tiistai 9. helmikuuta 2010

"Ihan mun näköinen"

tunnetila: blääh

Käykö teille koskaan näin: ihastutte kaupassa johonkin vaatteeseen, ostatte sen ja kotona tajuatte että omistatte jo jotain lähes samanlaista? "Ilmankos tykkäsin kun mulla on jo tällanen..."

Kävin sunnuntaina ystävän kanssa ostoksilla ja ihastuin Mangossa harmaaseen puuvillaneuleeseen. Tykkäsin lämpimästä poolokauluksesta, lepakkohihoista, palmikoista neuloksen helmassa sekä neuleen väljyydestä. Ostin neulen. Jo ostotilanteessa mietin että neuleessa on jotain tuttua, mutta en tiennyt mitä.

Image and video hosting by TinyPic


Kotona neuletta sovittaessani se iski tajuntaan: monta vuotta sitten ostettu, silloin lempineuleekseni muodistunut mutta sittemmin pariksi vuodeksi kaappiin unohtunut valkoinen Vilan neule! Kaivoin neuleen esiin ja kas, siinä oli poolokaulus, "lepakkohihat", palmikoita ja väljyyttä vaikka muille jakaa. Mangon neuleessa on pienet hihat, Vilan neuleessa vain kädentiet, muta silti niissä on hyvin paljon samaa henkeä. Suurin ero on väri.


Image and video hosting by TinyPic

Kaapista löytyi myös toinen hyvin samantyyppinen vaate: syksyllä Dieselin mallikappalemyynistä löytämäni lepakkohihainen harmaa collegetakki. Tämäkin on lyhyt, väljä ja hassuilla hihoilla varustettu juttu.

Image and video hosting by TinyPic

eilen töissä päällä: collegetakki Diesel, huivi Burberry,
toppi Mango, housut Marc O´Polo
(jalassa kengät, ei kotitossut kuten kuvassa..)


Vaihtoehtoja on nyt kolme. A) Palautan neuleen sillä en tarvitse kolmea hyvin samanlaista vaatetta. B) Pidän neuleen ja siitä tulee lemppari, sillä tykkään kahdesta muustakin vastaavasta puserosta. C) Pidän neuleen mutta se jää käyttämättä sillä se tuntuu tylsältä, vanhanaikaiselta (vaikka oli kevät uutta) ja nähdyltä, sillä minulla on jo pari samanlaista.

Tällä hetkellä kallistun itse neuleen palauttamisen kannalle vaikka tykkäänkin siitä kovasti. Mitä mieltä te olette? Ja ostatteko usein ns. vaatteita joita teillä jo on?

11 kommenttia:

 1. Ehkä se kannattaa palauttaa. Parempi vaihtoehto kuin jättää se lojumaan kaappiin.

  Itse olen ostanut kerran kengät, jonka tapaiset sitten löysinkin kenkäkomerosta... Pidin silti molemmat.

  VastaaPoista
 2. Minusta nuo kaikki ovat kuitenkin aika erilaisia. Jos siis tykkäät, pidä paita.

  VastaaPoista
 3. Jos tuntuu, että tuotteen voisi palauttaa, ehkä kannattaa niin tehdä. Toisaalta itse kyllä saatan suosia tietyn mallisia paitoja, koska ne pukevat minua, joten toistoa saattaa tulla. Mutta jokainen paita on kuitenkin erilainen, ihan niinkuin sinullakin tässä tapauksessa:) Kaunis tuo paita on joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 4. Heh, tuttu ilmiö: itse en saanut ostettua Lontoon-alennusmyynneistä juuri mitään, koska kaikki vaatteet, jotka kaupoissa minua miellyttivät, jouduin jättämään hyllyyn toteamalla: ai niin mullahan on jo tollanenkin. Hyvä juttu toisaalta et ainakin tietää mikä on se oma juttu!

  VastaaPoista
 5. Jaa-a, miten tuon nyt sitten määrittelee. Jos aletaan vertaamaan vaatteiden tyyliä niin multa varmaan löytyy kaapista viisi lähes samanlaista puhvihihaista paitaa, kolme lähes samanlaista hametta ja neljä lähes samanlaista vesiputous-pääntie-toppia. Se mikä nuo selkeimmin toisistaan erottaa on erilainen kangas (kuvioitu, yksivärinen, paljetein koristeltu, kimaltava viimeistely jne). Koska kangas on eri niin pidän niitä täysin eri vaatteina vaikka malli olisikin hyvin samanlainen. Eli vastaus on: kyllä, ostan (tai teen) samanlaisia vaatteita kuin mitä jo omistan, koska malli on hyväksi havaittu. Valitsen vain erilaisista materiaaleista tehtyjä niin että vaatteet kuitenkin selkeästi erottaa toisistaan, tai eri värisiä. Usein täsmälleen samakin malli näyttää ulkopuolisen mielestä täysin erilaiselle kun kangas on eri.

