilo

Tässä lupaamani lisäosa Finnish Catwalkista syksy/talvi 2010/11. Näytöksessä olivat siis mukana Maria Jokelan ja Anni Niemen Dead Birds and Lionheart (kaksi ensimmäistä kuvaa) ja Mirkka Metsolan mallisto (kolme seuraavaa kuvaa).

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Molemmissa mallistoissa näkyi ilahduttavan paljon käyttövaatteita joissa oli kuitenkin suunnittelijoiden oma kädenjälki selkeästi näkyvissä. Metsolalla naisellisia ja herkullisen värisiä vaatteita, Dead Birds and Lionheartilla väreillä leikittelyä sekä sulavia linjoja.

Lisäksi näytöksessä oli oma sisääntulonsa uudella FIN -konseptilla. Lainaus Fin Brandsin esittelytekstistä: "FIN on merkki konseptille, missä joukko suomalaisia osaajia kohtaavat markkinointiyhteistyössä. FIN-tuotekokonaisuus on rakennettu Suomalaisuuden pohjalle. Vanhoja perinteitä kunnioittaen, ammattitaidolla lähellä valmistetut FIN-tuotteet tulevat kasvollisena, valmistajalta suoraan sinulle."

Konseptin tavoitteena on taata parempaa markkinointia kotimaiselle osaamiselle ja sitä kautta lisätä myynnin volyymia. Kuulin, että konseptille on tulossa myös oma nettikauppansa paikkoin. Toivotetaan hankkeelle kovasti menestystä!

Muotinäytöksessä nähtiin FIN-konseptin alla mm. seuraavanlaisia asuja. Lämmintä, pehmeää, harmaata, rentoa ja mukavaa. En voinut olla pitämättä! Voisin ottaa vaatekaappiini noista vaatteista ja asusteista jokaisen! Varsinkin ensimmäisen kuvan "kaularinkula" on pakko saada. Harmi vaan etten tiedä kuka "yhteisössä" noita valmistaa.


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

kuvat Scanfotos/Leena Aro

Viimeisen kuvan modernit lotat tunnistaa selvästi Antti Asplundin töiksi. Hyvin anttimaista mutta perinteitä kunnioittaen. Hyvin onnistuneet asut tämän päivän lotille! Asplund&Karppanen on siis myös mukana FIN-tuotekokonaisuudessa.

Mitäs sanotte näistä? Miellyttikö teitä enemmän edellisen postauksen mallistot vai nämä nuorten suunnittelijoiden tuotteet?

3 kommenttia:

  1. Hih, Antin lottamekot ovat muuten just sellaisia, mitä olen etsiskellyt nimikkeen aikuisgoottimekko alaisuudessa :D Ovatko ne siis Antin omaa mallistoa, vai suunniteltu jollekin lottapukuja myyvälle(??)yritykselle?

    VastaaPoista
  2. Salka: Kysyin Antilta, näin Antti vastasi: "Charlottes by the Floodlights on tosiaan minun suunnittelemani kokonaisuus Suomen Pukutehtaalle. Kokoelma on suunnattu ensi syksyn kuluttajamarkkinoille, mutta tuotteista voi jo tiedustella info@mekko.fi -osoitteesta, jonne vaatteet ovat ainakin tulossa myyntiin. Kokonaisuus esitellään sekä minun että Suomen Pukutehtaan sivuilla myöhemmin kevään aikana tarkemmin." Eli tässä sulle lisää syitä skipata kesä ja siirtyä suoraan syksyyn.. ;)

    VastaaPoista
  3. Hitto, näin mun täytyy näemmä tehdä :D Mutta kiitos, täytyykin laittaa tuonne mailia, olen jo tämän päivän aikana onnistunut kehittämään pienen pakkomielteen ko. mekkoja kohtaan..:D

    VastaaPoista