  VastaaPoista
 6. Kyllä mä varmaan palauttaisin, kun on niin samantapainen tuon toisen neuleen kanssa. Ja kun ei tuollaisia hihoja saa helpolla tungettua takinkaan alle, niin kannattaako niitä sitten olla monia... Noo jaa, tunteella silti kannatta ehkä päätös kuitenkin tehdä ;)

  nimimerkillä kaapissa kymmenen samanlaista mustaa trikoopaitaa

  VastaaPoista
 7. Mulla oli varsinkin aiemmin tapana tehdä sellaisia turvaostoksia, että jos tykkäsin jostain jutusta niin ostin toisen, jottei sitä yhtä käyttäessä tarvitse pelätä että se menee pilalle syystä tai toisesta. Onpa niin varmaan käynyt ihan spontaanistikin. Nykyisin ajattelen kuitenkin aina sitä, että jossei kyseessä ole mikään aivan sataprosenttisen varmasti vuosia suosikin asemassa säilyvä juttu, niin tuplasumman tuhlaaminen yhdenlaiseen vaatteeseen on aika turhaa.
  Sun hankinnan suhteen, pidä neule vain jos se tuntuu ehdottomasti paremmalta kuin aiemmin omistamasi. Jos se on ihan yhtä kiva, niin voi olla että se jää aiemmin hankittujen varjoon tai että aiemmin hankitut jää sen varjoon. Mulle tuli muuten mieleen tosta uuden neuleen kuvasta heti se Dieselin college-takki joka olikin sitten kolmannessa kuvassa :)

  VastaaPoista
 8. Heidi: Mä olen kans palauttamisen kannalla vaikken usko että se jäisi kuitenkaan kaappiin lojumaan... Hmm...

  Bisquits: Oi, mielipide erilaisuuden puolesta! Kiitos! :)

  Lovely: Kiitos, mäkin tykästyin puseroon liikkeessä. Enää en ole kuitenkaan ihan varma, eli taitaa mennä palautukseen...

  Minna: Tuo on kyllä totta, siis kiva että tietää oman tyylinsä! Ja on myös hauska huomata miten kaupoissa on edelleen samoja vaatteita mitä löytyy jo omasta kaapista. Vanhoillakin siis pärjää!

  Rhia: Voi Rhia, sä olet aina niin ihanan analyyttinen. :) Mutta totta, materiaalien vaihtelulla saa samanlaisiinkin tuotteisiin paljon vaihtelua. Ja jos tuo neule olisi vaikka punainen niin eihän se olisi yhtään samanhenkinen kuin nuo edelliset. Mutta hitsit kun se on tuo iänikuinen harmaa.. ;)

  Joy: Tuota hihaongelmaa olen itsekin pohtinut mutta ratkaisin sen niin, että käyttäisin neuletta "päällysvaatteena" ilmojen lämmetessä. Tosin sitä joutunee odottelemaan, aamulla oli taas pakkasta yli kymmenen!

  Auri: Heh, vai tuli sulle tosta heti mieleen tuo collegetakki?! Sen mä muistin kaupassa itsekin mutta tuo Vila on vielä enemmän samanlainen.. :)

  VastaaPoista
 9. Mulla käy tosi usein niin että hamuan samanlaista vaatetta kuin mitä kaapista jo löytyy. Muistan joskus ostaneeni ihan tarkoituksellakin kaksi samanlaista paitaa jotta se yksi ei kuluisi liian nopeeta..
  Mutta hei, jos siinä tietyssä paitamallissa tai raidallisuudessa viihtyy, mitä se haittaa jos on samankaltaisia vaatteita useampi? Useimmiten ne vaatteet ovat kuitenkin vähän erilaisia värisävyn, kankaan tai yksityiskohtien puolesta.
  Eli mun mielipide harmaaseen neuleeseen on että pidä se ;).

  VastaaPoista
 10. Romulus: Kiitos mielipiteestäsi! Hyväksi havaittya mallia todella tulee aina käytettyä!

  VastaaPoista
 11. Tuohon ei tosiaan osaa ulkopuolinen vastata. Ehkä tärkein kysymys onkin, kuinka suuresti kaipaat vaihtelua? Kuinka hyvin uskot vielä viihtyväsi tuollaisessa siluetissa?

  Itse olen jo vuosia sitten jämähtänyt suht tietynlaiseen tyyliin. Viimeiset kaksikymmentä vuotta tyylin osaksi on kuulunut mm. musta poolopaita. En toki käytä sitä jatkuvasti, ja ajan mukana yhdistelmät vaihtelevat. Silti poolo on aina pysynyt mukana. Tällä hetkellä kaapissa on kolme, joista yksi on jo tullut tiensä päähän.

  Mielestäni tuo on myös hyvä esimerkki siitä että tällä hetkellä vallitseva "siivoa kaappisi"-trendi ei ole ihan kaikilta osin kestävä: monella on niitä vaatteita, jotka aikansa lepäävät kaapissa ja tulevat sitten takaisin käyttöön.

  VastaaPoista